Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-01-23, 22:09   #16
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Vassle ger runt 46% EAA, har jag för mig.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 22:10   #17
Skrollovicz
Registered User
 
Skrolloviczs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 1 045
Citat:
Ursprungligen postat av Sniggel
EAA står för essentiella aminosyror. Protein innehåller en blandning av olika aminosyror, där en del utav dom är essentiella.
Vassleprotein t ex innehåller en viss mängd EAA, så att för att få i sig 30 gram EAA från vassle måste du ta kanske 40-50 gram vassleprotein (jag är osäker på hur mycket)
Ok. Vilka livsmedel är rika på EAA?
Skrollovicz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 22:12   #18
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Aminosyreprofiler, ur USDA National Nutrient Database for Standard Reference.

Alla vanliga proteinkällor är fullvärdiga.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg amino.JPG (65.0 KB, 136 visningar)
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-23, 23:30   #19
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Finns det någon tabell där en totalt optimal fördelning förekommer? Vet man ens om det?

Tex är det tre gånger så mycket Tryptophan i vassle mot nötkött, och nästan tre gånger så mycket phenylalanine i ägg jämfört med vassle. Vassle har dubbla mängde lysine mot casein, osv osv. Alla är fullvärdiga men olika rika på olika aminosyror.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 00:49   #20
pragmatist
Registered User
 
pragmatists avatar
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 3 024
Hur påverkar icke-essentiella aminosyror proteinnedbrytningen? Att det är EAA som stimulerar proteinsyntes vet vi ju, men hur påverkas nedbrytningen av olika sorters AA?
pragmatist är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 05:55   #21
Ludvika
Banned
 
Ludvikas avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Ludvika
Inlägg: 41
Skrollovicz Hur mkt protein ligger ni på vid varje måltid? tacksam om ni vill svara...


50-60g*6måltider
Ludvika är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 06:02   #22
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik_S
Finns det någon tabell där en totalt optimal fördelning förekommer? Vet man ens om det?
Det vet man nog inte. Men gissa går ju.

"The composition of the drink was designed (based on pilot studies) to increase the intramuscular free concentrations of essential amino acids in proportion to their respective requirements for muscle protein synthesis."

Tipton, Wolfe, et al.

http://ajpendo.physiology.org/cgi/co.../276/4/E628/T1
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 13:04   #23
Skrollovicz
Registered User
 
Skrolloviczs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 1 045
King Grub /

Är de livsmedel som ingår i tabellen också dem som är rikast på EAA?
Skrollovicz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 14:24   #24
Ola Wallengren
Registered User
 
Ola Wallengrens avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 688
Citat:
Ursprungligen postat av Skrollovicz
King Grub /

Är de livsmedel som ingår i tabellen också dem som är rikast på EAA?
Ja, i stort sett. De flesta proteinkällor som räknas som fullvärdiga (nästan bara av animaliskt ursprung) har ett EAA innehåll på ca 40-45%.
Ola Wallengren är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 17:40   #25
Skrollovicz
Registered User
 
Skrolloviczs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 1 045
Citat:
Ursprungligen postat av Ola Wallengren
Ja, i stort sett. De flesta proteinkällor som räknas som fullvärdiga (nästan bara av animaliskt ursprung) har ett EAA innehåll på ca 40-45%.
Ok tack
Skrollovicz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-24, 19:53   #26
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Det vet man nog inte. Men gissa går ju.

"The composition of the drink was designed (based on pilot studies) to increase the intramuscular free concentrations of essential amino acids in proportion to their respective requirements for muscle protein synthesis."

Tipton, Wolfe, et al.

http://ajpendo.physiology.org/cgi/co.../276/4/E628/T1
Enligt den gissningen så är den mest utmärkande variationen mängden lysin i casein som är 3,8 mot 7,1. Avän Tryptofan som är 0,7 i "beef" mot 1.1 i länkens förslag. Är det något som kan vara av värde att tänka på? (undrar även varför arginin står som EAA i länken men inte i tabellen ovan)
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)