Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-01-05, 20:01   #1
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Ersätta grädde

Hejsan

Har precis klivit på min andra deff. Och nu när man bor själv måste man ju tydligen laga sin egen mat. Det jag använder ganska mycket i min matlagning är vispgrädde.

Men den är så fruktansvärt energirik. Tänkte om någon vet om någon lågkalori-grädde eller om det finns något som man kan ersätta grädden med?

Mvh
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 20:16   #2
Lychgate
Deff Incarnate
 
Lychgates avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
Jag kör med Mildas 4% matlagningsgrädde.
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath Visa inlägg
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
Lychgate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 20:47   #3
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Ni får idiotförklara mig sen. Såg att den jag brukar använda låg på 37% fetthalt. Köpte en på 15% och hälften av Kcal.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-05, 20:51   #4
Tolkia
Moralistmoderator
 
Tolkias avatar
 
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
Du kan ju även späda vispgrädden till önskad fetthalt. Det blir nog billigare i längden.
Tolkia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 01:43   #5
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia Visa inlägg
Du kan ju även späda vispgrädden till önskad fetthalt. Det blir nog billigare i längden.
Hur?
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 01:48   #6
nitz
Godisgris
 
nitzs avatar
 
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
Citat:
Ursprungligen postat av strango Visa inlägg
Hur?
Mjölk är ett sätt som jag har hört, vet dock inte hur bra det blir, har aldrig provat själv .
Annars, hur går det med kcal och makros och alltihopa om du nu använder din grädde i maten?
nitz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 01:59   #7
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Citat:
Ursprungligen postat av nitz Visa inlägg
Mjölk är ett sätt som jag har hört, vet dock inte hur bra det blir, har aldrig provat själv .
Annars, hur går det med kcal och makros och alltihopa om du nu använder din grädde i maten?
Jag får helt enkelt prova mig fram. Nu använder jag egentligen grädde ffa till mina matlådor. Tycker om såser samt att det inte blir torrt när jag fryser in dom.

Hur det går med Kcal? Så länge jag hamnar på underskott så borde det vara lugnt
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 02:03   #8
nitz
Godisgris
 
nitzs avatar
 
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
Citat:
Ursprungligen postat av strango Visa inlägg
Jag får helt enkelt prova mig fram. Nu använder jag egentligen grädde ffa till mina matlådor. Tycker om såser samt att det inte blir torrt när jag fryser in dom.
Förr torr mat är ju ingen höjdare

Citat:
Ursprungligen postat av strango Visa inlägg
Hur det går med Kcal? Så länge jag hamnar på underskott så borde det vara lugnt
Exakt det jag menade, kanske skrev lite otydligt , att så länge du ligger på underskott och får i dig det du har tänkt på så kan du äta din grädde , du ska ju trots allt få i dig kalorier och fett någonstans ifån

Senast redigerad av nitz den 2013-01-06 klockan 02:04.
nitz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 13:09   #9
Naggan
Registered User
 
Naggans avatar
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Värmland
Inlägg: 82
Laga annan mat

Nej, men testa kvarg? Jag gillar det till mina proteinpannkakor
Naggan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 13:13   #10
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
jag skulle lagt kalorierna på något annat, gräddsåser får definitivt inte plats i min deff kaloribudget..

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 14:22   #11
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Citat:
Ursprungligen postat av Naggan Visa inlägg
Laga annan mat

Nej, men testa kvarg? Jag gillar det till mina proteinpannkakor
Kvarg i matlegning, ja varför inte Ska provas
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml Visa inlägg
jag skulle lagt kalorierna på något annat, gräddsåser får definitivt inte plats i min deff kaloribudget..

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Vilken tur att folk är olika
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 14:25   #12
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
Citat:
Ursprungligen postat av strango Visa inlägg
Kvarg i matlegning, ja varför inte Ska provas


Vilken tur att folk är olika
ja.

om du vill ha grädde i maten så är nog det bästa alternativet att välja sådan med lägre fettprocent, kvarg i varma rätter har jag inga bra erfarenheter från

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 14:25   #13
nitz
Godisgris
 
nitzs avatar
 
Reg.datum: Mar 2007
Inlägg: 1 451
Citat:
Ursprungligen postat av strango Visa inlägg
Kvarg i matlegning, ja varför inte Ska provas
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning
nitz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 14:26   #14
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
Citat:
Ursprungligen postat av nitz Visa inlägg
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning
precis.

kalla såser funkar dock bra. tzatsiki blir riktigt bra faktiskt!

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-06, 14:28   #15
strango
Registered User
 
strangos avatar
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 1 577
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml Visa inlägg
ja.

om du vill ha grädde i maten så är nog det bästa alternativet att välja sådan med lägre fettprocent, kvarg i varma rätter har jag inga bra erfarenheter från

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Insåg det igår. Hade tydligen lirat med en 37%-ig grädde. Såserna försvinner givetvis ju längre in i dieten jag kommer

Citat:
Ursprungligen postat av nitz Visa inlägg
Det skär sig dock lätt som fasiken om man ska göra någon varm sås eller något på det.
Kvarg mår generellt inte så bra vid upphettning
Ajdå, då kanske jag är lurad Men jag får helt enkelt testa mig fram
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Spartansk Visa inlägg
Jag tycker tvärtom. Kroppen börjar bli kaxig, och tror att den har något att säga till om. Dags för 30 set böj, så foten fattar att det inte är någon mening att bråka.
strango är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)