handdator

Visa fullständig version : Kvarg - FAQ


Sidor : 1 [2] 3 4 5

Axy
2009-05-08, 19:04
Kalorifritt/snålt var det ja. :)

Nutrition
2009-05-15, 12:51
Det har skrivits en del om hurvida kvarg är gott eller inte samt förslag på lite olika tillbehör osv. Jag blandar min med en god lättyoghurt och häller över en näve färska björnbär. Skitgott!

Snorkelfarsan
2009-05-15, 21:33
Kalorifritt/snålt var det ja. :)

Det finns ju oboy med sötningsmedel, då är det väl bara kakaon som ger energi skulle jag tro

WHITEFOLKS
2009-05-15, 21:55
Oboy med sötningsmedel innehåller en hel del maltodextrin istf sockret. Tror det är 30% mindre kalorier eller något sånt.

De har "fulat sig" rätt bra med den, "UTAN SOCKER" men med maltodextrin :)

Snorkelfarsan
2009-05-15, 22:10
vafan... Malto är ju i princip bara supersnabbt socker. men då är den iaf opti efter ett stenhårt pass på gymmet:)

papputten
2009-06-05, 15:52
finns suketter flytande på flaska, smakar supergott, jag tycker den smakar bättre än vanlitg socker, den kan du blanda med 1 tsk fettreducerad kakao så blir det som oby, fast mycket mer kalorisnålt.

Fru_Flisa
2009-06-22, 12:28
Priset är höjt på kvargen, fick betala 11,99 kr/st idag.

Poxeman
2009-06-22, 19:35
Priset är höjt på kvargen, fick betala 11,99 kr/st idag.

Satan!
Jag som hade tänkt köpa en platta de närmaste dagarna. Synd att jag inte hann innan!

Men det är väl inte så oväntat egetligen, med euron på över 11 kronor så kostar det att käka tyskt!

Grenen
2009-07-13, 11:59
Någon som vet vad Milbona kostar på Lidl i finland?

Den tyngaste
2009-07-15, 15:18
Någon som vet vad Milbona kostar på Lidl i finland?

Tjena sig!
1,19euro för 500gr på Lidl i Jakobstad.

Nielsen
2009-07-17, 15:29
Bästa kvarg kombin hittils är helt klart att skiva ner banan i den, smakar hur gott som helst.

TehSaxo
2009-07-31, 05:21
Gillade inte keso, är kvarg/kesella godare? Gillar philadelphia ost på macka (den med vitlök i!). =P

janolofzon
2009-08-14, 16:38
Äter ni kvarg under deff?

Caveman_91
2009-08-14, 16:42
Gillade inte keso, är kvarg/kesella godare? Gillar philadelphia ost på macka (den med vitlök i!). =P

milbona kvarg med nån typ av fun light (eller annan typ av saft) tycker jag blir som yogurt. Naturell keso är inte favvorit (annanas/passion däremot*drool*) men med en frukt och lite kanel så går det ner.

AmericanDragon
2009-08-25, 16:20
Hur är det där med att frysa kvarg? Hur funkar det?

Sniggel
2009-08-25, 16:38
Hur är det där med att frysa kvarg? Hur funkar det?

Funkar bra, ingen förändring i konsistens eller smak efter upptining.

Frumpish
2009-09-03, 20:06
Vet inte om jag missuppfattat något men arlas kvarg - "kesella" är inte den på typ 10% fett? Den smakar ju apgott naturellt iaf och jag var faktiskt och testade lite milbona - lidlkvargen och den har ju <1% fett.. inte så trevligt för mig som försöker ligga lågt på carbsen mao.. Köpte jag någon slags lightkvarg eller är lidls kvarg fettsnål?

Eddie Vedder
2009-09-03, 20:12
Vet inte om jag missuppfattat något men arlas kvarg - "kesella" är inte den på typ 10% fett? Den smakar ju apgott naturellt iaf och jag var faktiskt och testade lite milbona - lidlkvargen och den har ju <1% fett.. inte så trevligt för mig som försöker ligga lågt på carbsen mao.. Köpte jag någon slags lightkvarg eller är lidls kvarg fettsnål?

Kesellan finns i både 10%-ig och 1%-ig. Lidl har väl andra mejeriprodukter med desto mer fett? Bara det att de inte blivit lika populära här. Och det är är ju de facto en tråd om just kvarg.;)

Men bege dig till Lidl och kolla mejeriavdelningen. Ett annat tips om du vill ha feta mejeriprodukter är "invandrarbutiker". Där brukar de ha alla möjliga sorters ostar, yoghurtar m.m.

kimozabe
2009-09-04, 19:55
Någon mer än mig som äter 1-1½ kilo kvarg om dagen?
Funderar på kalciumet lite, läste nånstans att det är mindre farligt om man inte får i sig mycket D-Vitamin samtidigt.

Man vill ju inte dö.

Eddie Vedder
2009-09-04, 20:02
Funderar på kalciumet lite, läste nånstans att det är mindre farligt om man inte får i sig mycket D-Vitamin samtidigt.

Tvärtom, höga kalciumintag kräver snarare en bra balans med D-vitamin. D-vitamin och magnesium. Åt jag så mycket kvarg som du skulle allt kasein kännas mer tveksamt än kalciumintaget.

Inget av dessa innebär ju omedelbar dödsrisk men ett så högt intag av kasein varje dag kan nog vara mer tveksamt ur hälsosynpunkt som sagt.

Man vill ju inte dö.

Det kommer du göra, var så säker.;)

kimozabe
2009-09-04, 20:07
Tvärtom, höga kalciumintag kräver snarare en bra balans med D-vitamin. D-vitamin och magnesium. Åt jag så mycket kvarg som du skulle allt kasein kännas mer tveksamt än kalciumintaget.

Inget av dessa innebär ju omedelbar dödsrisk men ett så högt intag av kasein varje dag kan nog vara mer tveksamt ur hälsosynpunkt som sagt.



Det kommer du göra, var så säker.;)

4 av 7 dagar så äter jag kvarg till frulle, vanlig middag med högt animaliskt protein och förmodligen kvarg till kvällsmat. under diet.

Vad är riskerna med för mycket Kasein?

Eddie Vedder
2009-09-04, 20:09
Vad är riskerna med för mycket Kasein?

Kopplat till diabetes och höga halter kasein innebär mycket IGF-1 som är ett hormon. Bra för muskelbyggande men inte ur hälsosynpunkt. Söker du på IGF-1 finns många trådar-

kimozabe
2009-09-04, 20:13
Kopplat till diabetes och höga halter kasein innebär mycket IGF-1 som är ett hormon. Bra för muskelbyggande men inte ur hälsosynpunkt. Söker du på IGF-1 finns många trådar-

Tack Tack, får plugga lite.

johanhej
2009-09-04, 20:18
Förstår inte varför inte kvarg och keso säljs på större förpackningar. 500g går man igenom på nolltid. 250g på arla...

I USA hade vi spannar med keso. Skulle tippa på att en där var runt en gallon i en sån spann. Det är mer lagom.

Eddie Vedder
2009-09-04, 20:35
Förstår inte varför inte kvarg och keso säljs på större förpackningar. 500g går man igenom på nolltid. 250g på arla...

I USA hade vi spannar med keso. Skulle tippa på att en där var runt en gallon i en sån spann. Det är mer lagom.

Finns jättehinkar med keso att få tag på. Fast då får du nog leta mer aktivt, typ försöka beställa genom en restaurang eller storkök från grossist. Men ta en titt i ett skolköks skafferi t.ex. Där finns oftast stora hinkar med flera kg.

Rickard
2009-09-04, 20:49
Förstår inte varför inte kvarg och keso säljs på större förpackningar. 500g går man igenom på nolltid. 250g på arla...

I USA hade vi spannar med keso. Skulle tippa på att en där var runt en gallon i en sån spann. Det är mer lagom.

Den fetare varianten av keso finns ju i förpackningar om 3kg och 9kg. Och då har jag sett varianten på 3kg hos större willysbutiker.

Kesella finns ju i förpackningar om 2kg, dock har jag bara sett dessa hos axfood grosistbutik.

pcw
2009-09-06, 20:39
Orkar tyvärr inte plöja genom 19 sidor så jag tänkte kolla om det finns några risker med att äta mycket kvarg? Vet inte vad som räkas med mycket men det jag tänker är runt 500g om dagen?

Eddie Vedder
2009-09-06, 20:44
Orkar tyvärr inte plöja genom 19 sidor så jag tänkte kolla om det finns några risker med att äta mycket kvarg? Vet inte vad som räkas med mycket men det jag tänker är runt 500g om dagen?

Kolla några poster ovan, där svarar jag ju på det.;)

mikaelj
2009-09-06, 20:51
Och då har jag sett varianten på 3kg hos större willysbutiker.

