2005-04-30, 08:43
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
|
Kebabkött
Smäller upp morsans recept på kebabkött. Knappast såhär som kebabkött görs normalt, men detta smakar i alla fall kebab och har rätt konsistens.
1kg Köttfärs (av nöt)
1/2 påse(45g) Knorr Aromat (kryddsalt)
1/4dl malen svartpeppar
Lägg ugnen på 100 grader. Blanda kryddorna med färsen (blanda väl). Lägg köttet i smörpapper och packa ihop det ordentligt till en korv på ~8 cm i diameter. Flytta köttet från smörpappret och rulla in det i aluminiumfolie istället. Lägg rullen på en plåt och in i ugnen. Grädda i 3 timmar på 100 grader. Stäng av ungen efter 3 timmar men låt rullen stå kvar nån timme. Voilà.
Skär tunna skivor med kniv eller osthyvel när du ska använda av köttet. Frys in i portionsbitar.
|
|
|
2005-04-30, 12:24
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
|
Citat:
Ursprungligen postat av VoDaresVins
Smäller upp morsans recept på kebabkött. Knappast såhär som kebabkött görs normalt, men detta smakar i alla fall kebab och har rätt konsistens.
1kg Köttfärs (av nöt)
1/2 påse(45g) Knorr Aromat (kryddsalt)
1/4dl malen svartpeppar
Lägg ugnen på 100 grader. Blanda kryddorna med färsen (blanda väl). Lägg köttet i smörpapper och packa ihop det ordentligt till en korv på ~8 cm i diameter. Flytta köttet från smörpappret och rulla in det i aluminiumfolie istället. Lägg rullen på en plåt och in i ugnen. Grädda i 3 timmar på 100 grader. Stäng av ungen efter 3 timmar men låt rullen stå kvar nån timme. Voilà.
Skär tunna skivor med kniv eller osthyvel när du ska använda av köttet. Frys in i portionsbitar.
|
uppskattat
__________________
Mullig men gullig.
|
|
|
2005-04-30, 12:43
|
#3
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Skär kött i tunna skivor och stek med kebabkrydda. Klart.
Edit: Det finns en tråd med kebabsås men jag hittar den inte via sökfunktionen, jag gissar att det beror på uppdateringen så när den är klar bör det gå att hitta tråden igen.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
Senast redigerad av z_bumbi den 2005-04-30 klockan 14:14.
|
|
|
2005-04-30, 18:21
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
|
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi
Det finns en tråd med kebabsås men jag hittar den inte via sökfunktionen, jag gissar att det beror på uppdateringen så när den är klar bör det gå att hitta tråden igen.
|
Vill ha... Har haft problem att få till någon passande sås.
|
|
|
2005-04-30, 19:37
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av VoDaresVins
Vill ha... Har haft problem att få till någon passande sås.
|
Pressa tre vitlöksklyftor i tre dl naturell yoghurt 0,5% eller 3%.
|
|
|
2005-04-30, 19:46
|
#6
|
SL-Kirurg
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
|
Yoghurt, vitlök, salt, peppar, oregano... Eller curry...
__________________
Cardiologer gör det underifrån
|
|
|
2005-04-30, 19:52
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Kacca
Inlägg: 569
|
100 grader och 3 timmar? Kan köttet stekas på 100 grader? Varför inte 175 grader?
*undrar bara*
__________________
Sucking...
|
|
|
2005-04-30, 19:58
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av VoDaresVins
1kg Köttfärs (av nöt)
|
Kan man koka den innan för denna rätt?
|
|
|
2005-04-30, 21:45
|
#9
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Citat:
Ursprungligen postat av axon_962
100 grader och 3 timmar? Kan köttet stekas på 100 grader? Varför inte 175 grader?
|
O ja. Men det blir en helt annan typ av stekning med lång tid och låg temperatur. Generellt tror jag att det är så att en större köttbit kräver lägre temperatur och längre tid för att inte bli kremerad på ytan innan den är genomstekt.
|
|
|
2005-05-01, 09:05
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Kan man koka den innan för denna rätt?
|
Menar du nöten?
|
|
|
2005-05-01, 11:11
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Citat:
Ursprungligen postat av axon_962
100 grader och 3 timmar? Kan köttet stekas på 100 grader? Varför inte 175 grader?
*undrar bara*
|
jag vänder på din fråga, varför har du så bråttom? tar 5 minuter att fixa. sen sköter den sig själv..
__________________
Salt och Peppar!
|
|
|
2005-05-01, 13:13
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Kacca
Inlägg: 569
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
O ja. Men det blir en helt annan typ av stekning med lång tid och låg temperatur. Generellt tror jag att det är så att en större köttbit kräver lägre temperatur och längre tid för att inte bli kremerad på ytan innan den är genomstekt.
|
nice, då tillagar jag det nån gång nästa vecka. 100 grader och 3 timmar då, hoppas det blir gott
__________________
Sucking...
Senast redigerad av axon_962 den 2005-05-01 klockan 13:17.
|
|
|
2005-05-01, 13:16
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Kacca
Inlägg: 569
|
Citat:
Ursprungligen postat av MyungChul
jag vänder på din fråga, varför har du så bråttom? tar 5 minuter att fixa. sen sköter den sig själv..
|
nej då, har inte bråttom, var bara lite osäker
Älskar att laga mat
__________________
Sucking...
|
|
|
2005-05-01, 20:05
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
|
Citat:
Ursprungligen postat av axon_962
nice, då tillagar jag det nån gång nästa vecka. 100 grader och 3 timmar då, hoppas det blir gott 
|
Glöm för all del inte att ha kvar rullen i "eftervärme", tror det behövs för att rullen ska bli helt klar. Själv brukar ja fixa det sent på kvällen så jag stänger av ugnen innan ja lägger mig. Köttet får då va i ugnen till morgonen. Lycka till.
|
|
|
2005-05-01, 20:09
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Österbotten
Inlägg: 992
|
Ska pröva yoghurt såserna, men egentligen skulle ja vilja ha den röda såsen som brukar vara på kebab. Har försökt röra till nåt med sötad, utspädd tomatpuré, men har inte varit nån succé.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:31.
|
    
|