handdator

Visa fullständig version : Kvarg - FAQ


Sidor : 1 2 3 4 [5]

vicarious
2014-06-16, 16:40
Provade Lindahls nya smaksatta igår. De var tyvärr ganska tråkiga i smaken. Naturell kvarg med egen smaksättning är godare. Kostade 8kr för 150g.

http://www.lindahlsmejeri.se/ImageGen.ashx?width=350&image=/media/103744/Lindahls_Bagare_150g_Kvarg_Protein_Hallon.png

http://www.lindahlsmejeri.se/ImageGen.ashx?width=350&image=/media/103704/Lindahls_Bagare_150g_Kvarg_Protein_Citron_Lime.png

Näringsvärden/100 g

Energi
57 kcal
Fett
0,2 g
Kolhydrater
2,8 g
Protein
11 g

Fredriiik
2014-06-16, 20:49
Håller med dig ovanför!

Passionsfrukt eller vad det är blir förbannat god med färsk passionsfrukt i, men säger som du, för tråkiga i smaken för sitt pris. Jordgubbssmaken däremot är guld!

vicarious
2014-06-17, 06:05
Håller med dig ovanför!
Jordgubbssmaken däremot är guld!

Den är ju tyvärr smaksatt med socker.

EnergiÖverskott
2014-06-26, 19:23
Jag tycker hallonkvargen är riktigt bra! På något konstigt vis så klarar min mage den med. Äter aldrig kvarg annars då det fullständigt får min mage att fucka.

Hallonkvargen utan socker verkar dock vara mildare för magen samtidigt som den är sjukt god imo. Smakar likt de där små danonino youghurtarna man åt som liten.

Har blivit 4 st (600 gram) ett par dagar i rad nu. :)


Skickat från optinojjans kungliga rike.

vicarious
2014-06-27, 10:09
Jag tycker hallonkvargen är riktigt bra! På något konstigt vis så klarar min mage den med. Äter aldrig kvarg annars då det fullständigt får min mage att fucka.

Hallonkvargen utan socker verkar dock vara mildare för magen samtidigt som den är sjukt god imo. Smakar likt de där små danonino youghurtarna man åt som liten.

Har blivit 4 st (600 gram) ett par dagar i rad nu. :)

Skickat från optinojjans kungliga rike.

Provat göra egen hallonkvarg? Vaniljarom, valfri sötning och halvtinade hallon. Slår det med hästlängder ;) Det finns ju låglaktos kvarg, kanske funkar bättre?

iAmTheEnema
2014-08-05, 21:01
Hur bra är Lindahls hallonkvarg i jämförelse med annan kvarg om man ska gå ner i vikt? Näringsinfo (http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/lindahls/kvarg-hallon/100g)

Jag brukar äta 300 gram 0,2% hallonkvarg på kvällen som kvällsmål, är det en bra mängd för effektiv viktnedgång? Självklart i samband med träning och övrig kosthållning, men specifikt i kvargintag och optimalt kvällsmål.

Aliaas
2014-08-05, 21:35
Hur bra är Lindahls hallonkvarg i jämförelse med annan kvarg om man ska gå ner i vikt? Näringsinfo (http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/lindahls/kvarg-hallon/100g)

Jag brukar äta 300 gram 0,2% hallonkvarg på kvällen som kvällsmål, är det en bra mängd för effektiv viktnedgång? Självklart i samband med träning och övrig kosthållning, men specifikt i kvargintag och optimalt kvällsmål.

eftersom kcal innehållet är lägre så är den ju i sig ``bättre´´...

Dock är detta inte möjligt att svara på då viktnedgång handlar om att få i sig mindre kcal än vad du gör av med, hur du gör det kvittar sålänge du får i dig cirka 2g protein/kv och nog med fett ( minst 1g/kv MINST)

bubbaklubba
2014-08-24, 08:56
köpte arlas mild kvarg 500g. Vet inte om det är samma som kesella. För det är så länge sen jag köpte naturell kesella. Men det här är lätt den godaste naturella. Mycket mindre syra än dom andra. 15kr är helt ok också. 2-3 spänn mer än budget varianterna.

