Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-01-23, 21:16   #1
keffat_liv
Banned
 
keffat_livs avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 428
Att göra bröd fullvärdigt för sista gången

Är det vetet allt protein kommer från för det första? Sen undrar jag om det är exakt dubbelt så mycket protein från mjölk än från bröd som krävs för att göra det fullvärdigt. Om jag har 10 protein från mjölk och 4.5 från bröd kan jag vara SÄKER på att det blir fullvärdigt?

Sen finns det något sätt med hjälp av slvs specialtabeller att räkna hur mycket det behövs själv? Eller möjligtvis något annat sätt.
keffat_liv är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 21:21   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Tror inte du får bättre svar än när du frågade förra gången.

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...hlight=mj%F6lk
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 21:28   #3
keffat_liv
Banned
 
keffat_livs avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 428
"Veteprotein med ett underskott på lysin kompletteras lämpligen med mjölkprotein, som har ett överskott på lysin. För mängder kan du titta i SLV:s specialtabeller; där står dom individuella aminosyremängderna"

Hur ser jag i specialltabellerna hur mycket jag måste kompletera upp. Jag har hu hur mkt varje livsmedel innehåller, men förstår ändå inte hur jag ska se det.


"aha, så så enkelt var det. Gäller bara att titta på vilka aminosyror livsmedelna saknar. Fick jag svar åp mitt med Då undrar jag om det finns ytterliggare tabeller på detta? Jag hade t.ex. velat veta vad linfrön saknar och det står inet med i slvs specialtabeller."

Svarade jag och ljög att jag förstod, för sen så ignorerade jag det och kom aldrig mer på tanken att försöka göra det fullvärdigt. Men nu har det blivit aktuellt igen.
keffat_liv är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 23:20   #4
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Finns det en tabell över hur en perfekt fördelning av aminosyrerna ska vara. Jag menar även om ägg, mjölk, kött, osv är fullvärdiga är det olika fördelning av aminosyrorna i dem. Och den skillnad gör att olika fullvärdiga är olika bra att komplettera upp olika icke fullvärdiga. Exempel är mjölk med havre pga mycket resp lite lysin.

Om det finns en sådan optimal aminosyrefördelning kan det inte vara svårt att använda tabellerna för att hitta bra kompletterande produkter.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 19:58   #5
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik_S
Finns det en tabell över hur en perfekt fördelning av aminosyrerna ska vara. Jag menar även om ägg, mjölk, kött, osv är fullvärdiga är det olika fördelning av aminosyrorna i dem. Och den skillnad gör att olika fullvärdiga är olika bra att komplettera upp olika icke fullvärdiga. Exempel är mjölk med havre pga mycket resp lite lysin.

Om det finns en sådan optimal aminosyrefördelning kan det inte vara svårt att använda tabellerna för att hitta bra kompletterande produkter.
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...82#post1304082
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)