2013-06-15, 06:17
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Dalarna
Inlägg: 695
|
Potatissallad till grillat?
Har ni något bra recept på potatissallad? Tänkte göra en jädra massa nu under midsommar,men vill gärna testa på något nytt recept.
|
|
|
2013-06-16, 06:11
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 190
|
Tänkte posta en liknande tråd av samma anledning. Var gärna så specifika som möjligt och skriv t ex inte bara "kryddor" som en av ingredienserna och om ni skriver flera alternativ av kryddor tex "gräslök/dill/timjan" skriv gärna också om de alla passar ihop eller om man "brukar" använda dem separat eller para ihop den och den osv.
Sedan har jag redan märkt att olika kryddningar passar särskilt bra till vissa rätter men inte lika bra till andra så mycket av den sortens tips välkomnas. Märkte nyligen att endast byta ut dill mot gräslök gjorde ganska stor skillnad med dillvarianten godare till lax och gräslöksvarianten godare till grillad korv.
|
|
|
2013-06-16, 07:17
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Henri de Toulouse Lautrec's potatissallad är LÄTT den godaste jag ätit!!! Lite meckig men kan å andra sidan med fördel förberedas dagen innan. Googla för detaljer
|
|
|
2013-06-16, 07:33
|
#4
|
Rodirds S.C.D
Reg.datum: Mar 2013
Inlägg: 1 027
|
När jag ska göra potätsallad så har jag i färskpotatis, creme fraiche, majjo, hackad färsk gräslök, dijonsenap, salt och peppar. Man kan ha i finhackat äpple också för lite extra krispighet.
|
|
|
2013-06-16, 10:20
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Ett tips om man vill köra lite deffvänligare är att byta ut potatis mot kålrot eller rättika
|
|
|
2013-06-16, 10:29
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2011
Inlägg: 143
|
Jag testade en egen komponerad potatissallad bestående av hemmagjord pesto och äpplen.
Peston gjorde jag på följande vis:
Hackade upp en planta basilika, blandade med olivolja och havssalt.
Hackade därefter i cashewnötter, pinjenötter brukar användas men cashew har naturellare smak och tycker att det blir en enklare och mer passande smak om man ska ha den till detta.
Peston får gärna stå ett dygn eller längre men fungerar även att blanda i direkt.
Körde sedan ett hackat äpple per 500 gram potatis.
En halv rödlök per 500 gram potatis.
Även en mindre tomat per 500 gram potatis. Tänk på att bara använda tomatköttet så det inte blir vattnigt.
Kastade även i några cashewnötter, gillar att ha nötter i många sallader då det ger en kontrast i konsistensen.
Därefter peston efter smak, smaka av med salt och peppar.
Är ett alternativ om man inte vill göra en potatissallad innehållande mejeriprodukter.
Annat tipps är att göra potatissallad på klassiskt vis med creme fraiche, majonäs osv är att tillsätta tex kokad morot vilket tillför lite sötma osv.
|
|
|
2013-06-16, 11:04
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Huddinge
Inlägg: 4 649
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Ett tips om man vill köra lite deffvänligare är att byta ut potatis mot kålrot eller rättika
|
Potatis är ju redan kalorisnålt  , om något så ska man ta light-mayo.
__________________
Instagram: lorentzo.j
Journal
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Gestapo sparkar in dörren och skriker "visa kuken", och man har inget val. 
|
|
|
|
2013-06-16, 13:15
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Ja, fast det finns ju kalori-SNÅLARE och ffa kolhydratsnålare
|
|
|
2013-06-16, 13:39
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Huddinge
Inlägg: 4 649
|
Citat:
Ursprungligen postat av Gurkyngel
Ja, fast det finns ju kalori-SNÅLARE och ffa kolhydratsnålare
|
Okej äter man enligt LCD så låter det väl vettigt men har man inte råd med 80/100 kalorier så kan man lika gärna skita i potatissalladen och äta kvarg om man måste ta bort huvudingrediensen imo.
__________________
Instagram: lorentzo.j
Journal
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Gestapo sparkar in dörren och skriker "visa kuken", och man har inget val. 
|
|
|
|
2013-06-16, 13:42
|
#10
|
Nambla-SYD
Reg.datum: Mar 2003
Inlägg: 1 265
|
Denna hittade jag på en tjejs träningsblogg för något år sedan, riktigt god.
Potatissallad: 3-4 pers
10-12 Kokt nypotatis
½ rött Äpple
2,5 dl Creme fraische
1 knippe färsk gräslök
2 klyftor finhackad vitlök
20 korn Rosépeppar (krossa i mortel eller finhacka med kniv)
Blir god kombination med äpple och rosépeppar med gräslök till.
|
|
|
2013-06-16, 14:29
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 3 598
|
Citat:
Ursprungligen postat av LillisJ
Potatis är ju redan kalorisnålt  , om något så ska man ta light-mayo.
|
+1
75 kcal per 100 gram. Varför ta bort en så bra kolhydratskälla?
Bättre IMO att försöka deffa ner "klägget"
|
|
|
2013-06-16, 16:29
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Luleå
Inlägg: 2 019
|
Äh, ni fattar ju ingentiiiiiing!!!!
|
|
|
2013-06-16, 17:40
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Dalarna
Inlägg: 695
|
Så här funderar jag på att göra den
Nypotatis
Creme fraische
Majonäs
Gräslök
Rödlök
Persinlja
Cayennepeppar
Paprikapulver
Vad tror ni om den blandningen?
|
|
|
2013-06-16, 18:24
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 145
|
Citat:
Ursprungligen postat av Terminatorgunde
Så här funderar jag på att göra den
Nypotatis
Creme fraische
Majonäs
Gräslök
Rödlök
Persinlja
Cayennepeppar
Paprikapulver
Vad tror ni om den blandningen?
|
Kan säkert bli bra. Salta o peppra ordentligt och gör en god majonäs så blir det fint. Tillräcklig (och rätt) kryddning, samt kvaliteten på majonäsen tycker jag är det viktigaste för potatissallad.
|
|
|
2013-06-16, 18:51
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Dalarna
Inlägg: 695
|
Jo majonäs tar ju inte alltför lång tid att göra. Men kasnke köper den,får se hur det blir =)
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:34.
|
    
|