Grotesk
2014-08-24, 10:09
köpte arlas mild kvarg 500g. Vet inte om det är samma som kesella. För det är så länge sen jag köpte naturell kesella. Men det här är lätt den godaste naturella. Mycket mindre syra än dom andra. 15kr är helt ok också. 2-3 spänn mer än budget varianterna.

Om det var Arla mild kvarg vanilj:

Näringsvärde per 100g
Energi 380 kJ/90 kcal, Fett 0,2 g, varav mättat fett 0,1 g, Kolhydrat 12,0 g, varav sockerarter 12,0 g, Protein 9,2 g, Salt <0,01 g

Ingredienser
Mjölk, socker 8,6 %, vatten, majsstärkelse, förtjockningsmedel, (citruspektin), naturlig arom, vaniljextrakt, mald vaniljstång, ostlöpe, mjölksyrekultur. Mjölken är högpastöriserad.

King Grub
2014-08-24, 10:12
Han skrev ju att det var den naturella. Den har inte tillsatt socker och 60 kcal per 100 gram, inte 90.

http://www.arla.se/vara-produkter/produkt/?productid=5711953007255

bubbaklubba
2014-08-24, 10:21
Ja det är den naturella.

Jag menade mer att det kanske bara är en nylansering/rebranding av naturell kesella fast till ett lägre pris. Men jag har inte ätit naturell kesella på över ett år.

Iaf så känns den mildare, tunnare i konsistens. Sen ser den lite annorlunda ut jämfört med annan kvarg. Lite glansigare och vitare. Nästan som vispad äggvita.

Mitt intryck är att den är godare än milboa, ica basic och lindahl.

Grotesk
2014-08-24, 14:49
Han skrev ju att det var den naturella. Den har inte tillsatt socker och 60 kcal per 100 gram, inte 90.

http://www.arla.se/vara-produkter/produkt/?productid=5711953007255

Bah, du har så rätt. Jag menade att länka den naturella.
Dubbelmiss att tom. skriva vanilj.

Shauni
2014-09-12, 22:04
Arlas natuella har ju klart bäst specifikationer av all kvarg på marknaden. Lite surare än de flesta andra naturella, men jag gillar det.

MuskelMasen
2014-09-15, 14:18
Arlas natuella har ju klart bäst specifikationer av all kvarg på marknaden. Lite surare än de flesta andra naturella, men jag gillar det.


Tycker dock att Lindahls med sina 62kcal på 12g protein slår Arlas.

Shauni
2014-09-15, 14:27
Tycker dock att Lindahls med sina 62kcal på 12g protein slår Arlas.
Jo den naturella från lindahl är ju lika bra. Säljs ej överallt dock, deras smaksatta kvarg är populärare, men med oerhört lite protein... Kan ju lika gärna dricka yoghurt.

flingan
2014-09-25, 20:36
Jo den naturella från lindahl är ju lika bra. Säljs ej överallt dock, deras smaksatta kvarg är populärare, men med oerhört lite protein... Kan ju lika gärna dricka yoghurt.


Den smaksatta som är osötad innehåller 11g protein / 100g. Så bra innehåll för att vara smaksatt.

Men de söta smaksatta innehåller inte så mycket va? Har inte testat dem.

Magnus N
2014-09-25, 20:39
Den smaksatta som är osötad innehåller 11g protein / 100g. Så bra innehåll för att vara smaksatt.

Men de söta smaksatta innehåller inte så mycket va? Har inte testat dem.

