Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-05-24, 11:19   #1
Barbastark
Registered User
 
Barbastarks avatar
 
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 1 959
Upptagshastighet och aminosyra peak på vassle vs proteinfluff av vassle?

Tänkte spekulera lite i kring hur upptagshastigheten och aminosyra peaken kan tänkas skilja sig i en vassle shake vs proteinfluff gjort på vassle(här då med kanske 1/2dl bär).

En shake på ca 30g vassle tas väll upp inom 20 min och har en AA peak efter ca 1-1,5h. Men med fluffet som får en lite fastare form så borde man kanske kunna sänka upptagshastighet med nån timme + få en peak efter ca 2-2,5h istället, och därmed göra vasslet till lite mer av ett "mat-protein" och substitut för kött och fisk. Vad tror ni?
Barbastark är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-05-24, 12:32   #2
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 820
Finns en tråd om upptagningshastighet här:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=213167


Svaret på din fråga är att vassleprotein är vassleprotein. Det är fullt lösligt redan från början och kommer inte att förändras med tiden. En bättre lösnig är att ta ett blandprotien med både vassle- och kaseinprotein.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-05-24, 13:48   #3
Barbastark
Registered User
 
Barbastarks avatar
 
Reg.datum: Jul 2008
Inlägg: 1 959
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Finns en tråd om upptagningshastighet här:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=213167


Svaret på din fråga är att vassleprotein är vassleprotein. Det är fullt lösligt redan från början och kommer inte att förändras med tiden. En bättre lösnig är att ta ett blandprotien med både vassle- och kaseinprotein.
Kikade lite i den tråden, men de flesta studier gällande upptagshastighet osv är väll även gjorda på vassle i flytande form på tom mage? Tänker mig att den fastare konsistensen på vasslefluff sänker passertiden till tunntarm något och därmed saktar ned tiden det tar innan kroppen börjar tillgodogöra sig proteinet, även om upptaget väl i tarmen är samma i vilket fall.
Barbastark är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)