2012-11-18, 14:59
|
#1156
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av L2310
Gjorde just en julvariant på Gurkyngels proteinkaka! Den står på svalning nu, ska avnjutas ikväll... Enligt smaken på smeten och lukten verkar det bli success iallafall!
2 ägg (mina var ganska små, tot 93 gram)
35 g äggvita
1 dl stevia strö
100 g kvarg
1 tsk saffransarom
40 g kasein med vaniljsmak
20 g pofiber
2 tsk bakpulver
ca 420 kcal, 67 P 16 K 10 F
Blir säkert ännu bättre om man kastar i lite russin också, men orkade inte köpa russin endast för detta ändamål...
Hade min ca 16 min i ugnen på 175 grader.

|
Vad motsvarar det i pulver form cirka?
__________________
Gotta catch´em all!
|
|
|
2012-11-18, 15:15
|
#1157
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 6 120
|
Citat:
Ursprungligen postat av Spettet
Vad motsvarar det i pulver form cirka?
|
1 msk tror jag är 1/2 g eller är det 1 tsk som är 1/2 g. (gissar på 1 msk)
__________________
Följ min Form: Längd: 184 cm Startvikt: 62.6 kg Nuvarande vikt: 85.5 kg
Följ även min resa ur ätstörningen till muskelbyggare i min journal Här
|
|
|
2012-11-18, 15:47
|
#1158
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av RykteT
1 msk tror jag är 1/2 g eller är det 1 tsk som är 1/2 g. (gissar på 1 msk)
|
Har nämligen 1 påse 0,5g saffran och vill inte att det ska bli för lite men inte för mycket så att det inte går att äta.
__________________
Gotta catch´em all!
|
|
|
2012-11-18, 15:55
|
#1159
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 910
|
15 ml, alltså 1 msk, är samma som 0.5g saffran.
|
|
|
2012-11-18, 15:57
|
#1160
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av StarkaUlf
15 ml, alltså 1 msk, är samma som 0.5g saffran.
|
Så det blir för mycket saffran att ha i om jag tar hela 0,5g påsen?
__________________
Gotta catch´em all!
|
|
|
2012-11-18, 16:47
|
#1161
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Har haft lite bagarstuga i helgen
1. Pretorians proteinsockerkaka
Helt sjukt vad bra det blev, nästan exakt som vanlig sockerkaka! Tack för det Pretorian 
Recept finns här
2. Olika småkakor med kikärts-bas
Är ni nyfikna på vad exakt det är för något kika här
|
|
|
2012-11-18, 18:29
|
#1162
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 52
|
Citat:
Ursprungligen postat av Kiora
|
Det blev gott men lite för sötsliskigt i min smak. Botten blev riktigt bra och gick snabbt att göra.
Jag använde 0,2% färskost samt kvarg och det blev nog i magraste laget för att få fram en sjysst smak. I övrigt ett bra recept som kan utvecklas. Jag har lite småsvårt för gelatin (avskyr lukten) så jag funderar på agar-agar eller chiafrön istället.
|
|
|
2012-11-18, 20:29
|
#1163
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Ort: Luleå
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av Spettet
Så det blir för mycket saffran att ha i om jag tar hela 0,5g påsen?
|
Det kan nog bli lite för mycket kanske, dock gör det inget att ha liite mer saffransssmak än vad jag hade... Smaka av på smeten allt eftersom du blandar i vettja, eller öka på med resten av ingredienserna också om du vill använda hela påsen.
|
|
|
2012-11-18, 20:50
|
#1164
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av L2310
Det kan nog bli lite för mycket kanske, dock gör det inget att ha liite mer saffransssmak än vad jag hade... Smaka av på smeten allt eftersom du blandar i vettja, eller öka på med resten av ingredienserna också om du vill använda hela påsen.
|
Vad tror du blir bäst, halva påsen?
Kommer skippa kaseinet pga har inget men köra med lite mera kvarg. Har tyvärr inte tillräckligt med ingredienser för att göra en dubbel.
__________________
Gotta catch´em all!
|
|
|
2012-11-18, 21:03
|
#1165
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 6 120
|
Citat:
Ursprungligen postat av Spettet
Vad tror du blir bäst, halva påsen?
Kommer skippa kaseinet pga har inget men köra med lite mera kvarg. Har tyvärr inte tillräckligt med ingredienser för att göra en dubbel.
|
Jag brukar använda halva påsen till allt (när jag använder saffran) mest för att det är så dyrt och det att dess smak är grymt stark!
__________________
Följ min Form: Längd: 184 cm Startvikt: 62.6 kg Nuvarande vikt: 85.5 kg
Följ även min resa ur ätstörningen till muskelbyggare i min journal Här
|
|
|
2012-11-18, 21:09
|
#1166
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Norrköping
Inlägg: 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av RykteT
Jag brukar använda halva påsen till allt (när jag använder saffran) mest för att det är så dyrt och det att dess smak är grymt stark!
|
Då kör vi på det, tack!
__________________
Gotta catch´em all!
|
|
|
2012-11-18, 21:11
|
#1167
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Pepparkakschokladproteinkaka!
Körde på grundreceptet för proteinkakan med 3 hela ägg och 1 dl Sukrin + 100 g kvarg, men bytte till chokladkasein (double pro) och la till 20 g kakao, 10 g pofiber, 1 krm salt, ca 1,5 tsk pepparkakskrydda samt ca 0,5-0,75 dl vatten.
Riktigt lyckat!
Stats för hela kakan: 360 kcal, 35 g protein, 10 g kolhydrat, 18 g fett
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2012-11-18, 21:18
|
#1168
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av RykteT
Jag brukar använda halva påsen till allt (när jag använder saffran) mest för att det är så dyrt och det att dess smak är grymt stark!
|
tips!
köp saffrans arom!!
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2012-11-18, 21:20
|
#1169
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 6 120
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml
tips!
köp saffrans arom!!
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
|
Jag skrev "(När jag använder saffran)" För att jag redan har bunkrat upp med saffransarom!  Har 3-4 flaskor ståendes i skafferiet!
__________________
Följ min Form: Längd: 184 cm Startvikt: 62.6 kg Nuvarande vikt: 85.5 kg
Följ även min resa ur ätstörningen till muskelbyggare i min journal Här
|
|
|
2012-11-18, 21:23
|
#1170
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av RykteT
Jag skrev "(När jag använder saffran)" För att jag redan har bunkrat upp med saffransarom!  Har 3-4 flaskor ståendes i skafferiet! 
|
ahaa haha :p
Funkar enligt mig som fullgod ersättare och man kan ju droppa i det lite överallt
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:53.
|
    
|