Skillnaden blir för det stora flertalet troligen marginell med samma mängd bara från mat som med hjälp av snabba tillskott. Man kan ju dessutom äta/dricka mat så att man får en snabbare effekt om man tror det är viktigt, det nämns ju även i artikel dvs att t ex dricka mjölkprodukter efter träningen. Nu är ju både vassle- och kaseinprotein mjölkprodukter så jag har lite svårt att riktigt se skillnaden.
Mängderna är också då det antagligen finns en maxgräns och ingen vet riktigt var den finns idag. Däremot har kraftsportare nästan i alla perioder av människans historia ätit mer kött/protein än normalpersonen och antingen så är det en lång tid av myter eller så har man faktiskt i de flesta perioderna märkt att det gör någon skillnad. Att analysera träningen och jämföra grupper är inte direkt något nytt, i vissa tidsåldrar hade man också helt andra etiska principer än idag så man kunde styra grupperna mycket hårdare.
"Han berättar att man då gjorde en undersökning av proteinpreparaten och dess innehåll:
– Vissa var direkt värdelösa, några var lite bättre, men inget kom upp i de kvaliteter som vi har i mjölk, kött, fisk eller ägg, säger Hambraeus och fortsätter:"
Då = på 60- och 70-talet så var det mycket konstigt i burkarna. Sen nämner han att dagens produkter med vassle håller en mycket högre kvalitet så vad dåtidens produkter gav för resultat är ganska ointressant.
I stort håller jag annars med, det går att klara sig utan tillskott och för det stora flertalet så har exakta proteinmängden betydligt mindre betydelse än vad de gör på gymmet.