Smaksatta ligger runt 6-7gr/100

http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-jordgubb/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-persikapassion/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-blaabaer/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-vanilj/

RobinEH
2014-10-05, 09:26
Såg att ICA börjat sälja egen laktosfri kvarg med 0,1% fett. De hade ett erbjudande denna vecka på 2st för 18:-. De är på 250g styck och normalpriset låg nog runt 11-12:- styck, lär ju dock skilja mellan olika ICA-handlare.

karlingen
2014-10-14, 10:51
Willys A6 Jönköping!

xiangyu
2014-12-12, 06:24
Arla har ju vanilj kesella och lime jordgubbs kesella. Dock innehåller den mer fett.

Cerberus
2015-01-28, 19:55
vad är mest populärast nu att göra med kvarg?

Jonatjo
2015-01-29, 17:26
vad är mest populärast nu att göra med kvarg?

Förtära :hbang:

Nä men för mig själv och bekanta är det fortfarande kvarg + fun light för det mesta

skattefusk
2015-01-29, 21:55
Smaksatta ligger runt 6-7gr/100

http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-jordgubb/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-persikapassion/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-blaabaer/
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-vanilj/

Finns flera med 11g protein per 100g som sagt, t.ex: http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/proteinrika-produkter/kvarg-med-blaabaersmak/

Aliaas
2015-01-29, 22:20
vad är mest populärast nu att göra med kvarg?


ja blandar det oftast med keso + sötströ.

när jag känner för att vara lite fitness såhär nån enstaka gång i månaden ^^

Reinfeldt
2015-04-03, 09:34
vad är mest populärast nu att göra med kvarg?

MIXER:

250g Kvarg
50g Frysta bär
30g Jordnötssmör
Mjölk
2 skopor Proteinpulver

Det är väl inte lika manligt som att käka burken ren men det blir rätt snyggt ändå.

Bumb
2015-05-06, 11:00
Mixer

500 g naturell kvarg
Diverse bär eller banan och det smakar riktigt bra!

Är inte svårare än så.

Ozziking
2015-05-06, 11:12
Äter detta jämnt till frukost, säkert vanligt, men skriver i alla fall.

Kvarg, önskad mängd, med sötströ om så önskas.
mix av cashewnötter och sötmandlar
Värmda hallon
Kanel

gött!

EnergiÖverskott
2015-05-31, 05:52
vad är mest populärast nu att göra med kvarg?

Helt klart är det att fota, lägga upp på Instagram och följa posten med 7000 hashtags.

Gober
2015-05-31, 05:54
helt klart är det att fota, lägg upp på instagram och följa posten med 7000 hashtags.

:d

blexene
2015-06-02, 09:46
Var finns billiga Lindahls 500 g i Västerort? Speciellt fler ställen med billig 500 g osötad kvarg.

Dessa har jag hittat.

CityGross MAT Vällingby. Naturell 13.75 kr/st, 3f39 (13 kr/st). Osötade är dock som de flesta ställen 19-20 kr.
ICA Brommaplan. 18 kr/st. 2f30 och 4f55 kr (13,75 kr/st). Gäller inte laktosfira och tyvärr bara två olika osötade smaker.

Xead
2015-06-02, 12:47
Var finns billiga Lindahls 500 g i Västerort? Speciellt fler ställen med billig 500 g osötad kvarg.

Dessa har jag hittat.

CityGross MAT Vällingby. Naturell 13.75 kr/st, 3f39 (13 kr/st). Osötade är dock som de flesta ställen 19-20 kr.
ICA Brommaplan. 18 kr/st. 2f30 och 4f55 kr (13,75 kr/st). Gäller inte laktosfira och tyvärr bara två olika osötade smaker.

ICA Basic kvargen säljs för 9,95 kr nuförtiden. Dock bor jag inte i Stockholm.

Ram Dass
2015-06-16, 22:53
Kvarg fifty fifty med fil och något knastrigt att tugga brukar jag köra som frukost. Gillar den syrliga smaken av filen som blir.

Cerberus
2015-07-15, 06:48
Helt klart är det att fota, lägga upp på Instagram och följa posten med 7000 hashtags.