ICAs egna på 500g är billigare per kg! 18:90 på ICA Maxi.

Frumpish
2009-09-06, 21:10
ICAs egna på 500g är billigare per kg! 18:90 på ICA Maxi.

åhh, smakar den som arlas kesella och är 10% fett 10% prot? Vore episkt isåfall *cupid*

mikaelj
2009-09-06, 21:12
åhh, smakar den som arlas kesella och är 10% fett 10% prot? Vore episkt isåfall *cupid*

Nu bytte vi tillfälligt ämne till grynig kvarg, dvs keso. 4% fett, 12% protein. Jag gillar den! Toppen att berika med lite CF och/eller sötmandel. Som jag numera har >5 kg av hemma...

pcw
2009-09-06, 21:12
Kolla några poster ovan, där svarar jag ju på det.;)


Ah se där ja. Hade ingen aning om att Kvarg var Kasein (trodde det var typ vassle).

Jag köpte ju Night-pro för att stilla min hunger på kvällarna men jag tycker inte det smakar jättegott så då käkar jag hellre kvarg på kvällen. Men 500g om dagen borde väl inte vara något problem.

Frumpish
2009-09-06, 21:26
Nu bytte vi tillfälligt ämne till grynig kvarg, dvs keso. 4% fett, 12% protein. Jag gillar den! Toppen att berika med lite CF och/eller sötmandel. Som jag numera har >5 kg av hemma...

CF? vart hittar du 5kg sötmandel? Köpte själv in valnötter och pecannötter i halvkilospåsar på netto för ett tag sedan, runt 80-100kr/kg så inte jättedyrt, vore nice med lite sötmandel för en billig peng!

Keso blandat med turkisk yoghurt 10% är förövrigt en riktig paradrätt, brukar köra i lite kokosraspel och nötter/bär + ingefära och kardemumma, episkt gott!

mikaelj
2009-09-06, 21:31
CF? vart hittar du 5kg sötmandel?

Willys på Mölndalsvägen säljer 500g-påsar mandel för 29:-/st, väldigt bra pris. Så jag köpte tio påsar igår. Det går åt i yoghurt/keso och framförallt (mandel)bröd.

Jag borde nog köpa på mig mer. Men det var fullt med träningskläder i ryggsäcken just då.

(CF = Creme Fraiche, plus accenter)

Keso blandat med turkisk yoghurt 10% är förövrigt en riktig paradrätt, brukar köra i lite kokosraspel och nötter/bär + ingefära och kardemumma, episkt gott!

Japp, väldigt gott. Lite för gott... Jag kan lätt mumsa i mig ett halvkilo keso och en halv hink turkgurt på en kväll med den blandningen. :-)

Frumpish
2009-09-06, 21:36
Willys på Mölndalsvägen säljer 500g-påsar mandel för 29:-/st, väldigt bra pris. Så jag köpte tio påsar igår. Det går åt i yoghurt/keso och framförallt (mandel)bröd.

Jag borde nog köpa på mig mer. Men det var fullt med träningskläder i ryggsäcken just då.

(CF = Creme Fraiche, plus accenter)



Japp, väldigt gott. Lite för gott... Jag kan lätt mumsa i mig ett halvkilo keso och en halv hink turkgurt på en kväll med den blandningen. :-)

Äsch, de är bara gött :D Har insett att en viktuppgång utan ris/potatis/mkt rotfrukt kommer bli rätt svårt då jag blir mätt så jefla länge nu när det är mest protein/fett som gäller.

Grymt att willys mölndalsvägen har sånt, kommer flytta in i johanneberg om någon månad så det är blir ju rena promenadavståndet för att fylla på nötdepåerna *drool*

Vanish
2009-09-21, 23:34
Kvargen som finns på lidl, är det liknande den som finns på ica? (tänker mig smaksättningen osv)

Eddie Vedder
2009-09-22, 05:04
Kvargen som finns på lidl, är det liknande den som finns på ica? (tänker mig smaksättningen osv)

Har du läst ett enda inlägg tråden?

Men nej de smakar inte helt lika. Näringssammansättningen är heller inte identisk. Det är ju trots allt två olika produkter.

Vanish
2009-09-23, 09:14
Har du läst ett enda inlägg tråden?

Men nej de smakar inte helt lika. Näringssammansättningen är heller inte identisk. Det är ju trots allt två olika produkter.

Jag är hemskt ledsen att jag inte sökte igenom hela tråden. Men nu gjorde jag det med sökordet "smak". Och hittade inget angående att den ska smaka annorlunda mer än att ica har några fetare produkter med smak så som vanilj och jordgubb.

Så på lidl finns endast den "sura neutrala" smaken?

WHITEFOLKS
2009-09-23, 11:01
De har haft smaksatt kvarg också, vet inte om de fortfarande har. Vanilj vet jag de hade.

snatch914
2009-09-26, 22:39
Någon som vet andelen kaseinprotein och vassleprotein i kvarg? Det lär ju skilja från produkt till produkt men vilken finns det mest av?

King Grub
2009-09-26, 22:43
Det är kaseinprotein.

mikaelj
2009-10-08, 14:33
Lidl har börjat sälja en ny(?) keso som fått bra betyg i ICA-Kuriren april 2009. http://www.lidl.se/se/home.nsf/pages/c.o.bit.p.Pic_Frisch_Cottage_Cheese

Någon som provat den? Hur smakar den jämfört med Arlas 1,5% och 4%?

Eddie Vedder
2009-10-08, 14:41
Lidl har börjat sälja en ny(?) keso som fått bra betyg i ICA-Kuriren april 2009. http://www.lidl.se/se/home.nsf/pages/c.o.bit.p.Pic_Frisch_Cottage_Cheese

Någon som provat den? Hur smakar den jämfört med Arlas 1,5% och 4%?

SUPERGOD!

Skrev om den i tråden om nyupptäckta livsmedel för ett tag sedan faktiskt. Jag ser ju nu att det inte är Linessas vilket jag skrev då men jag syftar i alla fall på den där.

Den smakar syrligare precis som Linessas gör men den senasre har ju tyvärr bara funnits i fettsnål variant förut. Så den här är sylrigare än Arlas (vilket i mina ögon innebär godare eftersom jag älskar syrade mjölkprodukter) och nu finns den äntligen i fullfet variant (vilket ju också innebär att den smakar bättre tycker jag).

Syrligare och fetare, kan det bli godare?;)

creperiet
2009-10-08, 18:21
Som sagt betydligt syrligare, eller för att uttrycka det bonnigt - surare.

Tårtkennet
2009-10-21, 22:47
Kan man använda kvarg när man gör köttfärssås i stället för t.ex. matlagningsgrädde?

Scratch89
2009-10-21, 22:52
Kan man använda kvarg när man gör köttfärssås i stället för t.ex. matlagningsgrädde?

Nja. Det är alldeles för magert så det är väldigt lätt att det skär sig. Dessutom är kvarg rätt så surt, så det smakar inte så jättegott.

Däremot går det att göra vissa varianter av kalla/ljumna såser och soppor av det.

Eddie Vedder
2009-10-22, 06:52
Kan man använda kvarg när man gör köttfärssås i stället för t.ex. matlagningsgrädde?

Inte om det är gräddens smak du vill ha. Men du kan blanda i det helt klart, det kan ju bli gott på sitt sätt. 10%-ig kvarg blir väl i såna fall lite mer gräddlikt.

Men vill du ha grädde så välj grädde.

Welli
2009-11-19, 19:12
Nja. Det är alldeles för magert så det är väldigt lätt att det skär sig. Dessutom är kvarg rätt så surt, så det smakar inte så jättegott.

Däremot går det att göra vissa varianter av kalla/ljumna såser och soppor av det.


Har kört i en hel bytta av lidlkvarg i ett storkok köttfärssås (1000g) en gång. Till en början skar det sig lite, men efter att det kokat ihop ett tag så blev det helt bra. Smakade gott så kör på.

ErikT
2009-11-30, 15:37
Köpt massa kvarg från Lidl, jag är en 17 åring som fungerar i köket men helt väck när det gäller hållbarhet. Vet att själva kvargen håller sig bra men om jag mixar upp kvarg med banan och sedan ställer in det i frysen, försämras då hållbarheten?

johanhej
2009-11-30, 19:26
Köpt massa kvarg från Lidl, jag är en 17 åring som fungerar i köket men helt väck när det gäller hållbarhet. Vet att själva kvargen håller sig bra men om jag mixar upp kvarg med banan och sedan ställer in det i frysen, försämras då hållbarheten?

Ställer du det i frysen kommer det frysas, och därmed hålla väldigt länge. Vad som snarare begränsar dig är väl bananens hållbarhet skulle jag tro.

