Generellt får man fundera på hur sannolikt det är att man fastnar för det. Det finns två läger, de som köper massa prylar, brygger 2-3 gånger för att sedan se sakerna samla damm.
Andra sidan är de som startar med billiga prylar och sedan får lägga en massa extra på att byta upp sig.
Mitt första tips att att brygga med någon annans utrustning och känna dig för. Har du någon polare som brygger så meddelar du att du står för malt, humle, jäst mm i utbyte mot att köra på deras utrustning och givetvis får denne en del av resultatet. På så sätt får du en känsla för om hembryggning är något för dig.
Själv har jag många vänner som brygger, men gör det inte själv för det tar lång tid att bli bra nog för att matcha komersiella bryggerier, och i värsta fall står man med 20L bira som inte är speciellt god, som man av snålhet måste plåga i sig
Kittet är helt ok, det ingår lite kapsyler redan så det behöver du inte lägga till. Du börjar med ett extraktkit. Det är en bra nybörjarstart, men nästan alla växer ur det efter ett par vändor och vill böra med att koka egen vört, altså hel eller delmäska. Då behövs en rejäl gryta eller ett bryggverk. Kolla lite på olika "boil in bag" lösningar. Men nu går vi saker i förväg.
Om du blir "biten" så kommer du villja investera i en bättre kapsyleringslösning. typ
https://shop.humle.se/utrustning/fla...are-bankmodell
(PGW är en bra nöbörjarsida, men de riktar sig mer till de som vill bli fulla billigt snarare än finsmakarna)
Det i särklass viktigaste är att aldrig fuska med hygienen. Om du skall återanvända gamla flaskor måste du sterilisera de noga.
Om du fortsätter brygga kommer du vilja bygga ut med ett flaskträd och en enklare flasksköljare (det gör livet mycket enklare vid flaskning av ölen.
Tänk på att om du gör kittet och tappar på 33cl flaska blir det 65ish flaskor bira att sterilisera, fylla, prima med socker, kapsylera och sedan förvara under tiden de flaskjäser.
Kolla även om det finns någon bryggförening runt där du bor, de kan ha utrustning man kan låna in sig på i utbyte mot öl eller hjälp på bryggdagar, eller mot en medlemsavgift.
Kontentan är att det duger för att få smak på det hela, men du kommer byta ut nästan allt förutom hinkar och lås om du fortsätter. Men jag skulle nog inte rekommendera dig att bränna en halv månadslön innan du vet om du kommer fortsätta. För det är lätt att bli prylgalen och sedan inse att man inte har tid och plats. Nu är det extraktbryggning så det går rätt fort, men fortsätter du och vill börja mäska och koka vört så kommer du se att varje bryggning är ett heldagsprojekt.