Haha. Sant.

Classy
2015-08-24, 12:13
Vilket märke har billigast laktosfri naturell kvarg?

Mvh

Mada92
2015-09-16, 21:31
Kan tipsa om att Citygross har extra erbjudande på lindahls 150g kvarg den här veckan, 3=10 kr! man får köpa hur många man vill bara att bunkra :)

Aliaas
2015-09-17, 07:31
Kan tipsa om att Citygross har extra erbjudande på lindahls 150g kvarg den här veckan, 3=10 kr! man får köpa hur många man vill bara att bunkra :)

450 gram för 10 kr alltså

fortfarande billigare på lidl eller eldorado :)

unsuspected
2015-09-17, 20:15
450 gram för 10 kr alltså

fortfarande billigare på lidl eller eldorado :)
De är dom smaksatta, så ja det är billigt ;)

Gonsa
2015-09-21, 20:34
Alltså kan nog vara så att jag är lite skeptisk överlag. Men är alla de nya kvarg-sorterna som är nya(De som är smaksatta och är utan socker) nyttiga? För när jag började träna var det naturell med fun light som gällde, så detta är samma sak? En light produkt som är god? Inga tillsatser som inte är hälsosamma?

J.V
2015-09-22, 05:48
Läs på innehållsförteckningen? Lär vara ungefär lika nyttigt/onyttigt som naturell kvarg och fun light.


TapaTalk.

mada9201
2015-09-22, 07:45
450 gram för 10 kr alltså

fortfarande billigare på lidl eller eldorado :)

Lidls kvar kostar 9,95 för 500g, men eldorados innehåller ju mer socker och mindre protein så inte fair att räkna med den... gott och ha lite smak för omväxling :-)

Skickat från min SM-G900F via Tapatalk

King Grub
2015-09-22, 16:16
...

Xead
2015-09-22, 16:24
...

Föga förvånande ...men kommer nog testa den lik förbannat :D.

vicarious
2015-09-22, 16:27
Har alltid gjort egen pepparkakskvarg till jul, det blir faktiskt inte helt fel. Den kommer nog sälja bra.

King Grub
2015-10-28, 15:50
Nu skall vi se om den håller vad den lovar.

anvihl
2015-10-28, 15:54
Nu skall vi se om den håller vad den lovar.

:O :O, recension är krav!

dark214
2015-10-28, 16:01
Nu skall vi se om den håller vad den lovar.

Vad lovar den?

King Grub
2015-10-28, 16:34
Vad lovar den?

Pepparkakssmak.

anemon
2015-10-29, 09:44
Fick testa kvargen med pepparkaka och tyckte den va sådär. Smakar pepparkaka med inslag av glögg tyckte jag. Något strävare eftersmak också än dom andra.
Köpa igen - kommer hända

StarkaUlf
2015-10-29, 09:54
vad lovar den?

pepparkakssmak.

:d

King Grub
2015-10-29, 16:04
Den smakade mest kardemumma.

StarkaUlf
2015-10-29, 18:30
Den smakade mest kardemumma.

*spy* Tokar som har kardemumma i något som ska smaka pepparkaka.

(Jag tycker inte att kardemumma är dåligt, men det hör inte hemma i pepparkakor)

Spettet
2015-10-31, 12:01
Pepparkakssmaken var inte mycket att hänga i julgranen. Väldigt svag smak.

Xead
2015-10-31, 16:01
Pepparkakssmaken var inte mycket att hänga i julgranen. Väldigt svag smak.

Suck... som alla andra sockerfria varianter från Lindahls med andra ord. Men ska väl ge den ett försök i alla fall.

Mickee
2015-10-31, 18:50
Pepparkakssmaken var inte mycket att hänga i julgranen. Väldigt svag smak.