Kullen
2009-12-04, 00:18
Kvällsmålet varje kväll:

1 burk kesella lätt
1 dl lätt vaniljyoghurt
1 banan
1 dl blandade frysta bär (jordgubb hallon blåbär)
1 msk phsylliumfrön

kör alltihop i en mixer och PANG! har du en nyttig, mättande och skitgod milkshake!

Persson123
2009-12-15, 16:14
Nån som provat att byta ut Creme fraiche mot lidls kvarg när ni gjort tacogratäng?

Mantus
2009-12-15, 16:22
Nån som provat att byta ut Creme fraiche mot lidls kvarg när ni gjort tacogratäng?

Jupp, har även använt den i pajbotten och en hel del annat. Den funkar bra men behöver spädas ut med lite vatten. Vet inte om den möjligen skulle kunna skära sig i vissa grytor och liknande då den hettas upp men då borde det väl bara vara att tillsätta lite stärkelse som druvkärnmjöl eller pektin som används i t.ex. lättkesella? Lite osäker.

b.carlsson
2009-12-22, 15:09
11kr för 500g på Lidl i sthlm/solna

El Maco
2009-12-22, 15:13
vad är bäst, kvarg eller tonfisk?
ska iväg och handla nu!

Ristretto
2009-12-22, 15:59
vad är bäst, kvarg eller tonfisk?
ska iväg och handla nu!

Bäst på vad?

Du får mer protein per krona och mer protein per kcal i tonfisk. Men den kan innehålla kvicksilver. Kvarg kan man bli hård i magen av, kalcium kan tänkas vara negativt i stora doser.

Frågan är som sagt vad du är ute efter!

Nielsen
2010-01-03, 13:17
Måste bara skriva att jag blev positivt överraskad av Arlas Kesella jordgubblime.
Inte alls lika bra som vanlig, men den smakade riktigt gott!

VANLIG KESELLA

Näringsvärde perr 100 g
Energivärde 600 kJ/140kcal
Protein 10 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 10g


JORDGUBBLIME

Näringsvärde perr 100 g
Energivärde 700 kJ / 170 kcal
Protein 7,5 g
Kolhydrat 18 g
Fett 7,5 g

vicarious
2010-01-03, 13:42
Måste bara skriva att jag blev positivt överraskad av Arlas Kesella jordgubblime.
Inte alls lika bra som vanlig, men den smakade riktigt gott!

VANLIG KESELLA


JORDGUBBLIME

Att jämföra jordgubbslime-kesellan med "vanlig kesella", d vs 10% fett tycker inte jag är så bra, eftersom de flesta här på brädan troligtvis käkar 1% kesella :) Blir större skillnad om du jämför med lättkesellan. Bara nåt att tänka på =)

Nielsen
2010-01-03, 13:51
Att jämföra jordgubbslime-kesellan med "vanlig kesella", d vs 10% fett tycker inte jag är så bra, eftersom de flesta här på brädan troligtvis käkar 1% kesella :) Blir större skillnad om du jämför med lättkesellan. Bara nåt att tänka på =)


Borde jag kanske tänkt på, men nu vart det för sent att ändra.
lägger till det här, så får det det se lite plottrigt ut ;)


KESELLA LÄTT

Näringsvärde per 100 g
Energivärde 320kJ / 75kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 1g

King Grub
2010-01-03, 13:56
Klart något med 42% av energin från socker är godare. ;)

Eddie Vedder
2010-01-03, 14:50
Borde jag kanske tänkt på, men nu vart det för sent att ändra.

De få gångerna jag käkar kvarg är det numera enbart den 10%-iga så du har i alla fall EN liten Koloit för vilken din jämförelse är relevant.

Det kanske kan vara en tröst.:D

Nielsen
2010-01-03, 15:49
Klart något med 42% av energin från socker är godare. ;)


Inte alls lika bra som vanlig, men den smakade riktigt gott!





De få gångerna jag käkar kvarg är det numera enbart den 10%-iga så du har i alla fall EN liten Koloit för vilken din jämförelse är relevant.

Det kanske kan vara en tröst.:D

Sikken tur :)

b.carlsson
2010-01-04, 14:52
11kr/500g.
Betalar jag överpris för fulkvargen från lidl i solna/sthlm?
Det var samma butik som förgiftade sopporna som uteliggarna åt så deras prissättningsmoral kanske sviktar den med =)

11kr x ett flak i veckan blir lite cash endå.

WHITEFOLKS
2010-01-04, 14:56
11-12kr/500g är nog standardpriset för Milbona kvarg på Lidl över hela Sverige.

Ungrim
2010-01-04, 14:57
Klart något med 42% av energin från socker är godare. ;)

Ha Ha, Absolut!!!

Det är nog bara att inse att kvarg ska inte vara gott, det ska vara en pina att äta.

b.carlsson
2010-01-04, 15:02
Smaken är nice!! Det är bara att blunda lite så smakar det gräddfil

JoeyP
2010-01-04, 15:06
Keso med smak är det gott?

Sån man köper.

Ungrim
2010-01-04, 15:09
Smaken är nice!! Det är bara att blunda lite så smakar det gräddfil

Och hur gott kan det vara att sleva i sig gräddfil? (utan dipp och chips altså)

Nielsen
2010-01-11, 23:45
Ha Ha, Absolut!!!

Det är nog bara att inse att kvarg ska inte vara gott, det ska vara en pina att äta.

Jag gillar standarkvargen, speciellt om man lyxar till det med att röra ner nån frukt eller lite bär. Men kan även äta den rakt ur burken.

Atliol
2010-01-12, 16:20
Vad är det för skillnad mellan Keso och Kesella egentligen?? Båda verkar kallas kvarg .. ??

:confused:

Eddie Vedder
2010-01-12, 17:34
Vad är det för skillnad mellan Keso och Kesella egentligen?? Båda verkar kallas kvarg .. ??

:confused:

Nej Kesella är kvarg, Arlas varumärke. Keso är Arlas grynost, grynosten är samma som "cottage cheese" på engelska.

Can0n
2010-01-15, 00:29
Nogon som har en aning om Kvarg saljs i Kanada? Jag har kollat overallt kanns det som men har inte hittat det nogonstans -.-

WHITEFOLKS
2010-01-15, 00:31
Det finns nog gott om andra fina mejeriprodukter som cottage cheese.

mtlca
2010-01-15, 00:32
Nogon som har en aning om Kvarg saljs i Kanada? Jag har kollat overallt kanns det som men har inte hittat det nogonstans -.-

I Canada går det under namnet "baking cheese" om det nu skulle vara till någon hjälp

Ungrim
2010-01-19, 21:51
Körde 250g lätt kesella + funlight + 3 jordgubbar + ½ banan i mixern,

Fy mumma vad gott det var,

limenka
2010-01-19, 21:58
Drog i mig 500g Kvarg (lidl:s för 11kr ofc) med blandsaft, godaste jag ätit under deffen i alla fall :D

tsp
2010-01-19, 22:12
Drog i mig 500g Kvarg (lidl:s för 11kr ofc) med blandsaft, godaste jag ätit under deffen i alla fall :D

Ord! Jävligt mycket godare med riktig saft än med fun light faktiskt. Dock blir det ju lite fler kalorier, men spela roll 100kcal hit eller dit ändå

tsp
2010-01-19, 22:14
Tror till och med den kostar 13kr här i göteborg.

tsp
2010-01-19, 22:18
Någon som har idéer om hur man kan få kola-smak på kvargen? Finns ju liksom messmör med kolasmak.. Fantiserar om kvarg med kolasmak just nu, kan verkligen se att det skulle vara förjävla gott med kola!!

limenka
2010-01-19, 22:20
Ibland måste man unna sig det lilla extra även under deff :) Jäklar, snacka om överpris..haha

Testa blanda med sån där cola man har till hemmagjord läsk? Sån där Sodastreem grej, bör funka?

tsp
2010-01-19, 22:25
Ibland måste man unna sig det lilla extra även under deff :) Jäklar, snacka om överpris..haha

Testa blanda med sån där cola man har till hemmagjord läsk? Sån där Sodastreem grej, bör funka?

Fast det är cola, jag menar kola. Alltså KOLA, karamell osv.

limenka
2010-01-19, 22:29
Jaha.. Läste lite väl snabbt. Smält någon Kola karamell och häll över. Hur du smälter den får du lösa själv :D

tsp
2010-01-20, 07:16
Jaha.. Läste lite väl snabbt. Smält någon Kola karamell och häll över. Hur du smälter den får du lösa själv :D

Grymt bra tips.. Verkligen.. :smash:

Halldin
2010-01-22, 13:56
Choklad- och kolasås finns ju annars redo i de flesta livsmedelsaffärer. Men vill man köpa godis och smälta det med en tändare så går det förstås också. ;)

vicarious
2010-01-22, 15:53
Choklad- och kolasås finns ju annars redo i de flesta livsmedelsaffärer. Men vill man köpa godis och smälta det med en tändare så går det förstås också. ;)

Känns nog lite hälsosammare att smälta på spisen än med en tändare :D Annars kan man ju göra egen kolasås.. jätteenkelt!

way
2010-01-24, 13:57
Finns det kalcium eller något annat man ska passa sig för när det gäller stora mängder i Milbona?

