Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-03-27, 16:11   #1
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Negativt med mjölprodukter som pasta, bröd etc?

Är det något negativt med att öka mängden mjölprodukter? Nu är jag inte ute efter just mjölet men jag vill öka mängden kolhydrater i kosten och har fått ett jädra (vill inte svära) sug efter både bröd och pasta.

Tidigare har jag varit lite återhållsam med just den typen av kolhydratskällor och istället ätit potatis eller ris (det är kanske vete i ris också?) men jag har inget emot att äta det jag tycker om.
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:15   #2
Lychgate
Deff Incarnate
 
Lychgates avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 1 471
Nej, ät på om det passar din kosthållning. Äter du dock stora mängder fullkorn kan fytinsyra ge en negativ påverkan.
__________________
184 cm, 148kg - ~98,
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath Visa inlägg
Killen har gått ner typ miljoner kilo sen han började dieta.
Lychgate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:16   #3
Eversmooth
Registered User
 
Eversmooths avatar
 
Reg.datum: Oct 2012
Inlägg: 54
Nej, det är utmärkt mat.
Eversmooth är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:18   #4
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
pasta är ju opti, ägg+durumvete

men vad är det för mångder vi pratar om.. 200-300g (okokt) pasta per dag eller?

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:18   #5
Fjrebqll
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2012
Inlägg: 284
Ris är glutenfritt(mjölfritt) om det var det du tänkte på.

Bättre alternativ till pasta kan ju vara tex Quinoa som både är mer näringsrikt och glutenfritt.
Fjrebqll är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:27   #6
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Citat:
Ursprungligen postat av Jeml Visa inlägg
pasta är ju opti, ägg+durumvete

men vad är det för mångder vi pratar om.. 200-300g (okokt) pasta per dag eller?

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Jag är ju ingen matvägare men middagsmålet var nog runt 300 gram okokt pasta. När jag tänker på det så är det inte mycket. Det blir väl max 210-230 gram kolhydrater?

Förutom middagen kan det vara två skivor formfranska samt ett grövre bröd typ ciabata vid lunch.

Runt träning blir det 5-10 riskakor.
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:30   #7
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian Visa inlägg
Jag är ju ingen matvägare men middagsmålet var nog runt 300 gram okokt pasta. När jag tänker på det så är det inte mycket. Det blir väl max 210-230 gram kolhydrater?

Förutom middagen kan det vara två skivor formfranska samt ett grövre bröd typ ciabata vid lunch.

Runt träning blir det 5-10 riskakor.
om middagen var det du postade i måltidstråden så såg det ut att vara 30-50g (okokt) MAX på den tallriken.

ett par skivor bröd och några portioner pasta borde inte vara någon fara tycker jag.
Inte för att jag vet om det är bra/dåligt egentligen men det är ju ett ganska normalt intag.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:41   #8
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Ikväll blir det mer kolhydrater! Men först bröstpass.
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:44   #9
Jeml
Registered User
 
Jemls avatar
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 16 423
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian Visa inlägg
Ikväll blir det mer kolhydrater! Men först bröstpass.
som jag skrev i måltids tråden, testa käka runt 500g kolhydrater/dag så kommer du inse hur bra det är

vet att du inte väger maten men testa väg upp 200g pasta (~450g kokt) ikv efter passet så du får se den mängden

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av PureWhey Visa inlägg
Hoppas någon LCHF'are fick hjärtattack.
5/3/1 + marathon!
Jeml är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 16:56   #10
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Det är nog dags att börja väga lite, ja.
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 17:10   #11
tjing
Banned User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
Det är en fråga som ingen nog riktigt kan svara på när det gäller påverkan på din kropp på cellnivå. Det finns en massa olika bud om gluten, vissa korkade och vissa kanske med en poäng.
tjing är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 17:19   #12
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian Visa inlägg
Det är nog dags att börja väga lite, ja.
Jag skulle hellre mäta pasta och då göra det i rått tillstånd. Ska du äta mycket så behöver du bara räkna paketen i slutet av veckan.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 17:56   #13
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 827
Citat:
Ursprungligen postat av tjing Visa inlägg
Det är en fråga som ingen nog riktigt kan svara på när det gäller påverkan på din kropp på cellnivå. Det finns en massa olika bud om gluten, vissa korkade och vissa kanske med en poäng.
Kan det hända något annat, än att man får en otäck reaktion i tarmväggen, ifall man är glutenintolerant ?
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 18:05   #14
tjing
Banned User
 
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
Tja, man har ju sett i en amerikansk studie t ex att uppemot en tredjedel av försökspersonerna hade antikroppar mot gluten fast de inte var glutenintoleranta per se.

Implikationerna är rätt stora för subkliniska eller kliniska problem som magtarm-besvär osv. Det kan ju teoretiskt sett ge andra besvär också, men det är lite spekulativt i nuläget (se nedan).

"Kopplingen" med gluten, autism och andra neuropsykiatriska besvär kan låta tokig vid första anblick men många upplever stora skillnader i mående och ser skillnad på sina barn etc. Det kan ju iofs bero på opioida peptider (även i kasein) och är inget märkligt i sig, men vissa kanske är mer känsliga för det på cellulär nivå. En del med t ex schizofreni och bipolär diagnos har också gemensamma drag som är intressanta; glutenintolerans, allergier osv.

Det finns onekligen mycket att gräva i men också en del flum. Dock tror att jag sjukvården i regel är för snabba med att vifta bort allt som är kopplat till mat, vilket stigmatiserar alla kostförändringar som påverkar hur man mår, som flum.

Senast redigerad av tjing den 2013-03-27 klockan 18:10.
tjing är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-03-27, 19:42   #15
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Citat:
Ursprungligen postat av z_bumbi Visa inlägg
Jag skulle hellre mäta pasta och då göra det i rått tillstånd. Ska du äta mycket så behöver du bara räkna paketen i slutet av veckan.
Det låter som en bättre metod.

Och jag frågar endast av estetiska själ. Blir jag fetare av att äta pasta och bröd istället för fullkornsris och potatis om kalorimängden är densamma?

Och jag kommer inte sluta med potatis men jag lägger gärna till mer pasta och bröd än att öka potatismängden. Ska jag äta mer måste det vara gott.
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)