Då måste det varit något fel på min burk. Kändes som de slängt ner en hel påse kardemumma. Smaka inget bra...

demode85
2016-01-16, 03:42
Skånemejeriers youghurtkvarg är mindre sträv och jävligt god. Endast naturligt socker i, dvs 3 gram mjölksocker per 100g, 8g protein/100g

dvs
15g sockerarter
40g protein

och smakar bra och är inte lika sträv som vanlig kvarg, rekommenderas varmt! finns på ICA. Vanilj är som glass!*popcorn*

sebbanboy14
2016-02-07, 01:47
Kan slå ett litet slag för dessa. Finns i Päron, Vanilj och Blåbär. Min favvo är päron. Den är inte lika sträv som många andra kvarg. Dock så finns de anledningar. Den innehåller päron=70kcal/100g och Vanil 90kcal/100g. Lindals kvarg utan socker ligger på 40kcal/100g

Så de är lite som vanligt. Vill man tt de ska smaka lite bättre, så får man röra på sig lite mer efteråt =)


http://media.hemmahosandrea.se/2015/02/IMG_4137.jpg

LunaSpice
2016-02-07, 08:41
Arlas kvarg är betydligt mildare och krämigare än Lindahls. Helt klart en vinnare gällande det! Detsamma gäller turkisk yoghurt där Lindahls är ganska mkt strävare än andra fabrikat (t.ex. Garant).

Backisffs!
2016-02-20, 11:46
Skånemejeriers youghurtkvarg är mindre sträv och jävligt god. Endast naturligt socker i, dvs 3 gram mjölksocker per 100g, 8g protein/100g

dvs
15g sockerarter
40g protein

och smakar bra och är inte lika sträv som vanlig kvarg, rekommenderas varmt! finns på ICA. Vanilj är som glass!*popcorn*
De är sjuka :eating::eating:

vicarious
2016-02-20, 12:33
Skånemejeriers youghurtkvarg är mindre sträv och jävligt god. Endast naturligt socker i, dvs 3 gram mjölksocker per 100g, 8g protein/100g

dvs
15g sockerarter
40g protein

och smakar bra och är inte lika sträv som vanlig kvarg, rekommenderas varmt! finns på ICA. Vanilj är som glass!*popcorn*

Vaniljen är riktigt bra +1.

Mjuggen
2016-03-09, 15:07
Lindahls har ju kommit med ett par nya. Mango-ananassmaken är verkligen är rekommendera!

StarkaUlf
2016-03-09, 15:16
Lindahls har ju kommit med ett par nya. Mango-ananassmaken är verkligen är rekommendera!

Jag tyckte att den var väldigt dålig :/ smakar nästan som BS Casein Pina Colada, och den var ryslig. Tycker inte att dom har fått till smaken av mangon alls. Tyvärr, då mango typ är den godaste frukten som finns.

Då håller jag Hey Lemonade betydligt högre av dom nya.

Xead
2016-03-09, 15:42
Jag tyckte att den var väldigt dålig :/ smakar nästan som BS Casein Pina Colada, och den var ryslig. Tycker inte att dom har fått till smaken av mangon alls. Tyvärr, då mango typ är den godaste frukten som finns.

Då håller jag Hey Lemonade betydligt högre av dom nya.

Haha, tyckte otroligt nog att mango-ananas från Lindahls var bland de bättre, men jag avskyr vanlig mango så kan ju ligga något i det du säger, att den faktiskt inte smakar mango :D.

LunaSpice
2016-03-09, 16:01
Lindahls har ju kommit med ett par nya. Mango-ananassmaken är verkligen är rekommendera!

Nja, den är alldeles för syrlig och smakar konstgjort tycker jag. Har testat den med tjockisyoghurt och honung också men inget större skillnad. Sockerfri vanilj och sockerfri hallon är lätt favoriterna. :D

Mjuggen
2016-03-09, 16:21
Haha verkar ju nästan som om jag är ensam om att gilla denna smaken! Är ju inget som stannar i sortimentet då verkar det som ;)

Beemel
2016-03-09, 16:22
Kokosvarianten och Hey Lemonade är typ de enda smaksatta som jag får i mig. Föredrar alla gånger naturell och smaksätta själv.