Eddie Vedder
2010-01-24, 15:33
Finns det kalcium eller något annat man ska passa sig för när det gäller stora mängder i Milbona?

Kalciummängden är inte stor och inget att oroa sig för skulle jag säga. Läs i tråden så hittar du en del diskussioner om kasein och IGF-1 t.ex.

way
2010-01-24, 16:47
Har svårt för att riktigt fatta allt dethär med kasein binder hit och dit, någon som skulle bara kunna gå igenom bieffekter lite snabbt?

way
2010-01-27, 15:35
Nehe, om man säger såhär då, hur mycket kan man trycka i sig utan risker?

SethCohen
2010-02-02, 15:36
Kvarg med sweetchilli sås till köttet :)

Eddie Vedder
2010-02-02, 16:34
Har svårt för att riktigt fatta allt dethär med kasein binder hit och dit, någon som skulle bara kunna gå igenom bieffekter lite snabbt?

Kolla tråden

katt
2010-02-04, 20:01
är kvarg bra mat innan träning? typ 500gram. eller är tex tonfisk bättre?

Liebe
2010-02-05, 23:09
är kvarg bra mat innan träning? typ 500gram. eller är tex tonfisk bättre?

varför inte blanda å äta efter träningen? :)

Jonas79
2010-02-08, 11:40
varför inte blanda å äta efter träningen? :)

För att det smakar äckligt !?! ;)

Nä allvarligt talat, ett bra tipps tycker jag är att blanda kvarj med antingen:

a) jordgubbs-vassle och mjölk och krossa i ett sportknäcke

b) mjölk, havtorn och skogsbärfunlight och kanske lite havrekli eller krossat linfrö

c) nötter och frön (den dagliga näven tex) och mjölk, funlight

Nått av ovanstående brukar det bli innan sängen för min del!
Jonas

way
2010-02-11, 15:29
Kalciummängden är inte stor och inget att oroa sig för skulle jag säga. Läs i tråden så hittar du en del diskussioner om kasein och IGF-1 t.ex.

Kan inte riktigt hitta något om hur stor mängd av kasein / IGF-1 det finns, alltså blir det ganska svårt att räkna ut hur mycket man kan äta utan att det blir farligt ur hälso-perspektiv.

Jenan
2010-03-23, 09:35
Det vattniga som finns i kvargen, är det nåt annat än just vatten? Brukar ibland hälla ut det, men sen började jag undra om det typ är proteinet man häller bort och sen sitter och slevar i sig kolhydrater och känner sig nyttig?

Ungrim
2010-03-23, 09:36
Det är ingen fara, bara vatten.

malkin
2010-03-30, 20:47
Har börjat blanda min kvarg med vatten, tycker inte alls den syrliga smaken är fel.

Bendermannen
2010-04-01, 07:23
mitt senaste sätt att käka kvarg på är att ha en msk cankao per 250g kvarg, en skvätt kaffe och lite hackad sötmandel. blir helt fantastiskt gott!

undrar om det går att ställa in i frysen en stund för att det ska bli lite som glass? någon som provat?

TehSaxo
2010-04-01, 08:28
Någon annan som märkt av att det inte går o ta bort "locket" på lidls kvarg längre? Skiten går sönder på helt fel ställe och man blir tvungen och använda sig av en kniv, spelar ingen roll hur noggrann/försiktig man är . :|

chrille_22
2010-04-01, 15:22
Har faktiskt märk det också, går knappt hur försiktig man än är var inga problem för nån vecka , månad sedan.

daveytrackels
2010-04-06, 12:53
Thx you have been very helpfull

Tompisch
2010-04-06, 13:33
Någon annan som märkt av att det inte går o ta bort "locket" på lidls kvarg längre? Skiten går sönder på helt fel ställe och man blir tvungen och använda sig av en kniv, spelar ingen roll hur noggrann/försiktig man är . :|

Ja, jävla skit är var det är. Tror jag lyckades få av "locket" helt på typ 2-3 burkar på ett helt flak.

dream_theater_
2010-04-06, 13:39
Va fan, ni måste ha lika bra motorik som ett roadkill. Så svårt är det inte!

Christyle
2010-04-06, 15:32
Det vattniga som finns i kvargen, är det nåt annat än just vatten? Brukar ibland hälla ut det, men sen började jag undra om det typ är proteinet man häller bort och sen sitter och slevar i sig kolhydrater och känner sig nyttig?

Tror du verkligen att det rinniga skulle vara proteinet o resten av det gräddiga skulle va kolhydrater?

OneManArmy
2010-04-06, 15:56
Kan rapportera att lockproblemet har slutat i hudiksvall iallfal... Kan iofs vara en gammal karta jag fick tag i senast

Sgart
2010-04-06, 15:57
kvart + hallonsylt. sjukt gott.

Gpajpen
2010-04-07, 21:32
Locken verkar ha börjat funka igen, fr.o.m bäst före 100430.
Drog av ett lock i ren protest i lördags och fick med mig 100% i en enda muskelrörelse, alla har funkat sen dess.

TehSaxo
2010-04-10, 22:23
Köpte ett nytt flak i fredags (dom fick in dom samma dag) samma jävla problem med locket, så sjukt störande. Orka snåla med material till locken...

omnibus
2010-04-10, 23:47
Har ett flak med bästföre 19/4, har lyckats riva av hela locken på den kartan. Antingen är materialet bättre eller så har min teknik förädlats.

Lovisa
2010-05-01, 23:09
Har upptäckt Icas lättkvarg. Mycket godare än både Kesella och Lidls kvarg (Milbona). Lidls finns iofs i lyiga smaker, men då är närimgsvärdet sämre också....*cupid* Priset för Icas kvarg är mittemellan; något billigare än Kesella, men dyrare än Milbona.

Jag smaksätter Icas lättkvarg med lite Canderel strö (sötningsmedel) alternativt några droppar fun light hallon eller jordgubb. Funkar också att ha lite vaniljsocker på, helst gjort på äkta vanilj. Man får visserligen socker på köpet då, men det behövs små mängder för att få bra vaniljsmak, så det gör ingen större skillnad.

Någon annan i tråden smaksatte med cacao-pulver. Det blir ganska strävt i smaken, men säkert mycket nyttigare än andra varianter av choklad. Med lite Canderel också blir det lite mildare och sötare, utan att man behöver använda riktigt socker. Jag är egentligen inte så förtjust artificiella sötningsmedel typ aspartam, men det är svårt att undvika om man som jag helt uteslutit rent raffinerat socker ur kosten.

Låter som en jättebra idé att blanda kvarg med något gott prottepulver, typ Eiselt Double Pro.

Buck
2010-05-12, 17:14
Käkade precis 500g Milbona Kvarg som legat oöppnad i min väska i 6 dagar i rumstemperatur.
Dessutom var den bara två dagar från utgångsdatumet som gäller kylskåpsförvaring.

Hur smart det försöket egentligen är kan diskuteras, men utseende/lukt/smak helt ok. :Virro

Anton Fräs
2010-05-12, 17:26
Käkade precis 500g Milbona Kvarg som legat oöppnad i min väska i 6 dagar i rumstemperatur.
Dessutom var den bara två dagar från utgångsdatumet som gäller kylskåpsförvaring.

Hur smart det försöket egentligen är kan diskuteras, men utseende/lukt/smak helt ok. :Virro

Jag hade ju inte gjort det men eftersom det är en syrad produkt har den ganska lång hållbarhet, även i rumstemperatur :)

mpersson
2010-05-14, 09:52
Någon som hittat kvarg på netto ?

SiSenior
2010-05-14, 10:55
Någon som hittat kvarg på netto ?

Ja...?

rookie
2010-05-20, 15:41
Köpte för första och sista gången Lidls kvarg - större skräp har jag aldrig varit med om :( Skulle förväntansfullt testa denna lovordade produkt men när jag öppnade förpackningen så förgiftade en djurfoderliknande gas min näsa, och så småningom hela min aptit :@ Ville inte känna mig som en broilerkyckling så jag gick genast ut och slängde detta förnedrande fanskap.

Paradiddle
2010-05-20, 18:29
Köpte för första och sista gången Lidls kvarg - större skräp har jag aldrig varit med om :( Skulle förväntansfullt testa denna lovordade produkt men när jag öppnade förpackningen så förgiftade en djurfoderliknande gas min näsa, och så småningom hela min aptit :@ Ville inte känna mig som en broilerkyckling så jag gick genast ut och slängde detta förnedrande fanskap.

kunde inte hålla mig för skratt när jag läste det där :) lite tufft i början men sen slinker det ner som om det vore vatten. annars så kan du ju alltid hälla på lite fun light så smakar det prima :)

rookie
2010-05-21, 15:57
Gjorde ett nytt försök idag med svartvinbärssaft - gott och mättande.

