Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-05-17, 08:04   #1
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Pasta som fått svalna har lägre GI

Påståendet enligt rubriken ska tydligen stämma, men hur är det med andra födoämnen? Nudlar tex känns som släktingar till pasta...
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:19   #2
carrot
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Ort: Umeå
Inlägg: 523
Lät intressant, vart har du hittat denna information
carrot är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:34   #3
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Minns inte, men jag trodde att det var allmänt kännt. Kanske är nåt som visat sig vara osant?
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:50   #4
ATJL
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2011
Inlägg: 714
Kan mycket väl stämma då det är en avsevärd skillnad mellan ny- kokt och bakad potatis, jmfr med samma potatis som svalnat.

(Förlåt, men nu blir jag så där "forum- besserwisser"): Men, varför hänga upp sig på GI? Det är, om inte ovesentligt, så åtminstone av underordnad betydelse vad gäller resultat oavsett om du kör uppbyggnad eller deff.
ATJL är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:55   #5
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Det tycker inte jag, om man ändå ska äta ett livsmedel är det ju bättre att optimera effekten av denna, utifrån vad man vill ha ut av den.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:56   #6
Langster
Ninja
 
Langsters avatar
 
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Enköping
Inlägg: 5 367
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK Visa inlägg
Det tycker inte jag, om man ändå ska äta ett livsmedel är det ju bättre att optimera effekten av denna, utifrån vad man vill ha ut av den.
Ät pastan okokt då, det blir nog superlågt GI.
__________________
Om det vore ett piller skulle jag äta det.

30-års journalen
Langster är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 08:59   #7
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Citat:
Ursprungligen postat av Langster Visa inlägg
Ät pastan okokt då, det blir nog superlågt GI.
Tyvärr blir det tvärt om, det blir supersnabbt.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 10:07   #8
Tacos
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2010
Ort: Huddinge
Inlägg: 1 505
Vet att det även gäller potatis.

Läste också att bröd som varit fryst och sedan tinas har ett lägre GI.
Tacos är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 10:22   #9
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Inte så svårt att hitta svar med sökfunktionen

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=154923
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=55639
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 12:40   #10
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK Visa inlägg
Tyvärr blir det tvärt om, det blir supersnabbt.
Jaså.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 12:55   #11
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Jaså.
Okej, ge mig en källa på att det INTE är så!

Jag vill minnas att jag var på en föreläsning med Paulun där han förklarade detta. Eller om det var Brad Bose, minnet sviktar på gamla dar.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 12:57   #12
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Det behövs väl inte en källa för att fatta att enzymerna inte kommer åt stärkelsen i okokt form.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 14:29   #13
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Det behövs väl inte en källa för att fatta att enzymerna inte kommer åt stärkelsen i okokt form.
Med reservation för minnes störningar tror jag skälet var att magsyran sugs in i pastan, som vattnet annars hade gjort, och smälter den på nolltid å rätt in i blodet bara. Ovetenskapligt svar men ni förstår vad jag menar.
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 14:32   #14
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av ARMSTARK Visa inlägg
Med reservation för minnes störningar tror jag skälet var att magsyran sugs in i pastan, som vattnet annars hade gjort, och smälter den på nolltid å rätt in i blodet bara. Ovetenskapligt svar men ni förstår vad jag menar.
Undviker magsyran kokt pasta?
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-05-17, 14:41   #15
ARMSTARK
BÄNKPRESSARE
 
ARMSTARKs avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 2 745
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Undviker magsyran kokt pasta?
Nej men vattenindränkt pasta smälter inte lika lätt som torr. Syra och vatten du vet, från kemilektionerna. (Nu blandar jag vilt med egna teorier men...)
__________________
[/QUOTE]
Citat:
Ursprungligen postat av Petoria Visa inlägg
Varför skulle man faktakolla sånt som stödjer ens åsikter lol
ARMSTARK är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)