Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-12-26, 15:52   #16
Dance
Registered User
 
Dances avatar
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 158
Mckt go och ENKEL kycklinggryta: Ta bort skinnet från kycklingen. stek den sedan tills att den får en gyllenbrun färg och blir ngt krispig. Ha sedan i mjölk tills att det täcker kycklingen. Riv ner limeskal och krydda med salt och peppar. Låt koka på svag värme i dryga 10 min.... (istället för mjölk kan man ha i kokosmjölk. Ta oxå i ordentlig med limeskal då det bryter härligt mot kycklingsmaken)

Bon appetit!
Dance är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-26, 16:43   #17
Mental
Ölkonnässör
 
Mentals avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 021
Hacka massor av lök, vitlök och färsk chili. Fräs i en panna med valfri mängd currypaste. Tillsätt kokosmjölk, morot och potatis. Koka, tillsätt kyckling en och koka 15-20 min till. Servera till ris eller bulgur. Blir alltid asgott. Brukar göra på 1-2kg kycklingfilé per gång och gör drivor av matlådor till jobbet.
__________________
Mental är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 01:47   #18
hehelol
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2011
Inlägg: 92
Jag hade också lite problem med kycklingfilé, smaken duvet! Hade bråttom till gymmet en dag och gjorde kycklingfilé med snabbmakaroner, iallafall blev såhär:
Tärnade kycklingfilén (små och många bitar)
Stekte i olivolja, lite smör, salt, peppar, grillkrydda. (lite cayenne också för att jag älskar starkmat)
Blev hur gott somhelst, och när bitarna var små blev det saftigare på något sätt

Senast redigerad av hehelol den 2011-12-27 klockan 01:48.
hehelol är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 14:53   #19
TREX
Banned User
 
Reg.datum: Dec 2011
Inlägg: 1 181
Kryddor, krydda den väl.
TREX är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 15:23   #20
Fishtank
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
Citat:
Ursprungligen postat av krokodille Visa inlägg
Går det bra att göra varm sås på kvarg? :o
Funkar hyfsat med icas 0,1% att använda den i grytor bara du inte kokar den

Ska du värma upp igen däremot så blir det inte lika bra
Fishtank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-01, 18:14   #21
Halldin
Ordvitz mon frère
 
Halldins avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 5 851
Jag kombinerade lite tips från denna tråd och dokumenterade det.

2 gula lökar, 5 vitlöksklyftor, 1 färsk champinjon, 1 halv färsk röd chili, 1 halv röd paprika, 1 halv grön paprika hackades och wokades.

1 kg kyckling kokades och strimlades sedan för hand. Denna stektes separat en stund, därefter blandades ingredienserna. Hällde på lite spiskummin, salt, svartpeppar och vitlökspulver.

1 liter vatten adderades och kokades upp varpå 2 kycklingbuljonger av märket Bong tillsattes. Merparten av vätskan kokades sedan bort på hög värme.

Tycker det smakade bra, ingen äcklig kycklingsmak vad jag kan känna.

Halldin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-01-10, 18:02   #22
madballz
Registered User
 
madballzs avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 425
Brukar ugnsteka med soya + massor med timjan på, sjukt gott! Sen ett paket nudlar med lite kvarg på, mummmms!
__________________
PB's: Bänk 80kgx4, Mark 160kg, Benböj 90x3kg.
Journal, mitt livs bästa form! http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=195063
madballz är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)