Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-07-23, 09:14   #301
Gurkyngel
Registered User
 
Gurkyngels avatar
 
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
Citat:
Ursprungligen postat av Wiizra Visa inlägg
Eftersom jag inte har kvarg just nu så körde jag keso, kan väll vara det också antar jag
Det är mycket möjligt!!

Citat:
Ursprungligen postat av bear.flowertwig Visa inlägg
Nästan bättre när den fått stå till sig lite. Konsistensen påminnes delvis om tjockpannkaka i botten. Får nog revidera min dom, inte dum alls som muffin. Rekommendationen är att använda skalet från 1/3 citron för smaksättning, jag hade lite mer än så och det blev för mycket. Annars var det smakmässigt riktigt lyckat med citron i.
Håller med, den var godare dagen efter Som med många andra bakverk, synd bara att man är så ivrig och vill äta upp allt på en gång
Kul att du testade citron åt mig, ska tillsätta det nästa gång. Kommer nog köra med arom, har nån sån flarra hemma som är väldigt trevlig.

Avslutningsvis en bild på gårdagsens eftermiddagsfika

__________________
http://emmysliv.shapemeup.se/
Gurkyngel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-23, 10:05   #302
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Måste testa den där, helt klart. Hoppas den är lika god som den ser ut.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-23, 11:07   #303
StrangeKraem
Registered User
 
StrangeKraems avatar
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Linköping
Inlägg: 148
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
Måste testa den där, helt klart. Hoppas den är lika god som den ser ut.

Det är den verkligen! Gjorde en med bakepro istället för kaseinet, samt vaniljpulver istället för vaniljaromen... och en hel del jordgubbar (Självplock och 6 liter till övers, vad gör man?)
Har en liiiten bit kvar nu och jag bakade den igår eftermiddag, vi är väl inte helt överrens om vem som får den, min sambo och jag!
StrangeKraem är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-24, 20:09   #304
Marvel
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 13
Upptäckte en riktigt god smoothie idag. Tänkte debutera på kollo och samtidigt dela med mig av min fantastiska upptäckt!

Whey FX 1dl
Yoghurt Naturell 2 dl (eller hur mycket man nu vill ha)
1 styck banan
Icas frysta hallon & mango

Mixa med en mixerstav som en galning. Sätt i ett sugrör. Mest för att det är coolt. Njut!

Peace!
Marvel är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 17:37   #305
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Mitt försök på Emmys proteinkaka med hallon

20120725_160030.jpg

Följde receptet helt och hållet, enda skillnaden är att jag tillsatte ca 1 tsk citronarom (Dr Oetker, på flaska, de små - likadana som arraks el vaniljarom)

Den blev god men jag skulle nog tagit ut den 1-2 minuter tidigare (gräddade 20min på 175 grader). Skulle nog velat ha den lite sötare också, sötma-junkie
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 17:52   #306
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Semester och dåligt väder = bakdag Gjorde ett tappert försök på Kioras kaka men jag blev inte helt nöjd.

Receptet jag körde på:

230g avrunna kikärter
1dl havregryn (40g)
1dl äggvita (3st)
1dl Stevia Strö (ICAs)
20g kakao
4 msk Önos lågkalori äppelmos (85g)
10g Fibrex
2tsk (10g) bakpulver
1tsk vaniljarom
0.5 tsk arraksarom
0.25 tsk salt


Gräddade i 20min på 175 grader.

Det som jag inte var nöjd med:

- Smaken av kikärter lös igenom för mycket. Kan bero på att jag glömde skölja kikärterna. Kan även berott på för lite kakao, mer kakao kanske skulle dolt smaken av ärterna bättre.
- Kakan blev instabil och föll sönder väldigt lätt.
- Min stavmixer har gett upp så var tvungen att mosa ärterna med gaffel och därför blev kakan lite grynig, för stora bitar av kikärter på vissa ställen.

20120725_153810.jpg

20120725_154329.jpg

Överlag helt OK och god men för mycket kikärtssmak Den blev absolut inte torr vilket var skönt.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 18:03   #307
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Det bakverk som jag blev mest nöjd med idag var en variant av kladdkaka.

