Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-05-22, 12:26   #1
magdalenae
Registered User
 
magdalenaes avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 468
Ägg utan gula?

Ägg med två gulor har man ju sett, men finns det ägg som saknar gula? Vore ju ypperligt vid viss matlagning!
__________________
(En annorlunda) JOURNAL
magdalenae är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 12:29   #2
Kischen
Äger Strikt!
 
Kischens avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: I en villaförort på stockholms södersida
Inlägg: 3 786
Det går att köpa äggvita separat. Ägg som helt saknar gula har jag aldrig hört talas om och tror ej det finns.
Kischen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 12:30   #3
Halldin
Ordvitz mon frère
 
Halldins avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 5 851
Citat:
Ursprungligen postat av Kischen Visa inlägg
Det går att köpa äggvita separat. Ägg som helt saknar gula har jag aldrig hört talas om och tror ej det finns.
Vart hittar man det, förutom hos grossister?
Halldin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 12:35   #4
Kischen
Äger Strikt!
 
Kischens avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: I en villaförort på stockholms södersida
Inlägg: 3 786
Citat:
Ursprungligen postat av Halldin Visa inlägg
Vart hittar man det, förutom hos grossister?
Det är nog säkraste stället att finna det på om inte nån lokal affär kan beställa in det?
Kischen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 21:03   #5
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av Halldin Visa inlägg
Vart hittar man det, förutom hos grossister?
Bagerier kan ofta sälja vita på dunk. Fråga snällt så kan det npg gå vägen.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 21:05   #6
jenni
Banned User
 
Reg.datum: Nov 2007
Ort: stockholm
Inlägg: 1 858
varför inte använda hela ägget? mer näring i gulan ju
jenni är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 21:12   #7
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av jenni Visa inlägg
varför inte använda hela ägget? mer näring i gulan ju
I viss matlagning kommer gulan göra mer skada än nytta. Om man vill vispa upp ett äggviteskum t.ex. Eller om man kanske vill göra maränger.

Men du har helt rätt i att gulan är en näringsbomb och förhoppningsvis kasseas den inte utan används i t.ex. sås eller något sånt. Emulsionssåser är enkelt att göra, nyttigt och sjukt gott.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 21:22   #8
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av jenni Visa inlägg
varför inte använda hela ägget? mer näring i gulan ju
Där får jag ta och hålla med dig. Förstår mig verkligen inte på folk som slänger ut gulan. Visst att vitan her färre kalorier, men äter man ägg så äter man ju ägg. Vill man ha färre kalorier kan man ju äta något annat från början.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-05-22, 21:23   #9
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Cohen Visa inlägg
Där får jag ta och hålla med dig. Förstår mig verkligen inte på folk som slänger ut gulan. Visst att vitan her färre kalorier, men äter man ägg så äter man ju ägg. Vill man ha färre kalorier kan man ju äta något annat från början.
Du kan ju läsa mitt inlägg samt förstaposten. Det handlar om matlagningsegenskaper och inte kalorijakt.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)