Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-07-02, 19:57   #1
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
Hur väger jag kyckling bröstfile?

på paketet så står det 19g protein / 100 gram

jag vet att man inte ska väga det när det är djupt fryst.
så jag brukar värma det i mikron, och väga det. det väger då ca 300-400gram

men sedan så skär jag det i små bitar och steker det, när det är färdig stekt så väger jag igen och då visar vågen 100-175 gram.

så, när ska man väga kyckligen för att få rätt näringinnehåll i maten?
jag vet ju tex att kycklingen består av mycket vatten och att det sedan försvinner när man steker den.
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:00   #2
Fogel
Beef Supreme
 
Fogels avatar
 
Reg.datum: Aug 2013
Ort: Umeå
Inlägg: 205
När den är frusen. Proteinet försvinner inte när du värmer, vara vätska.
Fogel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:01   #3
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
men det står ju att paketet väger 2kg, när det är fryst så kommer det självklart att väga mycket mer än det som står på paketet (2kg)
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:02   #4
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
jag tror det rätta är att värma kycklingen i mikron för att få bort det frysta och sedan väga och räkna proteinet på det?
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:20   #5
blaaargh
Registered User
 
blaaarghs avatar
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 265
Citat:
Ursprungligen postat av qwefs Visa inlägg
men det står ju att paketet väger 2kg, när det är fryst så kommer det självklart att väga mycket mer än det som står på paketet (2kg)
Hur menar du nu? Vikten och innehållet på paketet beskriver ju vad som finns i paketet när du köper det. Köper du 2kg fryst kyckling så har du 2kg fryst kyckling med det näringsinnehåll som står på paketet.
blaaargh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:21   #6
caro
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2014
Inlägg: 279
Citat:
Ursprungligen postat av qwefs Visa inlägg
så, när ska man väga kyckligen för att få rätt näringinnehåll i maten?
jag vet ju tex att kycklingen består av mycket vatten och att det sedan försvinner när man steker den.
Här står att uppgifterna gäller tinad vara i alla fall, det borde ju vara det rimliga även för din kycklingsort.

http://www.kronfagel.se/PageFiles/PD...PDF/1402_1.pdf
__________________
JDI
caro är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 20:46   #7
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 694
olika från fabrikat........
läs på förpackningen, jo kronfågel har upptinad har jag för mig, dock finns det märken som gäller fryst osv osv.
ska stå på förpackningen.

annars googla på märket.
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 21:43   #8
minsky
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 374
Är det tex 19g protein/100g kyckling kan man ju misstänka att det är räknat med all vätska.
minsky är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:14   #9
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
så om kycklingen är djupt fryst och väger 400gram då blir det ju ca 76g protein.
vilket låter väldigt mycket för så liten kyckling bit som blir kvar när man steker klart den.
när den är färdig stekt så blir det ca 100-175g kvar
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:15   #10
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
Citat:
Ursprungligen postat av R Scarpa27 Visa inlägg
olika från fabrikat........
läs på förpackningen, jo kronfågel har upptinad har jag för mig, dock finns det märken som gäller fryst osv osv.
ska stå på förpackningen.

annars googla på märket.
så kronfågeln förpackningar kan väga mer än 2kg pga de är djuptfrysta?
men kycklingen upptinad väger då alltså 2kg
då måste man ju väga när man värmer kycklingen i mikron?
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:16   #11
AEB
Registered User
 
AEBs avatar
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: New York
Inlägg: 391
Det mest logiska vore ju att väga när den är fryst. Tex eldorado innehåller 18 gram protein per 100gram, och kronfågeln innehåller 23 gram.
Om man nu antog att man skulle väga kycklingen tinad, då skulle ju exakt samma livsmedel innehålla mindre protein i Eldorados och mer i Kronfågelns.
Det ända jag ser som gör skillnaden är vattnet. Mer vatten, mindre kyckling.
AEB är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:18   #12
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
någon som vet exakt?
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:30   #13
minsky
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 374
Vad spelar det för roll om du räknar fel på 5-10g protein?
400g fryst, vattenfylld kyckling kan absolut innehålla 74g protein eftersom 19g/100g är rätt lite.
minsky är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:41   #14
qwefs
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 89
alltså testa själv, väg kycklingen när den är fryst, och sedan när den tinnat och sedan när den är färdig stekt. den kommer att jätte mycket i vikt och volym.

en sån liten kyckling kan nästan omöjligt innehålla så mycket protein.
qwefs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 22:44   #15
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 427
Citat:
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showp...74&postcount=6

Citat:
Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showp...27&postcount=7
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)