2013-01-05, 20:01
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Ersätta grädde
Hejsan
Har precis klivit på min andra deff. Och nu när man bor själv måste man ju tydligen laga sin egen mat. Det jag använder ganska mycket i min matlagning är vispgrädde.
Men den är så fruktansvärt energirik. Tänkte om någon vet om någon lågkalori-grädde eller om det finns något som man kan ersätta grädden med?
Mvh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
2013-01-05, 20:16
|
#2
|
Deff Incarnate
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
|
Jag kör med Mildas 4% matlagningsgrädde.
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
|
|
|
|
2013-01-05, 20:47
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Ni får idiotförklara mig sen. Såg att den jag brukar använda låg på 37% fetthalt. Köpte en på 15% och hälften av Kcal.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
2013-01-05, 20:51
|
#4
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Du kan ju även späda vispgrädden till önskad fetthalt. Det blir nog billigare i längden.
|
|
|
2013-01-06, 01:43
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Du kan ju även späda vispgrädden till önskad fetthalt. Det blir nog billigare i längden.
|
Hur?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
2013-01-06, 01:48
|
#6
|
Godisgris
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
|
Citat:
Ursprungligen postat av strango
Hur?
|
Mjölk är ett sätt som jag har hört, vet dock inte hur bra det blir, har aldrig provat själv  .
Annars, hur går det med kcal och makros och alltihopa om du nu använder din grädde i maten?
|
|
|
2013-01-06, 01:59
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Citat:
Ursprungligen postat av nitz
Mjölk är ett sätt som jag har hört, vet dock inte hur bra det blir, har aldrig provat själv  .
Annars, hur går det med kcal och makros och alltihopa om du nu använder din grädde i maten?
|
Jag får helt enkelt prova mig fram. Nu använder jag egentligen grädde ffa till mina matlådor. Tycker om såser samt att det inte blir torrt när jag fryser in dom.
Hur det går med Kcal? Så länge jag hamnar på underskott så borde det vara lugnt
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
2013-01-06, 02:03
|
#8
|
Godisgris
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
|
Citat:
Ursprungligen postat av strango
Jag får helt enkelt prova mig fram. Nu använder jag egentligen grädde ffa till mina matlådor. Tycker om såser samt att det inte blir torrt när jag fryser in dom.
|
Förr torr mat är ju ingen höjdare
Citat:
Ursprungligen postat av strango
Hur det går med Kcal? Så länge jag hamnar på underskott så borde det vara lugnt
|
Exakt det jag menade, kanske skrev lite otydligt  , att så länge du ligger på underskott och får i dig det du har tänkt på så kan du äta din grädde  , du ska ju trots allt få i dig kalorier och fett någonstans ifån
Senast redigerad av nitz den 2013-01-06 klockan 02:04.
|
|
|
2013-01-06, 13:09
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Värmland
Inlägg: 82
|
Laga annan mat
Nej, men testa kvarg? Jag gillar det till mina proteinpannkakor
|
|
|
2013-01-06, 13:13
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
jag skulle lagt kalorierna på något annat, gräddsåser får definitivt inte plats i min deff kaloribudget..
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-01-06, 14:22
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Citat:
Ursprungligen postat av Naggan
Laga annan mat
Nej, men testa kvarg? Jag gillar det till mina proteinpannkakor 
|
Kvarg i matlegning, ja varför inte  Ska provas
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml
jag skulle lagt kalorierna på något annat, gräddsåser får definitivt inte plats i min deff kaloribudget..
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
|
Vilken tur att folk är olika
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
2013-01-06, 14:25
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av strango
Kvarg i matlegning, ja varför inte  Ska provas
Vilken tur att folk är olika
|
ja.
om du vill ha grädde i maten så är nog det bästa alternativet att välja sådan med lägre fettprocent, kvarg i varma rätter har jag inga bra erfarenheter från
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-01-06, 14:25
|
#13
|
Godisgris
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
|
Citat:
Ursprungligen postat av strango
Kvarg i matlegning, ja varför inte  Ska provas
|
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning
|
|
|
2013-01-06, 14:26
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av nitz
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning 
|
precis.
kalla såser funkar dock bra. tzatsiki blir riktigt bra faktiskt!
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-01-06, 14:28
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml
ja.
om du vill ha grädde i maten så är nog det bästa alternativet att välja sådan med lägre fettprocent, kvarg i varma rätter har jag inga bra erfarenheter från
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
|
Insåg det igår. Hade tydligen lirat med en 37%-ig grädde. Såserna försvinner givetvis ju längre in i dieten jag kommer
Citat:
Ursprungligen postat av nitz
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning 
|
Ajdå, då kanske jag är lurad  Men jag får helt enkelt testa mig fram
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:06.
|
    
|