Crocker
2010-05-21, 18:20
Har märkt att kvargens smak varierar enormt, är det normalt tro? (Främs Arla-Vanilj.)
Eller bör jag byta märke?

Ammu
2010-05-25, 14:12
Testade för första gången Lidls kvarg igår, smakar underbart med lite funlight och mycket billigare än Arlas som jag ätit hitils.

Insulinus
2010-05-25, 16:35
Testade för första gången Lidls kvarg igår, smakar underbart med lite funlight och mycket billigare än Arlas som jag ätit hitils.

Fler och fler upptäcker ljuset i tunneln..... ;)

Prova Lidls cottage cheese, den är så fruktansvärt mycket godare än Arlas!

sweaberg
2010-05-26, 08:37
Lidl's kvarg , funlight wildberry lite vatten och lite flingor, gott och bra som frukost vid deff.;)

svennebanan
2010-05-26, 08:43
Lidl's kvarg , funlight wildberry och lite flingor, gott och bra som frukost vid deff.;)

Vad är bra med flingor vi deff eller någonsin?

sweaberg
2010-05-26, 08:48
Vad är bra med flingor vi deff eller någonsin?

Lite flingor , typ 5 krossade små flingor...

Buck
2010-05-26, 11:47
Vad är bra med flingor vi deff eller någonsin?

Beror nog på vad man är ute efter. Fibrer, protein och kolhydrater finns väl i ganska bra form i vissa.

Anton Fräs
2010-05-26, 16:11
Vad är bra med flingor vi deff eller någonsin?

Gott, fiberrikt, oerhört rikt på mineraler och vitaminer.

Eddie Vedder
2010-05-26, 16:19
Gott, fiberrikt, oerhört rikt på mineraler och vitaminer.

Ni tänker nog på olika flingor. Jag skulle inte direkt tillskriva cornflakes de där attributen.;)

Dock väljer jag själv hellre cornflakes framför All-Bran om jag får välja själv. Godare med cornflakes och jag kan faktiskt inte se någon av dem som "nyttiga" ärligt talat.

t5rus
2010-06-01, 11:50
Själv käkar jag polsk kvarg, som har 19.3g protein/ 100g, fett var väl 4g.....betydligt godare än den på LIDL också.

Buck
2010-06-01, 12:15
19.3g protein/ 100g, fett var väl 4g.....betydligt godare än den på LIDL också.

Lite fail där dock om 4g stämmer ;) Beror givetvis på vad man är ute efter med sin kvarg men är det protein / total kcal så blir den där slagen av Milbonas om vi bara ser på värdena, och det även om den skulle innehålla 0 g kolhydrater vilken jag misstänker att den inte gör. *popcorn*

calle123
2010-06-02, 07:08
När är det som mest optimalt att käka kvarg?

Jag försöker gaina och vill försäkra mitt proteinintag så jag funderar på att käka kvarg två gånger om dagen (plus "vanlig" lunch och middag). Just nu äter jag det som frukost och som kvällsmat. De dagar jag tränar brukar jag äta middag efter passet (cirka kl.19) och undrar oxå om det är bättre att senarelägga middagen för att istället trycka i mig min "kvällskvarg" så snabbt som möjligt efter träningen? nån som har ett bra tips på kvarg-uppläggningen?

SiSenior
2010-06-02, 08:45
När är det som mest optimalt att käka kvarg?

Jag försöker gaina och vill försäkra mitt proteinintag så jag funderar på att käka kvarg två gånger om dagen (plus "vanlig" lunch och middag). Just nu äter jag det som frukost och som kvällsmat. De dagar jag tränar brukar jag äta middag efter passet (cirka kl.19) och undrar oxå om det är bättre att senarelägga middagen för att istället trycka i mig min "kvällskvarg" så snabbt som möjligt efter träningen? nån som har ett bra tips på kvarg-uppläggningen?

Trivs du med detta ser jag ingen anledning till att byta upplägg.

Låt som en väldigt dum idé att vänta med middagen när du kommer hem om du frågar mig.

calle123
2010-06-02, 10:44
Trivs du med detta ser jag ingen anledning till att byta upplägg.

Låt som en väldigt dum idé att vänta med middagen när du kommer hem om du frågar mig.


jag tänkte mest på att vara säker på att få i mig bra mängd protein efter träning, kolhydrater oxå så klart. Kanske borde ta lite från min kvällskvargsportion och göra en extra sås till maten...

så det är rätt tänkt med proteinboost innan jag går och lägger mig och när jag vaknar?

SiSenior
2010-06-02, 10:57
jag tänkte mest på att vara säker på att få i mig bra mängd protein efter träning, kolhydrater oxå så klart. Kanske borde ta lite från min kvällskvargsportion och göra en extra sås till maten...

så det är rätt tänkt med proteinboost innan jag går och lägger mig och när jag vaknar?

Då kan du vara lugn. Det får du säkerligen.

Det är väl aldrig fel.

jvl
2010-06-10, 08:04
Mitt tips är att när ni är på LIDL och innhandlar kvarg även köper med er deras frysta jordgubbar för ca 20kr (750g), blandar i runt 100g (ca 35kcal) och därmed slipper allt sötningsmedel och blaj. Fantastiskt gott och känns både somrigt och lyxigt. Om ni mikrar jordgubbarna precis innan kommer de ge ifrån sig vätska som är väldigt söt och blandar ut sig perfekt med kvargen!

Projectone
2010-06-11, 16:41
Hallå hallå..

Sitter här och äter kesella för att icas naturella kvarg är så otroligt äcklig.

Men då tänker jag, är det någon vidare skillnad på dem? Lite mer protein i icas naturella vad jag kan se.

Så, är någon bättre/sämre? Samt hur stor skillnad är det?

MejjA
2010-06-11, 18:16
Hallå hallå..

Sitter här och äter kesella för att icas naturella kvarg är så otroligt äcklig.

Men då tänker jag, är det någon vidare skillnad på dem? Lite mer protein i icas naturella vad jag kan se.

Så, är någon bättre/sämre? Samt hur stor skillnad är det?

Kolla innehållsförteckningen och avgör själv

Buck
2010-06-11, 20:04
Hallå hallå..

Sitter här och äter kesella för att icas naturella kvarg är så otroligt äcklig.

Men då tänker jag, är det någon vidare skillnad på dem? Lite mer protein i icas naturella vad jag kan se.

Så, är någon bättre/sämre? Samt hur stor skillnad är det?

Icas lättkvarg innehåller i alla fall mindre protein/100g än lätt-kesella.
Däremot innehåller den mer protein/kcal, ingen astronomisk skillnad men den finns där.

Ica lättkvarg per 100g -> 55kcal / 10 prot
Arla lätt-kesella per 100g -> 75 kcal / 13g prot

Hur det är med de "vanliga" vet jag dock ej. Står nog på deras respektive hemsidor osv.

Semtex
2010-06-18, 22:14
Är kvarg något som är bra under en bulk? Tänker på den i Lidl.
Såg att det ska vara ganska rikt på proteiner så det låter ju bra.
Hur ser innehållsförteckningen ut för den i Lidl?
Kcal - protein - fett per 100g.

Buck
2010-06-19, 06:42
Är kvarg något som är bra under en bulk? Tänker på den i Lidl.
Såg att det ska vara ganska rikt på proteiner så det låter ju bra.
Hur ser innehållsförteckningen ut för den i Lidl?
Kcal - protein - fett per 100g.

Protein är ju inte fel men om man inte tycker det är fina fisken att skopa i sig kilovis så är det väl inte direkt "bulkanpassat" i sig.

Per 100g
68 kcal
12g protein
3,9g kolhydrat
0,5g fett

Semtex
2010-06-19, 16:22
Protein är ju inte fel men om man inte tycker det är fina fisken att skopa i sig kilovis så är det väl inte direkt "bulkanpassat" i sig.

Per 100g
68 kcal
12g protein
3,9g kolhydrat
0,5g fett

Okej, hur mättande är det och ungefär hur smakar det?
Såg att folk blanda i saft.

capron
2010-06-19, 16:31
Okej, hur mättande är det och ungefär hur smakar det?
Såg att folk blanda i saft.

Självklart skall du ju testa och inte sitta här och fråga eller tänkte du göra en jätte beställning ?

