2011-03-08, 20:17
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
|
Torsk, frågor.
Heej!
Såg idag torsk i kylen, läste näringsinnehåll...
75 kcal
17 g protein
0g kolhydrater
1g fett
detta är ju skitbra?! speciellt under deff? varför ser jag inte en enda på kolo som kränger torsk? är det kollagenprotein/för dyrt?
|
|
|
2011-03-08, 20:18
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2007
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 2 319
|
Torsk mättar typ i fem minuter tycker jag. Även om man äter ett helt paket på 400g.
|
|
|
2011-03-08, 20:19
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 2 164
|
Citat:
Ursprungligen postat av Namehere
Heej!
Såg idag torsk i kylen, läste näringsinnehåll...
75 kcal
17 g protein
0g kolhydrater
1g fett
detta är ju skitbra?! speciellt under deff? varför ser jag inte en enda på kolo som kränger torsk? är det kollagenprotein/för dyrt?
|
Det är gott ja men jag tycker det finns mycket billigare protein. I mitt fall är det priset.
|
|
|
2011-03-08, 20:20
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Folk föredrar oftast kyckling, kvarg och tonfisk av de fettsnåla proteinkällorna. Det förstår jag, torsk smakar ju inte ett dugg om det inte tillagas ordentligt. Det var nog mer på tapeten förr, trender kommer och går.
|
|
|
2011-03-08, 20:25
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: May 2010
Ort: Kil, värmland
Inlägg: 484
|
Okej =) tack för svar! Så det har ingenting som helst med att göra med att proteinet inte är fullvärdigt? Och medans jag är inne på fullvärdigt protein, hur ligger jordnötssmör till?
Vad kostar torsk?
|
|
|
2011-03-08, 20:26
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 308
|
Tänk på stackars torsken bara. Det är en utrotningshotad fisk.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mattilainen
Han spelade lika bra som det där skelettet i mysteriet på greveholm..
|
|
|
|
2011-03-08, 20:27
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Namehere
Okej =) tack för svar! Så det har ingenting som helst med att göra med att proteinet inte är fullvärdigt? Och medans jag är inne på fullvärdigt protein, hur ligger jordnötssmör till? 
|
Fisk är fullvärdigt, jordnötsprotein värdelöst
Citat:
Ursprungligen postat av Namehere
Vad kostar torsk?
|
Kolla i affären.
Senast redigerad av Eddie Vedder den 2011-05-22 klockan 09:49.
|
|
|
2011-03-08, 20:30
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2010
Ort: Oslo/Vänersborg
Inlägg: 4 136
|
Skitbra tycker jag, får gös gratis.  Käkade 1kg igår. Stek i lite smör eller gör i ugn, krydda med citronpeppar, salt, vitlök och dill.
|
|
|
2011-03-08, 20:41
|
#9
|
Banned User
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 793
|
Torsk äter jag en del.
Man kan hitta billiga priser, t ex 20 kronor för 500 g och liknande. Har man smör på torsken i ugnen och öser på smöret då och då medan den står i ugnen så blir det rätt nice. Lite franska örter på det och saken är biff (heh). Mycket viktigt att inte köra för länge, för varmt osv.
|
|
|
2011-03-08, 20:47
|
#10
|
Punani
Reg.datum: Jun 2010
Ort: uppsala
Inlägg: 3 345
|
som någon sa så smakar de runk och mättar i 5minuter. dyrt tycker jag det är oxå/kg. mer värt med kyckling isf. köper det dock endå för att variera
__________________
---->JOURNALEN<----
Ålder: 19 vikt: 79 längd: 180cm
får man stånd när man bänkar äre ju game over
|
|
|
2011-03-08, 21:18
|
#11
|
Förslag?
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Malmö
Inlägg: 23 774
|
Sej, Alaska pollock, Hoki, kummel och hajmal (pangasus / pangasius) är alla billigare än torsk och har identiska näringsvärde (sen kan billiga märken innehålla mer vatten osv, men så är det ju alltid). Om priset är ett problem: smaka dig igenom fiskdisken. Själv gillar jag hajmal eftersom det är en sötvattensfisk och har den där lite jordiga smaken som jag gillar. Blir gott med fiskbuljong.
__________________
Jag ger inte sjukgymnastisk rådgivning via PM. Om vi etablerat en vårdrelation svarar jag inte på PM som rör din skada: Ring mig på arbetstid.
Citat:
Ursprungligen postat av eternallord
Det krävs en bildad person för att reservera sin åsikt när man inte är tillräckligt påläst.
|
Senast redigerad av Sheogorath den 2011-03-08 klockan 21:21.
|
|
|
2011-03-09, 09:49
|
#12
|
Klär i skinnrock
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 340
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sheogorath
Sej, Alaska pollock, Hoki, kummel och hajmal (pangasus / pangasius) är alla billigare än torsk och har identiska näringsvärde (sen kan billiga märken innehålla mer vatten osv, men så är det ju alltid). Om priset är ett problem: smaka dig igenom fiskdisken. Själv gillar jag hajmal eftersom det är en sötvattensfisk och har den där lite jordiga smaken som jag gillar. Blir gott med fiskbuljong.
|
Pangasius;
Blanda ihop vetemjöl med salt och vitpeppar.
Vispa ihop några ägg.
Vänd fisken i äggen.
Vänd fisken i mjlökblandningen.
Vänd fisken igen i äggen.
Och en sista gång i mjölet.
Stek i rikligt med smör.
Njut tillsammans med potatismos och nån god sås.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Piranha
LOL, du vet så väl vad du skall göra med vägkonen. 
|
PB/Mål 2013 BP:140(150)/150(160) KB:190/220 ML:265/300
Tränar i skinnrock // Göteborg Kraftsportklubb
|
|
|
2011-03-09, 11:12
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Nov 2007
Ort: stockholm
Inlägg: 1 858
|
gillar man inte torsksmaken, eller bristen av den, kan man göra fiskbiffar på
hälften torsk, hälften lax, bli supergott
|
|
|
2011-03-09, 11:34
|
#15
|
Horny user
Reg.datum: Jan 2011
Ort: Gräddhyllan Göteborg
Inlägg: 366
|
Torsk med äggsås, räkor, krabba och potatismos!! Så J_vla gott!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:51.
|
    
|