2012-12-13, 08:16
|
#1321
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Citat:
Ursprungligen postat av willtjam
Vafan, för mig stelnade det inte alls. Hur länge hade du i det i frysen?
|
Inte här heller... de ska bara bli lite fastare i kyl eller frys plus att jag tycker det smakar bättre kylda.
|
|
|
2012-12-13, 10:41
|
#1322
|
pilltjam
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Gammal göteborgare
Inlägg: 2 585
|
Hm, mitt stelnade inte alls. Fick käka det med sked. :/
|
|
|
2012-12-13, 11:43
|
#1323
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
|
Citat:
Ursprungligen postat av willtjam
Hm, mitt stelnade inte alls. Fick käka det med sked. :/
|
Låter ju helt klart som att du haft i för mycket vätska, för rent spontant låter Preotorians recept inte helt olikt ett "klassiskt" proteinbarsrecept i förhållande torrvararor-vätska!
Mina försök till proteinbar (som jag delat med mig av här) har åtminstone varje gång stelnat betydligt mer än jag innan trodde, alltså stoppat in en ganska kladdig smet som gått att skära och äta med händerna
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni här!
|
|
|
2012-12-13, 20:45
|
#1324
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Proteinmockarutor vol 2
Mumsmumsmumsmums för en choklad-lover som jag
Receptlänk
|
|
|
2012-12-13, 21:20
|
#1325
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Ort: Luleå
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Proteinmockarutor vol 2
Mumsmumsmumsmums för en choklad-lover som jag
Receptlänk
|
Rödbetor?! Intressant, hur fasen hittade du på det?
|
|
|
2012-12-13, 22:11
|
#1326
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Proteinmockarutor vol 2
Mumsmumsmumsmums för en choklad-lover som jag
Receptlänk
|
Din innovativ bakning slutas man aldrig att förvånas över iaf, det är en sak som är säker!
Låter galet gott och bra jävla sugen på att prova detta men finns ju fan ingen tid för det
Keep it up
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni här!
|
|
|
2012-12-14, 02:43
|
#1327
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 490
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Proteinmockarutor vol 2
Mumsmumsmumsmums för en choklad-lover som jag
Receptlänk
|
Nästan exakt som jag gör mina, jag kör dock mixade svarta bönor istället för rödbetor. Eller vita kikärtor. Men även rivna morötter fungerar lika bra har jag märkt. Jag känner faktiskt inte någon smakskillnad, det blir bara variationer på konsistensen. Verkar som de övriga ingredienserna tar så mycket spelrum att den här ingrediensen mest adderar volym/massa.
|
|
|
2012-12-14, 04:42
|
#1328
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 2 608
|
Citat:
Ursprungligen postat av L2310
Rödbetor?! Intressant, hur fasen hittade du på det?
|
Rödbetskaka finns ju. Finns ju även dom som skulle byta ut röbetorna till avokado, bönor, ärtor istället.Allt går
__________________
DM guld Diskuskastning 2005 * 5a av 25st 2005 Världsungdomsspelen F15 Diskus * DM guld Diskuskastning 2006 * DM guld Tyngdlyftning 2007 * U-SM guld Styrkelyft 2008 Kiruna * U-NM guld styrkelyft 2008 Norge
Sen försvann hon...
|
|
|
2012-12-14, 10:36
|
#1329
|
pilltjam
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Gammal göteborgare
Inlägg: 2 585
|
Citat:
Ursprungligen postat av Reaper123
Låter ju helt klart som att du haft i för mycket vätska, för rent spontant låter Preotorians recept inte helt olikt ett "klassiskt" proteinbarsrecept i förhållande torrvararor-vätska!
Mina försök till proteinbar (som jag delat med mig av här) har åtminstone varje gång stelnat betydligt mer än jag innan trodde, alltså stoppat in en ganska kladdig smet som gått att skära och äta med händerna 
|
För mycket vätska? Jag antog att jag hade för lite. Hällde i 40g mjölk extra bara för att det var så pulvrigt. Får pröva igen!
|
|
|
2012-12-14, 11:00
|
#1330
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
|
Citat:
Ursprungligen postat av willtjam
För mycket vätska? Jag antog att jag hade för lite. Hällde i 40g mjölk extra bara för att det var så pulvrigt. Får pröva igen!
|
Hm, jag tolkade det som att ditt problem som att det var "flytande" proteinbars du lyckades göra = du borde ta mindre vätska...