Har nu käkat en burk om dagen 500g i två veckor. Det är inte så dumt. Blandar med sylt , sedan har jag vatten eller mjölk för att få det lite mer lättflytande.

skivan
2010-06-19, 17:05
Blandar i vatten och rör om, blir som filmjölk

Buck
2010-06-19, 21:20
Smaken upplevs uppenbarligen väldigt olika av olika personer. Vissa verkar tycka att det smakar skit och knappt kan äta det alls även om de blandar med allt möjligt medan andra som jag tycker att det är gott att äta det naturellt utan problem.

Jag själv har dock i lättsockrad hallonsylt i min bara för att det blir godare och inte lika mastigt som att käka naturellt.

Men som tidigare sagt här så smaka!

Hamilton
2010-06-30, 09:47
Okej, hur mättande är det och ungefär hur smakar det?
Såg att folk blanda i saft.

Jag tycker den funkar bra i bulk just för att den inte är så mättande. Brukar äta/dricka (blandat med vatten) kvargen som efterrätt.

saab900
2010-07-23, 22:56
Jag var äntligen till Lidl och köpte en platta idag. Fan vad kul expediterna måste ha åt detta fenomen :)
Hon tittade på mig och sedan på plattan och sade bara: - Ja du tränar ser jag *flex*
Lite underligt måste ju folk tycka det är att det springer runt en massa grabbar och köper hela flak med en produkt som knappt har någon marknad :D

anton2000
2010-07-23, 23:32
Jag var äntligen till Lidl och köpte en platta idag. Fan vad kul expediterna måste ha åt detta fenomen :)
Hon tittade på mig och sedan på plattan och sade bara: - Ja du tränar ser jag *flex*
Lite underligt måste ju folk tycka det är att det springer runt en massa grabbar och köper hela flak med en produkt som knappt har någon marknad :D

Jo Lidl är verkligen sjukt grymt. Idag köpte jag iofs bara 6st burkar eftersom att jag handlade andra grejer. Men nästa gång får det bli en platta :) Ett tips är att köpa lidls frysta hallon eller hallon/blåbär och blanda i kvargen, galet gott!

Pungis
2010-07-24, 00:25
Har lidl smaksatta? 0,1% fett låter sjukt lite. Hur mkt kcal innehåller dom?

Jag köpte jordgubb/lime (tror jag) på mataffären häromdagen. 2,5dl 400kcal och 20 gr protein. Väldigt god, och bulkvänlig! Dock jävligt dyr, 16kr.

MissC
2010-07-24, 06:09
Jag har inte sett smaksatta på lidl, nej. Är inte bombsäker på vad det står på den näringsförteckningen, men icas lättkvarg har också 0,1% fett, och där står det 55 kcal och 10 g protein per 100 g.

Bendermannen
2010-07-24, 08:41
Lite underligt måste ju folk tycka det är att det springer runt en massa grabbar och köper hela flak med en produkt som knappt har någon marknad :D

Påminner mig om vad expediten sa till mig en gång jag handlade; Det är många killar som köper det här men konstigt nog knappt inga tjejer.

Pungis
2010-07-24, 16:36
Kvargen jag köpte var 7,5% fett.. Har lidl nåt liknande? 0,1 är ingen höjdare för bulken

Pungis
2010-07-24, 16:54
Kvargen jag köpte var 7,5% fett.. Har lidl nåt liknande? 0,1 är ingen höjdare för bulken

250gr

425kcal
19gr protein
19gr fett
45gr protein

capron
2010-07-24, 17:44
Kvargen jag köpte var 7,5% fett.. Har lidl nåt liknande? 0,1 är ingen höjdare för bulken

Var köpte du den ?

Ramboline
2010-08-07, 20:39
Brukar bara äta kvarg,när jag dietar.Brukar ha 7-10 jordgubbar och mycke fun light.Körer sen i mixer,blir som godis.

Chrillee
2010-08-19, 21:30
Har en kvarg från den 11'e augusti i kylskåpet, oöppnad. Kan jag förtära den och sova lugnt, eller bör jag kasta den?

biffen94
2010-08-19, 21:34
Har en kvarg från den 11'e augusti i kylskåpet, oöppnad. Kan jag förtära den och sova lugnt, eller bör jag kasta den?

ät bara :) den är ju oöppnad som sagt!

dossanftw
2010-08-19, 21:35
250gr

425kcal
19gr protein
19gr fett
45gr protein


Svårt att bestämma sig? *rolleyes*

Zeraphin
2010-08-28, 22:12
Älskar verkligen milbona kvargen.
Hade aldrig provat äta den som den är förut, utan gjorde det nu då funlighten är slut.
Den var ju godare utan funlight, så nu kommer jag bara äta ren kvarg. muums.

Barca
2010-09-09, 19:39
Dom har höjt priset till 12.99 per burk !!!

Någon mer som har uppmärksammat detta??

SiSenior
2010-09-09, 20:13
Japp.

Big bicep
2010-09-15, 20:52
Kvarg under deff, brukar ni suga i er en hel 250g burk innan läggdags? eller delar ni upp den? blir så förbannat dyrt med en burk om dagen

maximuscle
2010-09-15, 20:56
Kvarg under deff, brukar ni suga i er en hel 250g burk innan läggdags? eller delar ni upp den? blir så förbannat dyrt med en burk om dagen

11 kr per dag dyrt?

Tvärarg
2010-09-15, 20:56
Kvarg under deff, brukar ni suga i er en hel 250g burk innan läggdags? eller delar ni upp den? blir så förbannat dyrt med en burk om dagen

Dyrt? Jag äter ibland 3 burkar dvs 750g om dagen... Köp på Lidl där kostar det typ 7kr per 500g :) Jag själv brukar ta det till frukost med lite musli i sen som mellanmål och typ 1-2 timmar innan jag drar o sover ifall jag är hungrig.

hidden
2010-09-15, 21:02
11 kr per dag dyrt?

Jag tycker det är dyrt... Jag lever ju iofs på 1050kr per månad då gymkort samt busskort måste betalas...

Denniss
2010-09-15, 21:09
VDyrt? Jag äter ibland 3 burkar dvs 750g om dagen... Köp på Lidl där kostar det typ 7kr per 500g :) Jag själv brukar ta det till frukost med lite musli i sen som mellanmål och typ 1-2 timmar innan jag drar o sover ifall jag är hungrig.

I vilken Lidl butik handlar du? Mig vetligt kostar dem 12:90/500g?

Tvärarg
2010-09-16, 06:09
V

I vilken Lidl butik handlar du? Mig vetligt kostar dem 12:90/500g?

Hm kanske blandade
Ihop icas och lidls kvarg xD

karlingen
2010-09-16, 10:34
Kvarg under deff, brukar ni suga i er en hel 250g burk innan läggdags? eller delar ni upp den? blir så förbannat dyrt med en burk om dagen

ömm.. nää. 500gram för min del :)
Köpes på Lidl för 12,90kr/st SVIN BILLIGT!

EDIT: såg att någon redan kommenterat LIDL ^^

suffix
2010-09-25, 00:01
När rekommenderas att inta Kesella? Som måltid, innan träning, efter träning, när som helst? :)

ErikHB
2010-09-25, 01:09
När rekommenderas att inta Kesella? Som måltid, innan träning, efter träning, när som helst? :)

När som kompis :-]

suffix
2010-09-25, 11:20
okej :)

Crocker
2010-09-25, 19:08
Någon som har näringsvärde på kesella?
Som slv typ.

vicarious
2010-09-26, 14:21
Någon som har näringsvärde på kesella?
Som slv typ.

Det finns olika kesella.

WHITEFOLKS
2010-09-26, 15:08
Någon som har näringsvärde på kesella?
Som slv typ.

http://www.arla.se/Default____15980.aspx

Pansartax
2010-10-08, 10:55
Nu har utseendet, innehållet och namnet ändrats för LIDLs kvarg.

Vet dock inte om det är min affär som ligger efter men jag har åtminstone aldrig sett det tidigare.

Edit: Kanske ska nämna att ändringarna är väldigt små.

karlingen
2010-10-08, 11:04
Nu har utseendet, innehållet och namnet ändrats för LIDLs kvarg.

Vet dock inte om det är min affär som ligger efter men jag har åtminstone aldrig sett det tidigare.

Edit: Kanske ska nämna att ändringarna är väldigt små.

jag har inte märkt några förändringar med varken utseendet, innehållet eller namnet..

Pansartax
2010-10-08, 11:53
jag har inte märkt några förändringar med varken utseendet, innehållet eller namnet..

Lägger in en bild bara; http://img810.imageshack.us/i/img0936s.jpg/

Kanske kan uppdatera första inlägget för den bilden på kvarg där är ju inte direkt purfärsk.

Edit: Såhär såg den senaste jag hade i min kyl ut; http://www.myway2mma.com/wp-content/uploads/2010/07/kvarg.jpg

karlingen
2010-10-08, 11:54
Lägger in en bild bara; http://img810.imageshack.us/i/img0936s.jpg/

Kanske kan uppdatera första inlägget för den bilden på kvarg där är ju inte direkt purfärsk.