45plop1
2016-05-31, 21:20
Kvarg + jordgubbskräm = sant

Tacka mig senare.

LunaSpice
2016-05-31, 21:34
Kvarg + jordgubbskräm = sant

Tacka mig senare.

Wow! Detta blir det i helgen! :D

Brofessorn
2016-06-06, 13:29
Coops lättkvarg med vaniljsmak var faktiskt godare än förväntat, skulle säga att den smakar mycket bättre än Lindahls vaniljkvarg. Dessutom innehåller den bara 50 kcal/100g, och 8,3 g protein!

Den var dock lite dyrare, 2 kr eller så, men vem kan sätta ett pris på gains?

älgen91
2016-06-24, 18:43
jag kunde skriva om kvarg en timme

kvarg + salt + lite vatten + vitlök + lök = besta sås för potatis, kött etc.

kvarg + marmelad = <3
kvarg + whey protein = <3

eller jag använder för att baka pannkakor och muffins

arogen
2016-06-24, 20:42
Jag äter bara kvarg till gröt eller med musli. Kan ju funka som bas till sås, men använder hellre gräddfil eller fraiche då.

Favoriterna är Lindhals Nötchoklad, Hallon/Lakrits, vanilj och vit choklad. Coops vanilj tycker jag också är bra.

richforever
2016-06-27, 15:32
Kvarg + cocos och du är i himlen ! Bara köpa en sån där 200g cocos påse och ösa ner över kvargen ! Hoppas det inte är allt för onyttigt :)

juckeyy
2016-08-11, 11:33
Kvarg + cocos och du är i himlen ! Bara köpa en sån där 200g cocos påse och ösa ner över kvargen ! Hoppas det inte är allt för onyttigt :)

Vanlig riven kokos ligger väl kring 500-600kcal / 100g.
Blir nog rätt "onyttigt", iallafall väldigt energirikt.

moderato
2016-09-14, 21:20
Kanske redan skrivits men brukar späda ut Lidl/Willys kvargen med en skvätt mjölk eller yoghurt och röra om tills jag får en mjukglassliknande konsistens, blir så jädra gott.
Toppa kvargsåsen med pumpafrön som innehåller 30g prot per 100g, jävligt soft proteinbomb!! Och lite solrosfrön funkar också!

Bifftek
2018-04-26, 22:23
Är sockret i kvargen bra på något sätt? Jag äter nämligen mycket kvarg och får i min en stor andel socker på köpet. Jag undrar ifall man bör oroa sig över det och isåfall vad man kan ersätta kvargen med som är både billigt och ett enkelt sätt att å i sig protein?

Pokkes
2018-04-27, 05:23
Är sockret i kvargen bra på något sätt? Jag äter nämligen mycket kvarg och får i min en stor andel socker på köpet. Jag undrar ifall man bör oroa sig över det och isåfall vad man kan ersätta kvargen med som är både billigt och ett enkelt sätt att å i sig protein?

Det är väll lika dåligt som annat socker vad jag kan förstå.

Men varför köper du den sockrade kvargen? det finns ju både naturell och med sötningsmedel.

vicarious
2018-04-27, 10:42
Är sockret i kvargen bra på något sätt? Jag äter nämligen mycket kvarg och får i min en stor andel socker på köpet. Jag undrar ifall man bör oroa sig över det och isåfall vad man kan ersätta kvargen med som är både billigt och ett enkelt sätt att å i sig protein?

Köp dom utan tillsatt socker. Om du syftar på det naturliga mjölksockret så nej, det är inget du behöver oroa dig för.

dagensrygg
2018-08-13, 10:46
Grymt bra initiativ. Hur tänker ni när det gäller ursprung av mejeri eller går ni alltid på det billigaste?

