2011-12-22, 21:27
|
#1
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Nyårsbubbel
Vad tänker ni dricka vid 12slaget? Jag är ölnörd så jag behöver inspiration, jag är dålig på bubbelvin helt enkelt.
Gärna konkreta förslag.
Det måste inte vara champagne
Det måste inte vara jättetorrt
Det måste inte vara dyrt
Det måste gå att köpa via systembolaget.
__________________
|
|
|
2011-12-22, 21:37
|
#2
|
Svensk mästarinna 2011.
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 12 717
|
Den här tycker jag mycket om:
André Clouet
|
|
|
2011-12-22, 21:56
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Malmö
Inlägg: 2 482
|
Som jag sa i öltråden: Chimay Grand Réserve magnumflaska såklart!
Det är inte bubbel men det passar in på alla dina krav i alla fall (=
Senast redigerad av PowPow den 2011-12-22 klockan 21:58.
|
|
|
2011-12-22, 21:58
|
#4
|
Ö. Lä. P,
Reg.datum: May 2010
Inlägg: 113
|
dom perignon
|
|
|
2011-12-22, 22:20
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Aug 2011
Inlägg: 76
|
Citat:
Ursprungligen postat av j0nte
dom perignon
|
What he said
|
|
|
2011-12-22, 22:35
|
#6
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Nah, vill jag lägga 1000kr+ på en flaska så blir det inte stekardricka, då blir det Samuel Adams Utopias.
Så Dompa går bort, lika så chimayen, jag får nästan testa minis förslag.
__________________
|
|
|
2011-12-22, 22:39
|
#7
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Har även hört gott om Heidsieck & Co Monopole Blue Top
__________________
|
|
|
2011-12-22, 22:47
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Västkusten
Inlägg: 6 404
|
Laurent Perrier och Taittinger Noctourne är båda prisvärda, goda champagner imo.
__________________
Journalen
Citat:
Ursprungligen postat av ryss
Om jag ser en snigg tjejen moste jag ge till henne stor knull hehehe :P
|
Citat:
Ursprungligen postat av hibbe
Bara jag bygger muskler o ser kriminell ut är det chill
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yes
Bland kycklingar är det lätt att vara tupp.
|
|
|
|
2011-12-22, 22:48
|
#9
|
Lök
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 88
|
Läste i någon herrtidning att man helst ska dricka billig skitdricka på nyår och avnjuta sin fina champagne framför brasan en vanlig torsdagskväll istället. På så vis ska man tydligen få ut mer av drickan. Jag personligen skulle förmodligen dricka något halvdant brännvin vid båda tillfällena, men ni finsmakare kanske tar åt er av tipset..
__________________
~
|
|
|
2011-12-22, 23:13
|
#10
|
jSQUAT- SAK prospect
Reg.datum: Feb 2011
Ort: Sundsvall
Inlägg: 1 061
|
Lanson Black Label är min favorit. Dock champagne och redigt torr men grymt god!
|
|
|
2011-12-22, 23:14
|
#11
|
mjau
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 445
|
Det är nog väldigt få som dricker champagne vid tolvslaget för att det gott, utan det är till största del för att "man gör så". Att ha något att skåla i är ju trevligt, absolut, men varför traditionen påbjuder just champagne begriper jag inte. Motivering någon?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av arjeplogarn
Jag vill äga en range rover och en pool där vattnet rinner över kanten. Allt annat är detaljer egentligen.
|
|
|
|
2011-12-22, 23:46
|
#12
|
Hissen går inte alls
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 1 983
|
Citat:
Ursprungligen postat av Olegh
Det är nog väldigt få som dricker champagne vid tolvslaget för att det gott, utan det är till största del för att "man gör så". Att ha något att skåla i är ju trevligt, absolut, men varför traditionen påbjuder just champagne begriper jag inte. Motivering någon?
|
Svårt att dricka kyckling? (Unless you're Lepras.)
|
|
|
2011-12-22, 23:50
|
#13
|
tuff shit
Reg.datum: May 2005
Ort: Skåné
Inlägg: 2 528
|
Citat:
Ursprungligen postat av Grotesk
Svårt att dricka kyckling? (Unless you're Lepras.)
|
Fattar inte att inte du är nominerad till brädans roligaste. Ärligt! No homo!
__________________
IN SOILWORK we trust
|
|
|
2011-12-22, 23:50
|
#14
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Citat:
Ursprungligen postat av Olegh
Det är nog väldigt få som dricker champagne vid tolvslaget för att det gott, utan det är till största del för att "man gör så". Att ha något att skåla i är ju trevligt, absolut, men varför traditionen påbjuder just champagne begriper jag inte. Motivering någon?
|
Visst är det mer för "saks skull" än något annat, precis som saffransbröd på lucia, skinka och risgrynsgröt på jul och ägg på påsk. Tradition, bubbel är gott även på andra tider, på samma sätt som att en lussekatt kan vara god i mars.
__________________
|
|
|
2011-12-22, 23:52
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2007
Inlägg: 5 211
|
Ramlösa
__________________
Lennart, Sir.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:39.
|
    
|