2012-04-25, 20:46
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Sökes tips på botten till cheesecake
Söker ett lite "nyttigare" alternativ till den klassiska Digestive + Smör botten som brukar användas till cheesecakes.
Någon som har prövat något med bra resultat? Den får gärna vara lite "crunchy" som den klassiska.
Proteinmängden skiter jag i, vill bara ha lite lägre kalorier än den vanliga
|
|
|
2012-04-25, 21:06
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södra sverige
Inlägg: 60
|
Ca2-3 dl Mandlar/cashewnötter eller valnötter du mixar med ca 10 dadlar, 2 msk kokosflingor o en matsked kokosolja........
|
|
|
2012-04-25, 21:39
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Citat:
Ursprungligen postat av Vattukvinnan
Ca2-3 dl Mandlar/cashewnötter eller valnötter du mixar med ca 10 dadlar, 2 msk kokosflingor o en matsked kokosolja........
|
Okej, dock inte så väldigt mycket kalorisnålare kanske? Blir ju ganska mycket nötter det där :/
|
|
|
2012-04-25, 21:46
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 887
|
såg att folk testat med både havregryn och knäckebröd.. om det är gott vet jag dock inte
|
|
|
2012-04-25, 22:27
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Citat:
Ursprungligen postat av gQLLe
såg att folk testat med både havregryn och knäckebröd.. om det är gott vet jag dock inte 
|
Fast vad mer än bara dessa ingredienser?
|
|
|
2012-04-26, 07:07
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 533
|
havregryn
chokladkasein
kaffe
sötningsmedel
en skvätt mjölk
|
|
|
2012-04-26, 09:14
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Citat:
Ursprungligen postat av Popliteus
havregryn
chokladkasein
kaffe
sötningsmedel
en skvätt mjölk
|
Alright, några speciella mängder?
Ska det in i ugnen eller bara stå i kylen etc?
Blir det gott och knaprigt, eller mjukt?
|
|
|
2012-04-26, 10:08
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 533
|
Det blir mest kladdigt.. sen beror det ju på hur lite vätska man tar men gott blir det iaf  .. kan tänka mig att det skulle funka att även ha i lite knäckebröd för att få det lite mer knaprigt som ngn nämnde tidigare. Jag gick på känsla helt enkelt.
|
|
|
2012-04-26, 11:51
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Citat:
Ursprungligen postat av Popliteus
Det blir mest kladdigt.. sen beror det ju på hur lite vätska man tar men gott blir det iaf  .. kan tänka mig att det skulle funka att även ha i lite knäckebröd för att få det lite mer knaprigt som ngn nämnde tidigare. Jag gick på känsla helt enkelt.
|
Hehe okej 
Ska testa lite imorgon då jag är ledig, får ta och återkomma med resultat!
|
|
|
2012-04-26, 12:24
|
#10
|
Amatör
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 294
|
Då jag aldrig har gillat cheesecake har jag ingen koll på vad som kan vara en bra botten. Min första tanke var att göra en marängbotten på sötningsmedel och sen dra cheesecake på det, inte samma sak som digestive men det är kalorisnålt och låter gott i mina öron :P
|
|
|
2012-04-27, 09:17
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
|
Citat:
Ursprungligen postat av Chrbo
Då jag aldrig har gillat cheesecake har jag ingen koll på vad som kan vara en bra botten. Min första tanke var att göra en marängbotten på sötningsmedel och sen dra cheesecake på det, inte samma sak som digestive men det är kalorisnålt och låter gott i mina öron :P
|
Hehe det var faktiskt min första tanke, kanske smaksätta med lite citron eller så
ska testa en botten idag, återkommer med resultat!
|
|
|
2012-04-30, 08:36
|
#12
|
Amatör
Reg.datum: Aug 2011
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 294
|
Blev det en marängbotten och funkade det bra?
|
|
|
2012-04-30, 08:57
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2006
Inlägg: 1 745
|
Flingor
honung
äggvita
ugn 10 min, sen på med resterande cheesecaken.
Inte prövat själv men läste att någon gjorde så och med bra resultat
|
|
|
2012-05-02, 21:37
|
#14
|
Banned User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 887
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pompere
Flingor
honung
äggvita
ugn 10 min, sen på med resterande cheesecaken.
Inte prövat själv men läste att någon gjorde så och med bra resultat
|
kan tänka mig att knäckebröd, honung och äggvita kan funka också. blir ju mer deff-opti.
|
|
|
2012-05-03, 01:21
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
|
Jag testade hårdbröd, proteinpulver med chokladsmak, äggvita och en skvätt mjölk för ett par veckor sedan. Inte knaprigt utan ganska seg konsistens, men gott!
Bör väl blir mer crunchy om man skippar proteinpulvret och bara kör på mer hårdbröd istället.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 00:07.
|
    
|