Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-03-18, 00:09   #1
Danne2k
Registered User
 
Danne2ks avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
Hur mycket vatten tappar kycklinglårfilé efter stekning?

Ja, som rubriken lyder, jag har ärligt talat sökt som en galning (SLV, kolo, google) utan att hitta något.

Näringsvärdet på de kycklinglårfiléer jag åt var inte riktigt som dom på SLV utan:

Per 100g
150 kcal
19g protein
9g fett
0g kolh

Stekte 2,4 kg i ugnen på typ 200 grader i 25 minuter, blev en helvetes massa vätska på plåten, säkert en halvliter!

Borde man kunna räkna med att dom tappar runt 20% i vikt/vatten?

Tacksam för svar
Danne2k är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 00:12   #2
Hedman
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2009
Inlägg: 845
Här har du Kycklingbröstfilé u skinn ugnsstekt näringsvärden:
http://www7.slv.se/Naringssok/Naring...smedelsId=1170
Hedman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 00:16   #3
Danne2k
Registered User
 
Danne2ks avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
Citat:
Ursprungligen postat av Hedman Visa inlägg
Här har du Kycklingbröstfilé u skinn ugnsstekt näringsvärden:
http://www7.slv.se/Naringssok/Naring...smedelsId=1170
Nu var det dock kycklinglårfilé det var frågan..

Hittar inget näringsvärde för stekt/ungsstekt sådan
Danne2k är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 00:25   #4
Lepras
Registered User
 
Leprass avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
Är ju bara o väga efter tillagning?
Om det var 2,4kg och tex väger 1,9kg efter tillagning=1900/2,4=79,16. 79,16g tillagad file motsvarar 100g rå.
__________________
Lepras is Back!!!!

Instagram-- Lepras
Lepras är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 00:36   #5
Danne2k
Registered User
 
Danne2ks avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras Visa inlägg
Är ju bara o väga efter tillagning?
Om det var 2,4kg och tex väger 1,9kg efter tillagning=1900/2,4=79,16. 79,16g tillagad file motsvarar 100g rå.
Ja det vore det enklaste men inte så lätt att väga en hel plåt med så mycket kycklinglårfilé på en gång, och alla bitar var ju olika stora vilket inte gör saken bättre.

Antar att ditt exempel var en gissnins men kanske inte en helt okvalificerad sådan?
Danne2k är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 00:54   #6
Lepras
Registered User
 
Leprass avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k Visa inlägg
Ja det vore det enklaste men inte så lätt att väga en hel plåt med så mycket kycklinglårfilé på en gång, och alla bitar var ju olika stora vilket inte gör saken bättre.

Antar att ditt exempel var en gissnins men kanske inte en helt okvalificerad sådan?
Lägg bitarna i en bunke/skål/tallrik och väg?
Dela upp bitarna i 4 lika stora högar=600g i varje..
__________________
Lepras is Back!!!!

Instagram-- Lepras
Lepras är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 11:28   #7
Danne2k
Registered User
 
Danne2ks avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras Visa inlägg
Lägg bitarna i en bunke/skål/tallrik och väg?
Dela upp bitarna i 4 lika stora högar=600g i varje..
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).

Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.

Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)

Senast redigerad av Danne2k den 2011-03-18 klockan 11:29.
Danne2k är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 12:01   #8
Kravmaga
Registered User
 
Kravmagas avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 885
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k Visa inlägg
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).

Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.

Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)
Nu verkar det ju som att informationen inte finns tillgänglig och Lepras gav ett bra alternativ där du kan ta reda på det själv. Som sagt, ta en plastbunke, den väger inte speciellt mycket. Dessutom behöver du ju inte väga allt, lägg ett lår, som du vägt sedan innan, lite åt sidan på plåten, för att sedan väga det efteråt.
__________________

Kravmaga's träning - SL
Kravmaga är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 12:53   #9
Lepras
Registered User
 
Leprass avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Oslo
Inlägg: 5 917
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k Visa inlägg
Knappt att allt hade fått plats i en bunke/skål/tallrik tror jag, och bunken kan inte vara för stor (eller tung) heller eftersom vågen är ganska liten (och bara tål 3 kg).

Tack för tipsen men det var inte riktigt det som var frågan.

Fattar inte att denna info inte finns någonstans, tillagad/stekt vikt finns ju i princip på alla andra livsmedel (fläsk/nöt/kycklingfilé m.m.)
Jag litar ju 100% mer på min egen vägning än någon info som finns på nätet..
Har ju varierat upp mot 300g efter tillagning. Olika märken,temperaturskillnader och tillagningstid.

Menmen
__________________
Lepras is Back!!!!

Instagram-- Lepras
Lepras är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 14:03   #10
Danne2k
Registered User
 
Danne2ks avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Luleå
Inlägg: 4 752
Citat:
Ursprungligen postat av Lepras Visa inlägg
Jag litar ju 100% mer på min egen vägning än någon info som finns på nätet..
Har ju varierat upp mot 300g efter tillagning. Olika märken,temperaturskillnader och tillagningstid.

Menmen
Det är sant. Vore dock trevligt om tillverkarna själva kunde säga något om saken, kanske ringer dom på kul

Det står ju inget om vatten i kycklingen som det brukar stå på tex. kycklingfiléer.
Danne2k är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-03-18, 14:27   #11
Dreas
Maaaaaaat!
 
Dreass avatar
 
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Karlstad
Inlägg: 6 323
Citat:
Ursprungligen postat av Danne2k Visa inlägg
Det är sant. Vore dock trevligt om tillverkarna själva kunde säga något om saken, kanske ringer dom på kul

Det står ju inget om vatten i kycklingen som det brukar stå på tex. kycklingfiléer.
Men snälla nån, det finns ju ganska många variabler som spelar in för vätskeförlusten. Köp dig en ny våg, eller väg upp en halv påse före, väg sen efteråt och använd det som mall för framtiden.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Deceiver85 Visa inlägg
"Vem vare? Vem vare som curla?"
"Ingen"
"Vadå ingen? Säg vem det fucking var"
"Ta det lugnt, vi sa att vi ska curla i squat racket, ni sa okej..."
"Vad ska jag göra med min fucking böjdräkt?"
Dreas är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)