Åh coolt :D 0,3%. det var nytt. Häftigt att fetthalten är högre och ändå mindre kcal och mer protte :)

timmey111
2010-10-08, 21:30
Åt precis upp 250gram kvarg från lidl idag. Detta var första gången jag provade det och det smakade riktigt vidrigt. Testade att blanda i lite vatten och funlight, men det hjälpte knappast. Fick verkligen tvinga i mig det.

Ni som äter kvarg, tycker ni verkligen det är gott? Eller gör ni det för proteinets skull? Hur var det första gången ni åt kvarg, gott eller äckligt? Ifall ni tycker att det är gott, hur äter ni den isf? recept?



Tack

Exdiaq
2010-10-08, 21:36
Finns ju en sticky du kan snacka kvarg i. Länk (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=58325).

J.V
2010-10-08, 21:47
Skippa vattnet och ta mer Funlight.

Zorban
2010-10-08, 22:28
Ta absolut inte vatten. Ta lite fun-light och blanda Ordentligt, det tar någon minut. Häll sedan på lite mer tills du får rätt smak.

Paperweight
2010-10-08, 23:29
500g kvarg, lite mindre än 1 dl funlight sen 1-2 dl vatten på det.. testa det. Kommer absolut inte smaka "riktigt vidrigt".. :)

Pansartax
2010-10-09, 01:21
Åt precis upp 250gram kvarg från lidl idag. Detta var första gången jag provade det och det smakade riktigt vidrigt. Testade att blanda i lite vatten och funlight, men det hjälpte knappast. Fick verkligen tvinga i mig det.

Ni som äter kvarg, tycker ni verkligen det är gott? Eller gör ni det för proteinets skull? Hur var det första gången ni åt kvarg, gott eller äckligt? Ifall ni tycker att det är gott, hur äter ni den isf? recept?



Tack

Jag äter en burk 500g kvarg till frukost varje morgon (+Lite annat såklart) och jag brukar ta halva burken först och röra ihop med lite mjölk och sen häller jag i resten och blandar runt och sen häller jag på funlight. Det blir som vanlig fil i konsistens fast lite strävare smak och jag tycker helt klart att det är ätbart och sen är det ju inget fel på proteininnehållet heller (ca 60g)

Tycker det blir mycket lättare att få i sig destu "rinnigare" det är.

Nja första gången tyckte jag väl att det var sådär men man lär sig.

Bluesparv
2010-10-09, 08:31
Förstår inte grejen med att försöka få den lösare. Rör om med en sked, i med lite frusna hallon och lite nötter. Vips så har man hallonglass till frukost, hur gott som helst :D

Men det tar som sagt var några gånger innan man vant sig vid den småsura smaken. Vi är helt enkelt för vana vid socker/sött.

Eddie Vedder
2010-10-09, 08:38
Åt precis upp 250gram kvarg från lidl idag. Detta var första gången jag provade det och det smakade riktigt vidrigt. Testade att blanda i lite vatten och funlight, men det hjälpte knappast. Fick verkligen tvinga i mig det.

Ni som äter kvarg, tycker ni verkligen det är gott? Eller gör ni det för proteinets skull? Hur var det första gången ni åt kvarg, gott eller äckligt? Ifall ni tycker att det är gott, hur äter ni den isf? recept?



Tack

Gillar du inte kvarg så ät inte kvarg. Det finns människor som överlever utan kvarg.

Apjavel
2010-10-09, 09:19
Jag brukar göra såhär:

250gram Kvarg
2dl mjölk
1dl havregryn
1 kapsyl fun light
1dl bär
lite kanel

in i mixern och avnjut din goda milkshake.

limenka
2010-10-09, 13:27
Ljummen, lös, kvarg är mycket godare än kall och tjock. Testa.

Chrillee
2010-10-09, 13:42
Jag brukar göra såhär:

250gram Kvarg
2dl mjölk
1dl havregryn
1 kapsyl fun light
1dl bär
lite kanel

in i mixern och avnjut din goda milkshake.

Ska provas! Lät gott

Apjavel
2010-10-09, 14:15
Ska provas! Lät gott

Glömde skriva 1 banan också. Smaken av banan gör det sötare och godare enligt mig.

remindme
2010-10-09, 15:27
Idag var det 2 kvarg för 18 kr på Lidl

Lallle
2010-10-09, 17:50
Åt precis upp 250gram kvarg från lidl idag. Detta var första gången jag provade det och det smakade riktigt vidrigt. Testade att blanda i lite vatten och funlight, men det hjälpte knappast. Fick verkligen tvinga i mig det.

Ni som äter kvarg, tycker ni verkligen det är gott? Eller gör ni det för proteinets skull? Hur var det första gången ni åt kvarg, gott eller äckligt? Ifall ni tycker att det är gott, hur äter ni den isf? recept?



Tack

Jag har ätit kvarg utan några som helst tillsatser vid flera tillfällen och det har varit en smärre plåga. Tillsammans med en hyfsad dos fun light tycker jag dock att det är okej. Men jag hade ABSOLUT inte ätit om det inte vore för proteinet.

Tiga
2010-10-10, 03:34
Idag var det 2 kvarg för 18 kr på Lidl

+1 Köpte 6 st

Harnold
2010-10-16, 13:45
Befinner mig i Tyskland där kvarg kostar ~5kr / 500g. Tänkte börja missbruka kvarg när det ändå är så billigt. Frågan är hur mycket jag har nytta av dagligen?

500g till frukost och 500g innan kvälldags tycker jag själv låter rimligt. Alltså 1kg om dagen.

hoog
2010-11-01, 14:56
Käkade för första gången Kvar idag, trodde det skulle smaka skit men va helt okej faktist på en macka.

Hur mkt kalorier och fett sparar man genom att ha kvarg på mackorna ist för smör, ungefär?

Kesela mini tror jag den hette.

Eddie Vedder
2010-11-01, 15:11
Käkade för första gången Kvar idag, trodde det skulle smaka skit men va helt okej faktist på en macka.

Hur mkt kalorier och fett sparar man genom att ha kvarg på mackorna ist för smör, ungefär?

Kesela mini tror jag den hette.

Jämför med kvargen:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=500&lang=sv

hoog
2010-11-01, 15:24
Jämför med kvargen:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=500&lang=sv

Med andra ord är det mkt bättre med kvarg när man deffar, tack för länken.
Rätt dålig på räkna så vette fan vad en macka med kvarg vs macka med smör blir dock men fattar det är nyttigare med kvarg.

Eddie Vedder
2010-11-01, 15:39
men fattar det är nyttigare med kvarg.

Då drar du slutsatser jag inte direkt håller med om. Det KAN vara ett bättre val men smör eller kvarg på en smörgås säger inget om nyttigare kost eller ej. Bara en mindre god macka.;)

hoog
2010-11-01, 15:50
Då drar du slutsatser jag inte direkt håller med om. Det KAN vara ett bättre val men smör eller kvarg på en smörgås säger inget om nyttigare kost eller ej. Bara en mindre god macka.;)

Mindre god har du dock rätt i ;)

Mitt smör paket hemma är det 700 kcal och 75g fett / 100 gram och kesela är ju 75 kcal och 1.5g fett så borde ju vara mkt mkt bättre vid deff, eller ? :)

Eddie Vedder
2010-11-01, 15:55
Mitt smör paket hemma är det 700 kcal och 75g fett / 100 gram och kesela är ju 75 kcal och 1.5g fett så borde ju vara mkt mkt bättre vid deff, eller ? :)

Då är det nog inte smör, 75 % fett låter mer som Bregott som är en matfettsblandning. Men som svar på fråga: Nej det behöver inte vara bättre.

hoog
2010-11-01, 17:04
Då är det nog inte smör, 75 % fett låter mer som Bregott som är en matfettsblandning. Men som svar på fråga: Nej det behöver inte vara bättre.

Yes det är bregott, fett som satan

Eddie Vedder
2010-11-01, 17:08
Yes det är bregott, fett som satan

Du får det nästan att låta som något negativt. Inget fel alls på Bregott.

hoog
2010-11-02, 16:52
Tja!

Tänkte köpa lite olika smaker kvarg idag att ha på mackorna osv som smakar gott. Har naturell nu och tycker den är helt okej.

Undrar vilka smaker och vilka som är fettsnålast/godast.

willys/lidl/hemköp

karlingen
2010-11-02, 16:53
Tja!

Tänkte köpa lite olika smaker kvarg idag att ha på mackorna osv som smakar gott. Har naturell nu och tycker den är helt okej.

Undrar vilka smaker och vilka som är fettsnålast/godast.

willys/lidl/hemköp

Lidls. Sen blandar du den med Fun light - valfri smak

MejjA
2010-11-02, 17:04
Tja!

