2011-05-17, 08:04
|
#1
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Pasta som fått svalna har lägre GI
Påståendet enligt rubriken ska tydligen stämma, men hur är det med andra födoämnen? Nudlar tex känns som släktingar till pasta...
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 08:19
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Ort: Umeå
Inlägg: 523
|
Lät intressant, vart har du hittat denna information
|
|
|
2011-05-17, 08:34
|
#3
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Minns inte, men jag trodde att det var allmänt kännt. Kanske är nåt som visat sig vara osant?
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 08:50
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 714
|
Kan mycket väl stämma då det är en avsevärd skillnad mellan ny- kokt och bakad potatis, jmfr med samma potatis som svalnat.
(Förlåt, men nu blir jag så där "forum- besserwisser"): Men, varför hänga upp sig på GI? Det är, om inte ovesentligt, så åtminstone av underordnad betydelse vad gäller resultat oavsett om du kör uppbyggnad eller deff.
|
|
|
2011-05-17, 08:55
|
#5
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Det tycker inte jag, om man ändå ska äta ett livsmedel är det ju bättre att optimera effekten av denna, utifrån vad man vill ha ut av den.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 08:56
|
#6
|
Ninja
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Enköping
Inlägg: 5 367
|
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Det tycker inte jag, om man ändå ska äta ett livsmedel är det ju bättre att optimera effekten av denna, utifrån vad man vill ha ut av den.
|
Ät pastan okokt då, det blir nog superlågt GI.
|
|
|
2011-05-17, 08:59
|
#7
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Citat:
Ursprungligen postat av Langster
Ät pastan okokt då, det blir nog superlågt GI.
|
Tyvärr blir det tvärt om, det blir supersnabbt.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 10:07
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2010
Ort: Huddinge
Inlägg: 1 505
|
Vet att det även gäller potatis.
Läste också att bröd som varit fryst och sedan tinas har ett lägre GI.
|
|
|
2011-05-17, 10:22
|
#9
|
Proteinbarskonnässör
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
|
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
|
|
|
|
2011-05-17, 12:40
|
#10
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Tyvärr blir det tvärt om, det blir supersnabbt.
|
Jaså.
|
|
|
2011-05-17, 12:55
|
#11
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Jaså.
|
Okej, ge mig en källa på att det INTE är så!
Jag vill minnas att jag var på en föreläsning med Paulun där han förklarade detta. Eller om det var Brad Bose, minnet sviktar på gamla dar.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 12:57
|
#12
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
|
Det behövs väl inte en källa för att fatta att enzymerna inte kommer åt stärkelsen i okokt form.
|
|
|
2011-05-17, 14:29
|
#13
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Det behövs väl inte en källa för att fatta att enzymerna inte kommer åt stärkelsen i okokt form.
|
Med reservation för minnes störningar tror jag skälet var att magsyran sugs in i pastan, som vattnet annars hade gjort, och smälter den på nolltid å rätt in i blodet bara. Ovetenskapligt svar men ni förstår vad jag menar.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
2011-05-17, 14:32
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK
Med reservation för minnes störningar tror jag skälet var att magsyran sugs in i pastan, som vattnet annars hade gjort, och smälter den på nolltid å rätt in i blodet bara. Ovetenskapligt svar men ni förstår vad jag menar. 
|
Undviker magsyran kokt pasta?
|
|
|
2011-05-17, 14:41
|
#15
|
BÄNKPRESSARE
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Undviker magsyran kokt pasta? 
|
Nej men vattenindränkt pasta smälter inte lika lätt som torr. Syra och vatten du vet, från kemilektionerna. (Nu blandar jag vilt med egna teorier men...)
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:32.
|
    
|