2013-03-27, 16:11
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Negativt med mjölprodukter som pasta, bröd etc?
Är det något negativt med att öka mängden mjölprodukter? Nu är jag inte ute efter just mjölet men jag vill öka mängden kolhydrater i kosten och har fått ett jädra (vill inte svära) sug efter både bröd och pasta.
Tidigare har jag varit lite återhållsam med just den typen av kolhydratskällor och istället ätit potatis eller ris (det är kanske vete i ris också?) men jag har inget emot att äta det jag tycker om.
|
|
|
2013-03-27, 16:15
|
#2
|
Deff Incarnate
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
|
Nej, ät på om det passar din kosthållning. Äter du dock stora mängder fullkorn kan fytinsyra ge en negativ påverkan.
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
|
|
|
|
2013-03-27, 16:16
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2012
Inlägg: 54
|
Nej, det är utmärkt mat.
|
|
|
2013-03-27, 16:18
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
pasta är ju opti, ägg+durumvete
men vad är det för mångder vi pratar om.. 200-300g (okokt) pasta per dag eller?
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-03-27, 16:18
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2012
Inlägg: 284
|
Ris är glutenfritt(mjölfritt) om det var det du tänkte på.
Bättre alternativ till pasta kan ju vara tex Quinoa som både är mer näringsrikt och glutenfritt.
|
|
|
2013-03-27, 16:27
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml
pasta är ju opti, ägg+durumvete
men vad är det för mångder vi pratar om.. 200-300g (okokt) pasta per dag eller?
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
|
Jag är ju ingen matvägare men middagsmålet var nog runt 300 gram okokt pasta. När jag tänker på det så är det inte mycket. Det blir väl max 210-230 gram kolhydrater?
Förutom middagen kan det vara två skivor formfranska samt ett grövre bröd typ ciabata vid lunch.
Runt träning blir det 5-10 riskakor.
|
|
|
2013-03-27, 16:30
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian
Jag är ju ingen matvägare men middagsmålet var nog runt 300 gram okokt pasta. När jag tänker på det så är det inte mycket. Det blir väl max 210-230 gram kolhydrater?
Förutom middagen kan det vara två skivor formfranska samt ett grövre bröd typ ciabata vid lunch.
Runt träning blir det 5-10 riskakor.
|
om middagen var det du postade i måltidstråden så såg det ut att vara 30-50g (okokt) MAX på den tallriken.
ett par skivor bröd och några portioner pasta borde inte vara någon fara tycker jag.
Inte för att jag vet om det är bra/dåligt egentligen men det är ju ett ganska normalt intag.
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-03-27, 16:41
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Ikväll blir det mer kolhydrater! Men först bröstpass.
|
|
|
2013-03-27, 16:44
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian
Ikväll blir det mer kolhydrater! Men först bröstpass.
|
som jag skrev i måltids tråden, testa käka runt 500g kolhydrater/dag så kommer du inse hur bra det är
vet att du inte väger maten men testa väg upp 200g pasta (~450g kokt) ikv efter passet så du får se den mängden
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
|
5/3/1 + marathon!
|
|
|
2013-03-27, 16:56
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Det är nog dags att börja väga lite, ja.
|
|
|
2013-03-27, 17:10
|
#11
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
|
Det är en fråga som ingen nog riktigt kan svara på när det gäller påverkan på din kropp på cellnivå. Det finns en massa olika bud om gluten, vissa korkade och vissa kanske med en poäng.
|
|
|
2013-03-27, 17:19
|
#12
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian
Det är nog dags att börja väga lite, ja.
|
Jag skulle hellre mäta pasta och då göra det i rått tillstånd. Ska du äta mycket så behöver du bara räkna paketen i slutet av veckan.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
|
|
|
2013-03-27, 17:56
|
#13
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 827
|
Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Det är en fråga som ingen nog riktigt kan svara på när det gäller påverkan på din kropp på cellnivå. Det finns en massa olika bud om gluten, vissa korkade och vissa kanske med en poäng.
|
Kan det hända något annat, än att man får en otäck reaktion i tarmväggen, ifall man är glutenintolerant ?
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2013-03-27, 18:05
|
#14
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
|
Tja, man har ju sett i en amerikansk studie t ex att uppemot en tredjedel av försökspersonerna hade antikroppar mot gluten fast de inte var glutenintoleranta per se.
Implikationerna är rätt stora för subkliniska eller kliniska problem som magtarm-besvär osv. Det kan ju teoretiskt sett ge andra besvär också, men det är lite spekulativt i nuläget (se nedan).
"Kopplingen" med gluten, autism och andra neuropsykiatriska besvär kan låta tokig vid första anblick men många upplever stora skillnader i mående och ser skillnad på sina barn etc. Det kan ju iofs bero på opioida peptider (även i kasein) och är inget märkligt i sig, men vissa kanske är mer känsliga för det på cellulär nivå. En del med t ex schizofreni och bipolär diagnos har också gemensamma drag som är intressanta; glutenintolerans, allergier osv.
Det finns onekligen mycket att gräva i men också en del flum. Dock tror att jag sjukvården i regel är för snabba med att vifta bort allt som är kopplat till mat, vilket stigmatiserar alla kostförändringar som påverkar hur man mår, som flum.
Senast redigerad av tjing den 2013-03-27 klockan 18:10.
|
|
|
2013-03-27, 19:42
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi
Jag skulle hellre mäta pasta och då göra det i rått tillstånd. Ska du äta mycket så behöver du bara räkna paketen i slutet av veckan.
|
Det låter som en bättre metod.
Och jag frågar endast av estetiska själ. Blir jag fetare av att äta pasta och bröd istället för fullkornsris och potatis om kalorimängden är densamma?
Och jag kommer inte sluta med potatis men jag lägger gärna till mer pasta och bröd än att öka potatismängden. Ska jag äta mer måste det vara gott.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:00.
|
    
|