Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-02-07, 16:42   #1
kaysim
Registered User
 
kaysims avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Inlägg: 470
Hjälp med kycklingen:)!

Jag lagar av någon anledning aldrig kyckling (förstår egentligen inte varför), tänkte ta och ändra på det! Nu har jag varit och köpt ett gäng frysta bröstfiléer som ligger och tinar för tillfället, frågan är bara hur jag ska tillaga dom i ugn på bästa sätt?

Hur brukar ni göra? Har någon ett bra & enkelt recept? Receptet får gärna innehålla vitlök, kryddor osv (jag vill alltså inte göra någon "såsig" variant, utan helt enkelt bara ugnstekta kyckling-bröstfiléer som sedan kan ätas med ris och BBQ-sås t ex).
kaysim är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 16:54   #2
Fru_Flisa
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2008
Inlägg: 2 358
Jag brukar heller inte laga kyckling så ofta, bara för att det krävs så mycket runt tillagningen =)
Fast håller dock på nu. Jag tar fram de frysta och lägger för tining i kylskåpet. Hinns det inte kör jag de i mikron på upptining tills de är mjuka sen steker jag dom bara i rapsolja.
Brukar bara krydda med bbc & grillkrydda + peppar men även i med kokosmjölk i wokpannan ska jag nu ha.
I ugnen har jag för mej runt 20min på 220 grader funkar när de är tinade, men man får hålla koll för det är inte gott när de blir för torra. Samtidigt får de inte vara rosa i köttet (dela och kolla).
__________________
Träning
Fru_Flisa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 16:57   #3
OneManArmy
Registered User
 
OneManArmys avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Hudiksvall
Inlägg: 920
Det här funkar

- Lägg fryst file i en djuptallrik
- Häll över nån dl vatten
- Tillsätt soja/kryddor efter eget tycke

In i ugnen i 220 grader och vänd på filen var 10:e minut.
Brukar ta runt en 30-40 minuter för djupfrysta.
OneManArmy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 17:00   #4
zeusden1
Starke Adolfs son
 
zeusden1s avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Ort: Uppsala
Inlägg: 2 293
Fetaost fyllda kycklingbröstfiléer serverat med ris och chilomangosås är en egen favorit. Svårast att laga är såsen, och det är inte alls svårt.
Kycklingen snittas upp, och fylls med smulad fetaost. Ta temperaturen på det tjockaste ställen, och när det nått 65C är det klart.
__________________
Träna.
zeusden1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 17:36   #5
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 689
För ugn brukar jag låta den tina under dagen (inget jobb alls bara komma ihåg det..). Sen steka så den får en yta och sen in på runt 160-170 grader tills den blir klar de e runt 70 grader lr något sådant så låter man den vila i en 5min kanske så blir den nice. Gärna en marinad också om du orkar.
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 18:35   #6
tsp
Banned User
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 2 333
Tärna dem grovt och stek i stekpanna med olja. Krydda med salt, cayennepeppar, spiskummin, paprikapulver och om du vill så hackar du ner lite vitlök också. Ta ordentligt med paprikapulver och snåla heller inte med spiskummin.
tsp är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 18:52   #7
mattilainen
Registered User
 
mattilainens avatar
 
Reg.datum: May 2007
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 493
gjorde nyss så att jag stekte 3 kycklingfileer på hög värme för att få färg. Kryddar samtidigt och sen när färgen är fin så in i ugnen på 200 grader och låt stå i 10 min. Sen på med lite ost och olja och in i 10 minuter för att sedan avsluta med 5 minuter med grill effekt. RUSKGIT GOTT
__________________
Knäböj: 160 kg
Bänkpress: 127.5 kg
Marklyft: 195
Journal - Gym och Brasiliansk Ju-Jutsu
mattilainen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 19:55   #8
944RS
Musklig
 
944RSs avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Lindome
Inlägg: 10 222
Skär de tinade fileérna i mindre bitar och låt dem ligga någon timme i valfri marinad. Går ju att variera i det oändliga med egna recept eller så är man lat och köper färdiga påsar/flaskor.
Sedan lägga dem i en smord ugnsfast form 35-45min i 175-200grader! Serveras med riklig mängd valfria grönsaker och om man vill pasta/ris/potatis eller liknande.
__________________
Multimotionär som tävlar flitigt i allt mellan F5 och Triathlon

Träningsbilder finns på Instagram: jimmy_drufva
http://www.multimotionären.com/
944RS är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 20:25   #9
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
180 grader 25 minuter

Ett tips är att snitta upp dom och fyll med diverse roligt och krydda enkelt med salt och peppar.. samt linda med bacon eller annan skinka.
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-08, 10:34   #10
DerClown
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 142
Ini ugnen och kryddor på.

Brukar tillsätta äppel, rödlök, hela champinjoner
DerClown är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-08, 12:12   #11
O_Wao
Tänker råsa!
 
O_Waos avatar
 
Reg.datum: May 2009
Ort: Uppsala
Inlägg: 6 501
Jag lagar till kyckling i omkring 200-225 grader, ungefär som allt annat kött. Jag som sällan kommer ihåg att tina kycklingeländena under dagen hivar dem i en ugnsform med folie i botten (våga vägra mastodontdisk), har på en skvätt olja av valfri sort, kryddar upp dem med tex curry, salt och peppar. Du får då en kryddskorpa som är jättegod.

Ställ in kycklingen i den kalla ugnen, dra på värmen till 200 grader. Kycklingen tinar under uppvärmningen. Tar ca 40 min, sen får du jättesaftig och god kyckling.
__________________
I'm not clumsy. The floor just hates me, the tables and chairs are bullies, and the walls get in my way.

O_Wao = oh wow!
O_Wao är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-08, 12:22   #12
Olegh
mjau
 
Oleghs avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 445
Något som är extremt enkelt och lite slött, fast gott...

Tina kycklingen, skär i mindre bitar, stek i panna med lite grillkrydda. När dom är färdigstekta häller du på en halv burk smaksatt cremefraiche per portion (förslagsvis paprika & chili) och låter det stå en stund på eftervärmen. Servera med pasta.

Att jag inte läser första inlägget ordentligt hör inte hit... :>
Olegh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-08, 12:26   #13
Prisman
Registered User
 
Prismans avatar
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: PIIITEEE!
Inlägg: 1 635
Annars är det jätte gott att kasta ner frysta kycklingfileer i en kastull och koka i 20 min. Ta sedan upp dem och lägg i marinad (köpes eller egen) över natten, värm sedan upp dem!
__________________
1:a Athletic Fitness Decembercupen 2010 Damer -165 cm
1:a J-SM i Styrkelyft 2011 + SV-rekord i marklyft -63 kg
3:a Klassiskt och Senior SM styrkelyft 2012 + 2 st SV-rekord i marklyft -63 kg
Prisman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-09, 08:52   #14
martikainen
Lever på gamla meriter
 
martikainens avatar
 
Reg.datum: May 2008
Ort: Örebro
Inlägg: 3 152
Ta upp på morgonen och låt tina under dagen. Stek med valfria kryddor+vitlök! i en minut per sida så de får färg. In i en form i ugnen, 150grader i 15-20min tills de är genomstekta. Slipper man torr kyckling.
__________________
Pensionerad
martikainen är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)