Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-01-11, 09:40   #1
Gonsa
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 232
Hur mycker protein innehåller kött/kyckling

Hur mycket protein innehåller fläskfärs och kyckling per 100 g?

Vilken sorts kött innehåller mest protein av alla?

Blanda inte in fisk i detta. Kan inte äta det.
Gonsa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 09:44   #2
10xKV
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2012
Inlägg: 97
http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv
10xKV är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 10:05   #3
Lychgate
Deff Incarnate
 
Lychgates avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath Visa inlägg
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
Lychgate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 10:18   #4
Gonsa
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 232
Citat:
Ursprungligen postat av Lychgate Visa inlägg
18-22g /100g otillagat för kyckling iaf.

http://www7.slv.se/Naringssok/?epslanguage=sv

Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?
Gonsa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 10:24   #5
nitz
Godisgris
 
nitzs avatar
 
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?
Mer per 100 gram om du t.ex steker den, men lika mycket totalt som det var otillagat.

Senast redigerad av nitz den 2013-01-11 klockan 10:28.
nitz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 10:47   #6
Lychgate
Deff Incarnate
 
Lychgates avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Om det blir tillagat då? Mycket mer eller mycket mindre?
Beror på mängden vätska som försvinner vid tillagningen. Hårdstekt kyckling innehåller mer per 100g än kokt då vätskan är borta. Det är lika mycket i båda men mer per mängd massa i den stekta.
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath Visa inlägg
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
Lychgate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 12:00   #7
Gonsa
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 232
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?
Gonsa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 12:10   #8
Alfers
Pump up the jam.
 
Alferss avatar
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Halmstad
Inlägg: 802
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?
Om du har 100 gram rå kyckling som innehåller 20 gram protein så kommer kommer ju biten fortfarande innehålla 20 gram protein vare sig den väger 90 eller 70 gram efter tillagning.

Krångla inte till det, mät och räkna på vikten rå.
__________________
Instagram
Alfers är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 12:40   #9
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?
Ja, alla har väl en tomtenisse i ugnen som sprutar i 10g protein/20 minut i kycklingen när man sätter in den där!

Har du den inne i 2h har alltså proteinet höjts med 60g!!
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 12:48   #10
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?
Nej
Vatten försvinner. därför väger den mindre och procentandelen protein är större.

22 gram protein i 100 gram är fortfarande 22 gram protein trots att den nu kanske väger 70 gram pga att 30 gram vatten försvunnit....

men 22 gram på 70 gram är ju större procentandel än 22 gram på 100. eller hur?
__________________
Instagram fredriksoderberg
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 13:11   #11
NNIF
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 2 908
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?
hur tusan täntke du? ja är nyfiken, du har fått otroligt bra och pedagogiska förklaringar.
NNIF är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-11, 14:09   #12
Amfksp
Registered User
 
Amfksps avatar
 
Reg.datum: Sep 2007
Inlägg: 295
Jag räknar alltid 20g protte/100g icke tillagat på allt kött, det blir inte rätt in på grammet, men det är inte heller avgörande för min utveckling.
Amfksp är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-02-01, 22:36   #13
RedlöseFanskapet
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2014
Inlägg: 1
Citat:
Ursprungligen postat av Gonsa Visa inlägg
Så man får i sig mer protein om man steker kycklingen eller har den i ugnen? Än om man kokar den?

Som Alftens sa. Du får i dig lika mycket protein bara att vid kokning är vätskorna kvar vilket gör protein andelen mindre i %. Men de e fortfarande lika mycke protein bara mindre annat.
RedlöseFanskapet är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)