Så ja, minska isf. Konsistensen du bör eftersträva är en väldigt seg smet, dock inte lika seg/torr som tex regelträtt negerbollssmet för då lär dom bli snustorra.
Passar på att göra lite smygreklam medans du kanske kan få tips på ungefär hur du bör gå tillväga...
I frys sen kyl
Recept!
I frys sen kyl
Recept!
I ugn sen kyl
Recept!
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni här!
Senast redigerad av Reaper123 den 2012-12-14 klockan 11:01.
|
|
|
2012-12-14, 11:16
|
#1331
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Citat:
Ursprungligen postat av L2310
Rödbetor?! Intressant, hur fasen hittade du på det?
|
Mja, jag tänkte på vilka faktorer jag ville förbättra i kakan (saftighet och sötma). Kom o tänka på morotskakan men tänkte att rödbetor nog skulle passa bättre rent färgmässigt. Har sett massor med recept där man använder sig av just rödbetor för färgens skull. De smakar ju inte så mycket i sig själva så det funkar perres
Citat:
Ursprungligen postat av Reaper123
Din innovativ bakning slutas man aldrig att förvånas över iaf, det är en sak som är säker!
Låter galet gott och bra jävla sugen på att prova detta men finns ju fan ingen tid för det
Keep it up 
|
Men förläng dygnet då? Klona dig? Kan ett får så kan väl du
Citat:
Ursprungligen postat av abstract
Nästan exakt som jag gör mina, jag kör dock mixade svarta bönor istället för rödbetor. Eller vita kikärtor. Men även rivna morötter fungerar lika bra har jag märkt. Jag känner faktiskt inte någon smakskillnad, det blir bara variationer på konsistensen. Verkar som de övriga ingredienserna tar så mycket spelrum att den här ingrediensen mest adderar volym/massa.
|
Jag bakar också en del med kikärtor (kakdegsbollar och kryddkakor) och är beredd att hålla med. De ger inte alls ifrån sig så mycket smak utan jobbar mer med att bidra till konsistensen. Ett jobb de gör väldigt bra
Nu ska jag åka hem till min "konventionella" lillebror och i väskan finns ett par kakbitar. Håller tummarna för ovationer!
|
|
|
2012-12-14, 14:36
|
#1332
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Ort: Luleå
Inlägg: 155
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Mja, jag tänkte på vilka faktorer jag ville förbättra i kakan (saftighet och sötma). Kom o tänka på morotskakan men tänkte att rödbetor nog skulle passa bättre rent färgmässigt. Har sett massor med recept där man använder sig av just rödbetor för färgens skull. De smakar ju inte så mycket i sig själva så det funkar perres 
|
Sedär, man lär sig nåt nytt varje dag. Baka med rödbetor hade jag inte kommit på in a million years, å andra sidan har jag aldrig fattat grejen med rödbetor...  ser onekligen helt sjukt gott ut iaf.
|
|
|
2012-12-14, 17:11
|
#1333
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Citat:
Ursprungligen postat av L2310
Sedär, man lär sig nåt nytt varje dag. Baka med rödbetor hade jag inte kommit på in a million years, å andra sidan har jag aldrig fattat grejen med rödbetor...  ser onekligen helt sjukt gott ut iaf.
|
Ah men visst serru  efter provsmakning kan jag nu meddela att de faktiskt blev lika goda som de ser ut. I min bok iaf. Brodern rynkade lite på nosen men det gör inte så mycket för då fick jag hans bit med
|
|
|
2012-12-15, 16:59
|
#1334
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Idag har det tillverkats godis @ my place.
1. Vaniljmaränger
Recept
2. Protein-rocky road
Recept
|
|
|
2012-12-15, 17:06
|
#1335
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Idag har det tillverkats godis @ my place.
1. Vaniljmaränger
Recept
2. Protein-rocky road
Recept
|
Nomnom, tror dock mina rockyroads jag gjorde idag äger dina 10-faldigt smakmässigt
Dock gör dom sig inte här då det är HCHF-godis
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni här!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:52.
|
    
|