Phjanton
2018-08-28, 13:53
Grymt bra initiativ. Hur tänker ni när det gäller ursprung av mejeri eller går ni alltid på det billigaste?

När jag hade tajtare budget så var det ica basic för hela slanten. Ursprung oviktigt.

Numera går jag för Svenskt, ibland till och med ekologiskt.

Xead
2018-11-01, 08:46
När jag hade tajtare budget så var det ica basic för hela slanten. Ursprung oviktigt.

Numera går jag för Svenskt, ibland till och med ekologiskt.

Om jag inte missminner mig så är ICA Basics kvarg faktiskt gjord på svensk mjölk och går för 20:-/kg här.

Edit: Jävligt sent svar. :D

TräningFitness
2018-11-12, 16:06
Jämför innehållsförteckningen på de olika produkterna för att se ifall det skiljer något i näringsinnehållet. Oftast är det i stort sett samma kvalité men vissa är dyrare pga. märket. Som allt annat..

Gluffgluff
2019-07-17, 08:50
Kände att det var dags att sluta med marmeladmackor till frukost och blev inspirerad av denna tråden.

Blandar Arlas milda naturella kvarg med en något mindre mängd A-fil. Blir väldigt likt den feta grekiska yoghurten fast betydligt bättre macros. Åt med tinade frysta hallon och lite honung, rör om.

;TLDR
Kvarg
A-fil
Frukt
= gott

Teslamodel3
2019-12-16, 13:12
Kände att det var dags att sluta med marmeladmackor till frukost och blev inspirerad av denna tråden.

Blandar Arlas milda naturella kvarg med en något mindre mängd A-fil. Blir väldigt likt den feta grekiska yoghurten fast betydligt bättre macros. Åt med tinade frysta hallon och lite honung, rör om.

;TLDR
Kvarg
A-fil
Frukt
= gott

LIDL Yoghurtkvarg. Det är ungefär det du beskriver. Finns smaksatt dessutom om man inte själv vill veva ner bär. Kostar 8kr för 500gram.

Pararescueman
2020-07-09, 09:13
Lidls kvarg är ju "bara" 10% protein numera. Hände nyligen tror jag. Jag har mest köpt Eldorados på Willy´s vilken fortfarande har 12% vad jag vet så blev lite förvånad när jag var på Lidl och den hade ändrats...
Eldorados får det bli nu, samma pris för mig om jag inte går till min Willy´s Hemma som tar 1kr mer..

KaffeMedDropp
2021-01-19, 02:37
Köper ICA Basics naturella lättkvarg (0.2% fett). 70 kcal, 3.30 g kolhydrater, 12 g protein per 100 g. 500 g kostar bara 10 kr. Äter det med okokt havregryn, banan, hallon och blåbär. Mumma!

blexene
2021-02-27, 10:17
Ni som äter ICA Basic naturell utan smaksättning/frukt osv. Har ni märkt försämrad smak? Jag vet hur ICA Basic "ska" smaka eftersom jag ätit det i ~5-10 år. Jag köpte en massa för 1-2 mån sedan. Alla hade då en äcklig söt eftersmak.

Jag reklamerade alla och fick pengar på ICA-kortet. Men det jag egentligen ville var att få svar på varför de smakar skit helt plötsligt och att tillverkaren fixar kvaliteten.

Jag gick över helt till Eldorado-kvargen. Jag köpte igen ett par ICA Basic kvarg förra veckan. 1/2 smakade skit. Jag reklamerade och fick pengar igen på ICA-kortet. Jag reklamerade bara för att jag ville ha svar på vad som hänt med kvaliteten. Jag fick inget svar på detta bara att de skulle undersöka det.
Men jag vill bara kunna köpa ICA Basic igen, jag vill inte ha pengar tillbaka, eftersom Willlys ligger längre bort.

