handdator

Visa fullständig version : Vad tror ni att näringsinnehållet blir på "pappers"-bacon?


Jacky
2007-06-24, 08:36
Många brukar köra bacon i micron på hushållspapper alt steka hårt och lägga på hushållspapper för att få bort en massa fett. Vad tror ni att näringsvärdet blir på sådan bacon?

Eddie Vedder
2007-06-24, 08:39
Kan ju vara en fördel om du berättar vad näringsvärdet är från början. Finns ju mer lr mindre fet bacon.

Jacky
2007-06-24, 09:07
Energi: 344.5kcal
Protein: 13.4g
Fett: 32.8g
Kolhydrater: 0g

HMmm....???

Eddie Vedder
2007-06-24, 09:10
Använd då dom siffrorna och gör en egen uppskattning utifrån hur mycket fett som rinner av helt enkelt. Knappast nån katastrof om du skulle räkna lite fel.;)

Guybrush
2007-06-24, 10:09
Väga pappret före och efter, om man nu ska vara noga??? Allt extravikt e ju fett...

Edit: Digital hushållsvåg är bra att ha!

Jacky
2007-06-24, 11:16
Väga pappret före och efter, om man nu ska vara noga??? Allt extravikt e ju fett...

Edit: Digital hushållsvåg är bra att ha!

Smartast i stan, det ska jag göra!

Torsk_ole
2007-06-24, 11:30
All vikt som hamnar i pappret är ju inte fett, det lär ju vara en hel del vatten också. Personligen trodde jag man gjorde det i micron för att det är mer praktiskt och luktar mindre.

Jacky
2007-06-24, 12:19
All vikt som hamnar i pappret är ju inte fett, det lär ju vara en hel del vatten också. Personligen trodde jag man gjorde det i micron för att det är mer praktiskt och luktar mindre.

Fast ångar inte vattnet bort då? Kanske inte blir tillräckligt varmt...hm...någon kemist på forumet?

Handcuff
2007-06-24, 12:24
Fast ångar inte vattnet bort då? Kanske inte blir tillräckligt varmt...hm...någon kemist på forumet?

Eller så gör du som föreslagits och gör en uppskattning..förmodligen kommer du ganska nära, kan garantera dig att det knappast kommer sabba din form om du missar på ett gram hit eller dit :thumbup:

Nitrometan
2007-06-24, 12:55
Jag hade ätit ett paket bacon till för säkerhets skull. Tänk om det skulle bli för lite kalorier! *gah!*

Sverker
2007-06-24, 14:10
Fast ångar inte vattnet bort då? Kanske inte blir tillräckligt varmt...hm...någon kemist på forumet?

Jag vet en:em: Problemet är att när du steker bacon så släpper baconet både fett och vatten. Det du får ut i pappret är en blandning av både fett och vatten. Alltså måste du torka pappret efter stekningen för att bestämma hur mycket fett som fastnat.

Jag kan säga dig att alla felkällorna tillsammans säkert blir +/- 10 procentenheter med den utrustningen du har hemma i köket. Ett svar med felkällan 10 procentenheter upp eller ned gör dig säkert inte lyckligare.

King Grub
2007-06-24, 14:16
Den som är seriös kan köpa en studie på saken. :D

http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=6909343

Sverker
2007-06-24, 15:39
Jag har arbetat med det:em: visseligen 20 år sedan, och inte på bacon men på falukorv och andra emulsionskorvar.

Jacky
2007-06-24, 16:50
Äsch då...inte så viktigt egentligen. Jag räknar ju inte ens kalorier eller deffar...jag var mest nyfiken...får väl bli en uppskattning...
Kanske torskar 35% fett på att micra den...

Synd att det inte finns nån bacon-kemist här på kollo...;)

kahn
2007-06-24, 21:04
Enligt Svensk Köttinformation smälter 60-70% av fettet i bacon ut vid stekning. Hur vida man kan överföra dessa siffror till stekning i micro vet jag ej, men de kan väl kanske vara en sorts fingervisning iaf.

http://www.meatinfo.com/konsument/fragor_svar/faq.php?categoryID=123&id=308&avdelning=konsument&catID=

Lycka till med stekandet!

Jacky
2007-06-24, 21:35
Energi: 344.5kcal
Protein: 13.4g
Fett: 32.8g
Kolhydrater: 0g

60% på det...ojsan, ojsan...

Nytt värde:

Protein: 13.4g
Fett: 13.12g
typ 172 kcal...lite skillnad