Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-07-02, 18:10   #1
Namehere
Registered User
 
Nameheres avatar
 
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
Kcal i baconpaket efter att få legat på hushållspapper efter tillagning?

Som topic.. Hur mycket Kcal i baconpaket efter att få legat på hushållspapper efter tillagning?

Köpte hem 280g bacon, Näringsvärde per 100g var 340 kcal och 31g fett samt 14g protein.

Hur mycket tror ni kommer försvinna av fettet om jag steker det i stekpannan, låter stekfettet ligga kvar där, och lägga baconet på ett hushållspapper och låter det suga upp det mesta kvarblivande fettet? Vad kommer kcal/100g ligga på ungefär?
Namehere är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:16   #2
StarkaUlf
Längtar till jul.
 
StarkaUlfs avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 910
Väg fettet som blir kvar i stekpannan, så får du väl fram en ganska nära sanning
StarkaUlf är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:24   #3
Namehere
Registered User
 
Nameheres avatar
 
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
Citat:
Ursprungligen postat av StarkaUlf Visa inlägg
Väg fettet som blir kvar i stekpannan, så får du väl fram en ganska nära sanning
Har inte en sån precisionsvåg :/ och blir svårt att väga fettet i hushållspappret..
Namehere är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:26   #4
eriksvensson
Registered User
 
eriksvenssons avatar
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 393
Väg pappret innan, sug upp all vätska från panna/bacon och väg igen. Det borde ge ett någolunda värde fast ändå inte helt 100% eftersom all vätska inte är fett.
__________________
IMDB Mobygames Facebook
eriksvensson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:34   #5
StarkaUlf
Längtar till jul.
 
StarkaUlfs avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 910
Citat:
Ursprungligen postat av Namehere Visa inlägg
Har inte en sån precisionsvåg :/ och blir svårt att väga fettet i hushållspappret..
Lär ju inte vara alltför många gram som tas upp av pappret skulle jag tro. Det mesta blir nog kvar i pannan, så det är nog viktigast att väga iaf.

Finns säkert någon här på kolo som har vägt, som återkommer om han ser tråden. You never know
StarkaUlf är uppkopplad nu   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:35   #6
Namehere
Registered User
 
Nameheres avatar
 
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
Citat:
Ursprungligen postat av StarkaUlf Visa inlägg
Lär ju inte vara alltför många gram som tas upp av pappret skulle jag tro. Det mesta blir nog kvar i pannan, så det är nog viktigast att väga iaf.

Finns säkert någon här på kolo som har vägt, som återkommer om han ser tråden. You never know
Ja jag hoppas påt!

Och tack eric!
Namehere är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:38   #7
Musselbank
mussla på burk
 
Musselbanks avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 870
kanske kan ge ledning
http://www.kolozzeum.com/forum/archi...p/t-96854.html
Musselbank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 18:41   #8
Namehere
Registered User
 
Nameheres avatar
 
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
Citat:
Ursprungligen postat av Musselbank Visa inlägg
Tack för länk! )
Namehere är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-02, 19:38   #9
Marxama
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2008
Inlägg: 10
Det är ju en kuggfråga, efter tillagning är det rimligtvis 0 kcal kvar i baconpaketet!
Marxama är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-03, 10:27   #10
isakt
Banned User
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 164
Du måste vara ute på en riktig kcal jakt om du undrar hur mycket som försvinner under stekningen
isakt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-03, 10:30   #11
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen: Vill man ha absolut järnkoll på kalorierna ska man nog skippa den typen av livsmedel som kan diffa väldigt beroende på tillagning. Kan man hantera felmarginaler utan ångest så är det ju bara att äta och inte bry sig för mycket.

Jag skulle själv skippa bacon, och annat fett kött, om jag var besatt av kaloriinnehållets korrekthet.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-07-03, 13:45   #12
Namehere
Registered User
 
Nameheres avatar
 
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
Citat:
Ursprungligen postat av Marxama Visa inlägg
Det är ju en kuggfråga, efter tillagning är det rimligtvis 0 kcal kvar i baconpaketet!
Haha!

Citat:
Ursprungligen postat av isakt Visa inlägg
Du måste vara ute på en riktig kcal jakt om du undrar hur mycket som försvinner under stekningen
Jag räknar kalorier ja, och jag frågar ju i syfte att få veta om någon annan vet! Jag tänker ju inte ställa mig i vit rock och go chemist on the bacon's ass liksom.

Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen: Vill man ha absolut järnkoll på kalorierna ska man nog skippa den typen av livsmedel som kan diffa väldigt beroende på tillagning. Kan man hantera felmarginaler utan ångest så är det ju bara att äta och inte bry sig för mycket.

Jag skulle själv skippa bacon, och annat fett kött, om jag var besatt av kaloriinnehållets korrekthet.
Järnkoll är lite överdrift, men jag vill ju inte kanske glida iväg med ett 500 kcal felmarginal, och länken innan var som sagt väldigt hjälpfull! Och jag är så sugen på bacon
Namehere är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)