2013-03-27, 16:46
|
#1
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
|
Hur tillaga högrev enkelt?
Jag är sjukt kass på matlagning.
Hur tillagar man högrev enkelt. Går det att steka i stekpanna? Orkar inte ha in den i ugnen och krångla.
|
|
|
2013-03-27, 16:53
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
|
Jag gissar att den inte är mald? Ahh, då vet jag inte. Annars är ju burgare på mald högrev bland det enklaste och godaste man kan göra.
|
|
|
2013-03-27, 16:55
|
#3
|
Tunnis
Reg.datum: Apr 2009
Ort: Uppsala
Inlägg: 4 386
|
Koka sönder den?
|
|
|
2013-03-27, 17:01
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Ort: Falun
Inlägg: 883
|
kalops!!!!!!!!!!!!!!!!! godaste som finns.
|
|
|
2013-03-27, 17:05
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 15
|
Gryta? Putsa, skär i bitar, bryn & krydda. Ner i en gryta tillsammans med grönsaker eller lök, svamp etc.. På med vätska sen är det bara låta det koka loss!
|
|
|
2013-03-27, 17:05
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
|
Steker den i stekpanna. I lagom bitar. Lär bli torrt som skoskula men ja.
Jag är för kass på matlagning för att göra en gryta. Bara namnet ger mig ångest.
|
|
|
2013-03-27, 17:07
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 15
|
Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Steker den i stekpanna. I lagom bitar. Lär bli torrt som skoskula men ja.
Jag är för kass på matlagning för att göra en gryta. Bara namnet ger mig ångest.
|
Det är nog bland de enklare maträtterna, svårt att misslyckas imo. Bara prova sig fram!
|
|
|
2013-03-27, 17:33
|
#8
|
Pump up the jam.
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Halmstad
Inlägg: 802
|
Citat:
Ursprungligen postat av eiri
kalops!!!!!!!!!!!!!!!!! godaste som finns.
|
+1 som fan, var det första jag tänkte på.
|
|
|
2013-03-27, 17:38
|
#9
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 917
|
Gillar att du startar en tråd där du frågar om råd, för att sedan köra den här kommentaren efter 20 minuter
Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Steker den i stekpanna. I lagom bitar. Lär bli torrt som skoskula men ja.
Jag är för kass på matlagning för att göra en gryta. Bara namnet ger mig ångest.
|
|
|
|
2013-03-27, 18:34
|
#10
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2012
Inlägg: 6 562
|
Jag frågade ju om ENKLA tillagningsmetoder, StarkaUlf.
I min värld är enkelt lite olja eller smör i en stekpanna och lägga i det som ska stekas. För övrigt blev det fasen rätt gott stekt. Inte alls så segt som jag trodde.
Jag är inte riktigt tillräckligt sugen i allmänhet för att orka lägga ner tid på någonting mer avancerat. Det är ändå uppätet på ett nafs och ger samma mättnad. Däremot äter jag gärna andras skapelser.
Senast redigerad av tjing den 2013-03-27 klockan 18:35.
|
|
|
2013-03-27, 19:07
|
#11
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 917
|
Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Jag frågade ju om ENKLA tillagningsmetoder, StarkaUlf
|
T.ex sterrns förslag var ju då allt annat än komplicerat ^^ men ja, vi har ju alla olika syn på vad "enkelt" betyder 
Sen att du bara väntade ~20 minuter var lite av varför jag la kommentaren också  inget illa menat såklart.
|
|
|
2013-03-27, 20:04
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2011
Inlägg: 7 688
|
Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Jag frågade ju om ENKLA tillagningsmetoder, StarkaUlf.
I min värld är enkelt lite olja eller smör i en stekpanna och lägga i det som ska stekas. För övrigt blev det fasen rätt gott stekt. Inte alls så segt som jag trodde.
Jag är inte riktigt tillräckligt sugen i allmänhet för att orka lägga ner tid på någonting mer avancerat. Det är ändå uppätet på ett nafs och ger samma mättnad. Däremot äter jag gärna andras skapelser.
|
Strimla fint, stek i het panna lite snabbt och häll över matlagningsgrädde + soya & valfria kryddor och låt puttra lite. Svårare än så behöver det inte vara
__________________
Viktutveckling: 090328: >140 | 091201: 127 | 100601: 121 | 100801: 110 | 101229: 105 | 110728: 88 | 110830: 96 | 120102: 93.3 | 120531: 85.8 | 120807 91.1 | 121114: 82.2 | 130313: 88.2 | 130630: 83.7 | 2014-01-26: 88 | 2014-05-09: 80.6
Min mat och träning: No dieting just living - Till death do us part! samt blogg & receptsamling hittar ni här! quattrojimmy @ Instagram. Smaktest av glass hittar ni här!
|
|
|
2013-03-28, 05:56
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: May 2009
Inlägg: 95
|
Lägg köttet i en gryta krydda salt, peppar morötter, lök, palsternacka, potatis skölj av grönsakerna behöver inte skalas häll på vatten så det täcker koka i 2h i ugnen 200grader så är det klart när du kommer hem från träningen
|
|
|
2013-03-28, 22:24
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
|
Införskaffa en kött termometer och gör långkok. Det blir inte enklare.
Bryn köttet i stekpannan, och släng sedan ner köttbiten i en gryta.
I med rotgrönsaker och lök nån matsked pepparkorn och eventuellt några lagerblad.
Fyll upp med vatten så det täcker en bit ovanför köttet, och koka långsamt till en innertemperatur på omkring 75 grader för att få det välstekt.
|
|
|
2013-03-28, 22:48
|
#15
|
Risotto
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 5 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bulta
Införskaffa en kött termometer och gör långkok. Det blir inte enklare.
|
Använder du kött som ett adjektiv?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:22.
|
    
|