2011-03-18, 00:09
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
|
Hur mycket vatten tappar kycklinglårfilé efter stekning?
Ja, som rubriken lyder, jag har ärligt talat sökt som en galning (SLV, kolo, google) utan att hitta något.
Näringsvärdet på de kycklinglårfiléer jag åt var inte riktigt som dom på SLV utan:
Per 100g
150 kcal
19g protein
9g fett
0g kolh
Stekte 2,4 kg i ugnen på typ 200 grader i 25 minuter, blev en helvetes massa vätska på plåten, säkert en halvliter!
Borde man kunna räkna med att dom tappar runt 20% i vikt/vatten?
Tacksam för svar
|
|
|
2011-03-18, 00:16
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
|
Citat:
Ursprungligen postat av Hedman
|
Nu var det dock kyckling lårfilé det var frågan..
Hittar inget näringsvärde för stekt/ungsstekt sådan
|
|
|
2011-03-18, 00:25
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
|
Är ju bara o väga efter tillagning?
Om det var 2,4kg och tex väger 1,9kg efter tillagning=1900/2,4=79,16. 79,16g tillagad file motsvarar 100g rå.
|
|
|
2011-03-18, 00:36
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras
Är ju bara o väga efter tillagning?
Om det var 2,4kg och tex väger 1,9kg efter tillagning=1900/2,4=79,16. 79,16g tillagad file motsvarar 100g rå.
|
Ja det vore det enklaste men inte så lätt att väga en hel plåt med så mycket kycklinglårfilé på en gång, och alla bitar var ju olika stora vilket inte gör saken bättre.
Antar att ditt exempel var en gissnins men kanske inte en helt okvalificerad sådan?
|
|
|
2011-03-18, 00:54
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
|
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k
Ja det vore det enklaste men inte så lätt att väga en hel plåt med så mycket kycklinglårfilé på en gång, och alla bitar var ju olika stora vilket inte gör saken bättre.
Antar att ditt exempel var en gissnins men kanske inte en helt okvalificerad sådan?
|
Lägg bitarna i en bunke/skål/tallrik och väg?
Dela upp bitarna i 4 lika stora högar=600g i varje..
|
|
|
2011-03-18, 11:28
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras
Lägg bitarna i en bunke/skål/tallrik och väg?
Dela upp bitarna i 4 lika stora högar=600g i varje..
|
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).
Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.
Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)
Senast redigerad av Danne2k den 2011-03-18 klockan 11:29.
|
|
|
2011-03-18, 12:01
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 885
|
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).
Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.
Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)
|
Nu verkar det ju som att informationen inte finns tillgänglig och Lepras gav ett bra alternativ där du kan ta reda på det själv. Som sagt, ta en plastbunke, den väger inte speciellt mycket. Dessutom behöver du ju inte väga allt, lägg ett lår, som du vägt sedan innan, lite åt sidan på plåten, för att sedan väga det efteråt.
|
|
|
2011-03-18, 12:53
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
|
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).
Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.
Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)
|
Jag litar ju 100% mer på min egen vägning än någon info som finns på nätet..
Har ju varierat upp mot 300g efter tillagning. Olika märken,temperaturskillnader och tillagningstid.
Menmen
|
|
|
2011-03-18, 14:03
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
|
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras
Jag litar ju 100% mer på min egen vägning än någon info som finns på nätet..
Har ju varierat upp mot 300g efter tillagning. Olika märken,temperaturskillnader och tillagningstid.
Menmen 
|
Det är sant. Vore dock trevligt om tillverkarna själva kunde säga något om saken, kanske ringer dom på kul
Det står ju inget om vatten i kycklingen som det brukar stå på tex. kycklingfiléer.
|
|
|
2011-03-18, 14:27
|
#11
|
Maaaaaaat!
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
|
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k
Det är sant. Vore dock trevligt om tillverkarna själva kunde säga något om saken, kanske ringer dom på kul
Det står ju inget om vatten i kycklingen som det brukar stå på tex. kycklingfiléer.
|
Men snälla nån, det finns ju ganska många variabler som spelar in för vätskeförlusten. Köp dig en ny våg, eller väg upp en halv påse före, väg sen efteråt och använd det som mall för framtiden.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
|
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:03.
|
    
|