Receptet var följande:

230g svarta bönor, avrunnen vikt
2 hela ägg
3 äggulor (blev över från tidigare bakverk så slängde i dessa också)
2dl Stevia Strö (ICAs)
50g kakao
40g Body Science Casein Chocolate Almond
ca 1 tsk vaniljarom
ca 2tsk snabbkaffepulver
ca 2krm salt


Gräddade i 20min på 175 grader. Den var ganska kladdig då jag tog ut den men eftergräddades lite. Fortfarande i kladdigaste laget när jag smakade men nu står den i kylen och då kommer den nog stelna så den blir perfekt. Smaken var jag fantastiskt nöjd med. Det enda "negativa" är väl kanske att fettet drog iväg lite (p.g.a äggulorna främst). Skippar man dessa blir det lite kalorisnålare men tror även den blir lite torrare då

Till höger på bilden

20120725_180226.jpg

Ungefärliga stats för hela kakan:

Energi
956,8kcal
Protein
87,4g = 38 E%
Kolhydrater
45,5g = 20 E%
Fett
44,1g = 42 E%
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 19:10   #308
Greg
HBG:s Johnny Depp
 
Gregs avatar
 
Reg.datum: Mar 2006
Ort: Råå
Inlägg: 1 479
Bär -och kokospudding

2.5 dl frysta bär
1.8-2 dl kokosmjölk (beroende hur fast den ska vara)
1 skopa vaniljprotein

__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Arne Persson
En knäböj skall köras riktigt djuuupt eller inte alls! Klarar man inte det så är det bara att börja träna smidighet och inget annat! Har man för risiga knän så är det djuuuupa benpress utan att lyfta häcken som gäller!
Journal med nakenbilder på mig och Krampus i utmanande poser
Greg är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 19:20   #309
Toppis
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 190
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
Det bakverk som jag blev mest nöjd med idag var en variant av kladdkaka.

Receptet var följande:

230g svarta bönor, avrunnen vikt
2 hela ägg
3 äggulor (blev över från tidigare bakverk så slängde i dessa också)
2dl Stevia Strö (ICAs)
50g kakao
40g Body Science Casein Chocolate Almond
ca 1 tsk vaniljarom
ca 2tsk snabbkaffepulver
ca 2krm salt


Gräddade i 20min på 175 grader. Den var ganska kladdig då jag tog ut den men eftergräddades lite. Fortfarande i kladdigaste laget när jag smakade men nu står den i kylen och då kommer den nog stelna så den blir perfekt. Smaken var jag fantastiskt nöjd med. Det enda "negativa" är väl kanske att fettet drog iväg lite (p.g.a äggulorna främst). Skippar man dessa blir det lite kalorisnålare men tror även den blir lite torrare då
Tycker du (och ni andra) att svarta bönor går lika bra eller bättre än kikärtor i bakverk som detta? Kör ofta med kikärtor när jag gör tex chokladkakor/pudding/gröt och tycker det passar utmärkt. Aldrig testat svarta bönor dock och vet inte ens hur dom smakar.
Toppis är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 19:30   #310
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av Toppis Visa inlägg
Tycker du (och ni andra) att svarta bönor går lika bra eller bättre än kikärtor i bakverk som detta? Kör ofta med kikärtor när jag gör tex chokladkakor/pudding/gröt och tycker det passar utmärkt. Aldrig testat svarta bönor dock och vet inte ens hur dom smakar.
Kände ingen smak alls från de svarta bönorna. Kikärterna kände jag däremot smaken av. Å andra sidan så hade jag inte lika mycket kakao i kakan med ärterna, kan vara därför också. Men känns rent spontant som att svarta bönor kanske ger mindre smak.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 22:22   #311
Störd
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 94
Jag är ingen höjdare direkt på att baka så en fråga bara. Kan man skippa sötningsmedel när man bakar ? Har inget sådant hemma just nu och vad kan jag köra istället isåfall? Skulle gärna vilja göra något fint inatt så att jag kan käka dirr när jag kommer hem imorn !
Störd är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 22:33   #312
Störd
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 94
Läste att sirap funkar? Hur mycket sirap ska jag använda på 1 dl sötnings medel? :o
Störd är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 22:47   #313
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av Störd Visa inlägg
Jag är ingen höjdare direkt på att baka så en fråga bara. Kan man skippa sötningsmedel när man bakar ? Har inget sådant hemma just nu och vad kan jag köra istället isåfall? Skulle gärna vilja göra något fint inatt så att jag kan käka dirr när jag kommer hem imorn !
Hört talas om socker?
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 22:58   #314
Störd
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 94
Citat:
Ursprungligen postat av vicarious Visa inlägg
Hört talas om socker?
Mjo fast ligger i deff . Det är inte särskillt optimalt känns det som
Störd är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-07-25, 22:59   #315
Mouline
Mästerbantaren
 
Moulines avatar
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 5 986
Stevia.. *cough*
__________________
Mouline är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)