Sedan testade jag Lindahls naturella igår. Samma äckliga söta smak. Jag antar Lindahls är ICAs tillverkare.

En icke lacktosfri kvarg ska väl inte smaka sött? Det är väl mildheten och konsistensen som kan variera mellan tillverkare?

Jag får nog ge upp ICA Basic/Lindahls helt och hållet. Egentligen gillar jag Eldorados mer sura smak och konsistens.

sladdbarn
2021-03-02, 11:53
Nej har inte märkt något, äter icas varje dag, förvisso tillsammans med en hög med bär, kanske inte märker det då?

Okarin
2021-11-23, 18:07
Jag funderar på att ersätta kött/kyckling med kvarg till dagliga måltider, om det inte är några problem med det? Alltså, istället för en kycklingfilé så blir det 2-3 dl kvarg till maten, både lunch och middag. Äter lite ost till för att få i mig fett, eller ägg. Fet fisk får stå kvar på menyn ett par dagar i veckan, men ingen kyckling eller kött i övrigt.

King Grub
2021-11-23, 18:10
En del skulle nog säga att det blir lite mycket kalcium, men det är oklart vilka eventuella risker det innebär (prostatacancer t ex). Och det beror förstås på om du dricker mycket mjölk/fil/yoghurt i övrigt. Annars går det hur bra som helst.

Okarin
2021-11-23, 18:11
En del skulle nog säga att det blir lite mycket kalcium, men det är oklart vilka eventuella risker det innebär (prostatacancer t ex).

Jag minns att jag läst (kan ha varit här?) om att väldigt mycket kalcium gör att man bajsar ut mer fett, stämmer det?

Okarin
2021-11-26, 20:32
Lite off topic men kör ändå: förutom kvarg och proteinpulver, vilka andra "renare" (mindre fett/kolhydrater) proteinkällor finns det? Jag har märkt att kvarg ärligt talat inte mättar ett dyft. Jag blir mätt av att tugga mat, så då ligger kött nära till hands. Hiskeligt dyrt bara...

King Grub
2021-11-26, 21:02
Magert nötkött och griskött, kalkon och kycklingbröst och file, äggvita, skaldjur t ex.

Musique
2024-09-07, 20:34
FYI så görs ICA Basic lättkvarg och Lindahls kvarg på samma mejeri i Skåne. Det är i princip exakt samma produkt, med undantag för att Lindahls nu har lite extra vassleprotein som gör kvargen mer rinnig.

Den som köper Lindahls betalar nästan 50% mer för att kvargen kommer i en annan förpackning. Jag tycker det nya receptet med vassleprotein i Lindahls smakar hemskt. Tydlig smak av naturellt vassleprotein. Smakar papp. ICA Basics är betydligt godare.

Armed Dingo
2024-09-08, 13:10
FYI så görs ICA Basic lättkvarg och Lindahls kvarg på samma mejeri i Skåne. Det är i princip exakt samma produkt, med undantag för att Lindahls nu har lite extra vassleprotein som gör kvargen mer rinnig.

Den som köper Lindahls betalar nästan 50% mer för att kvargen kommer i en annan förpackning. Jag tycker det nya receptet med vassleprotein i Lindahls smakar hemskt. Tydlig smak av naturellt vassleprotein. Smakar papp. ICA Basics är betydligt godare.

ICA Basics är oslagbar. God och nästan halva priset mot all annan kvarg.

Milbonas / Eldorado är också väldigt bra i smoothies. Naturellt så är den lite väl tjock.

Musique
2024-09-08, 13:17
ICA Basics är oslagbar. God och nästan halva priset mot all annan kvarg.



Håller helt med. Dessutom är det den enda, förutom Lindahls, som är gjord på svensk mjölk. Övrig är dansk/tysk. Saknar en på svensk eko-mjölk. Det hade varit gold standard.

Hade velat prova Wapnö mejeris kvarg. Men dom finns inte där jag bor numera.