Tänkte köpa lite olika smaker kvarg idag att ha på mackorna osv som smakar gott. Har naturell nu och tycker den är helt okej.

Undrar vilka smaker och vilka som är fettsnålast/godast.

willys/lidl/hemköp
Smakmässigt finns det massvis med ''knep'' för att göra
dem naturella kvargprodukterna smakrika utan att laborera
märkvärdigt med kalorierna.

Tips:
Sötningsmedel/lättströ
Lightdryck/Fun Light
Vaniljpulver/vanilj arom
Kryddor/aromer

Pröva dig fram och se vad du gillar, bara fantasin sätter stop.


Här har du dem 3 mest förekommande kvargsorterna
på Kolo.
Smaken och konsistensen bör du skaffa dig en egen åsikt
kring, alla har olika uppfattningar.

Priserna har en tendens att skifta beroende på var i
landet du bor.

Arla lättkvarg 1%
Pris ca 11kr för 250 gram
Energivärde 75kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 1g


ICA lättkvarg 0,1%
Pris ca 10kr för 250 gram
Energivärde 55kcal
Protein 10 g
Kolhydrat 4 g
Fett 0,1g

Milbona kvarg <1%
Pris ca 12kr för 500g
Energivärde 68kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 3,9 g
Fett 0,5 g

Pzzzz

hoog
2010-11-02, 17:08
Smakmässigt finns det massvis med ''knep'' för att göra
dem naturella kvargprodukterna smakrika utan att laborera
märkvärdigt med kalorierna.

Tips:
Sötningsmedel/lättströ
Lightdryck/Fun Light
Vaniljpulver/vanilj arom
Kryddor/aromer

Pröva dig fram och se vad du gillar, bara fantasin sätter stop.


Här har du dem 3 mest förekommande kvargsorterna
på Kolo.
Smaken och konsistensen bör du skaffa dig en egen åsikt
kring, alla har olika uppfattningar.

Priserna har en tendens att skifta beroende på var i
landet du bor.

Arla lättkvarg 1%
Pris ca 11kr för 250 gram
Energivärde 75kcal
Protein 13 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 1g


ICA lättkvarg 0,1%
Pris ca 10kr för 250 gram
Energivärde 55kcal
Protein 10 g
Kolhydrat 4 g
Fett 0,1g

Milbona kvarg <1%
Pris ca 12kr för 500g
Energivärde 68kcal
Protein 12 g
Kolhydrat 3,9 g
Fett 0,5 g

Pzzzz


Tack så mkt för ett sånt utförligt svar!

Helvete att ica inte finns här. Men finns alla dom märkena i olika smaker?
Får ta ett Kvarg varv runt stan o leta *popcorn*

Fernicus
2010-11-02, 17:49
Åt precis upp 250gram kvarg från lidl idag. Detta var första gången jag provade det och det smakade riktigt vidrigt. Testade att blanda i lite vatten och funlight, men det hjälpte knappast. Fick verkligen tvinga i mig det.

Ni som äter kvarg, tycker ni verkligen det är gott? Eller gör ni det för proteinets skull? Hur var det första gången ni åt kvarg, gott eller äckligt? Ifall ni tycker att det är gott, hur äter ni den isf? recept?



Tack

Tycker det är svingott, men att äta det "rent" är lite för strävt för att det ska gå att trycka i sig mer än 50g, så jag brukar ha en skvätt mjölk i sen är det bara att kötta :D

Hreidmar
2010-11-02, 17:57
Jag tycker det smakar bra, jag blandar vanligtvis bara i fun light. Får du inte bra smak på det häll i en skvätt till. Peach Passion, Strawberry samt Lemon Lime är tre smaker jag tycker funkar riktigt bra.

Annars kan jag ta det istället för gräddfil/creme fraiche på taco eller bara dra i efter min köttfärssås är klar. Då har jag bara ren kvarg.

Donkey Kong
2010-11-04, 22:17
Tycker kvargen (lidls) är grymt syrlig på nåt vis, fick i mig en halv burk (ren) med sked endast, sen var det helt stopp.

Jag har provat att blanda kvargen med sån där estrella dippmix "Holliday", men det blev inte så gott tyckte jag. Tänkte ha det som dipp eller sås, men fortfarande för syrligt imho.

vicarious
2010-11-04, 22:41
Tycker kvargen (lidls) är grymt syrlig på nåt vis, fick i mig en halv burk (ren) med sked endast, sen var det helt stopp.

Jag har provat att blanda kvargen med sån där estrella dippmix "Holliday", men det blev inte så gott tyckte jag. Tänkte ha det som dipp eller sås, men fortfarande för syrligt imho.

Sötningsmedel kanske funkar? Kvarg ÄR syrligt, svårt att komma från.

Brukar ha i sambal oelek. Blir gott.

JimmyFlessa
2010-11-05, 10:24
Tycker kvargen (lidls) är grymt syrlig på nåt vis, fick i mig en halv burk (ren) med sked endast, sen var det helt stopp.

Jag har provat att blanda kvargen med sån där estrella dippmix "Holliday", men det blev inte så gott tyckte jag. Tänkte ha det som dipp eller sås, men fortfarande för syrligt imho.

Fun-light är ju klassikern för att göra den "god". Prova med lite Fun-Light Cassis och ha i lite Kankao så smakar det chokladglass.

Löpulver, paprikapulver & oreganopulver i mängder så blir det en god dippsmak.

Personligen tycker jag Kvarg smakar rätt ok utansmaktillsatser faktiskt.

hejhopp79
2010-11-06, 23:37
Jag tycker också kvarg smakar nice. Kan lätt kränga en 500-grammare Milbona på rakt bräde. Fun light smakar för artificiellt för min smak, men det är säkert gott att mixa kvargen med frukt eller what have you. Har aldrig orkat göra det dock utan äter bara med god min

NiCrue
2010-11-07, 00:42
Tycker kvargen (lidls) är grymt syrlig på nåt vis, fick i mig en halv burk (ren) med sked endast, sen var det helt stopp.

Jag har provat att blanda kvargen med sån där estrella dippmix "Holliday", men det blev inte så gott tyckte jag. Tänkte ha det som dipp eller sås, men fortfarande för syrligt imho.

Hermesetas, hermesetas, hermesetas! *drool*

JimmyFlessa
2010-11-07, 09:44
Jag tycker också kvarg smakar nice. Kan lätt kränga en 500-grammare Milbona på rakt bräde. Fun light smakar för artificiellt för min smak, men det är säkert gott att mixa kvargen med frukt eller what have you. Har aldrig orkat göra det dock utan äter bara med god min

Kvar + avokado & en mixer är snuskigt jävla gott kan jag lova. Körde 500 gram och 200 gram avokado i en mixer igår, det blir som att äta guacamole. Nästa gång ska jag dock ha det som tillbehör till något och i lite mindre mängd, blev lite väl mastigt till slut.

Note: Hade örtsalt på med, det är pricken över I:t.

J.V
2010-11-07, 11:03
Men finns alla dom märkena i olika smaker?Vill du ha sådana näringsvärden är det dock naturell som gäller. Vad jag vet är det bara Arla som har olika smaker som sin kvarg/kesella, men då drar också fett- och kolhydratinnehåll iväg.

Bättre att köpa naturell och smaksätta själv.

a.k
2010-11-25, 16:52
Blandade idag smeten till chockladbollar med kvarg, smakde helt okej.

Läst en jävla massa hit och dit om kalcium och risken för prostatacancer.

Om jag lägger ner mjölk helt och istället trycker i mig 500 gr kvarg per dag. Är det då ingen fara ? Eller är 500 gr lite i överkant. Sry för jag vet att detta tagits upp förr men inte fått ett exakt svar på frågan. Lids kvarg är den jag syftar på btw ..

Tack

King Grub
2010-11-25, 17:01
Kopplingen är inte klarlagd. Rekommendationer att män inte bör överstiga 1200 mg kalcium per dygn pga den eventuella risken har lagts fram.

a.k
2010-11-25, 17:04
Kopplingen är inte klarlagd. Rekommendationer att män inte bör överstiga 1200 mg kalcium per dygn pga den eventuella risken har lagts fram.

Okej tack för svaret. Fan ingen kvarg i närheten men har för mig att på 500 gr så borde ja då ligga under. Men det är bara magkänslan, ska kollas upp..

vicarious
2010-11-25, 17:19
Okej tack för svaret. Fan ingen kvarg i närheten men har för mig att på 500 gr så borde ja då ligga under. Men det är bara magkänslan, ska kollas upp..

Kvarg innehåller ca 100-110mg kalcium per 100g. Så ett paket på 500g ger ungefär 500-550mg.

Hur ser kosten ut i övrigt, mycket mejeriprodukter?

Mjölk innehåller ca 120mg kalcium per 100g.

a.k
2010-11-25, 18:49
Kvarg innehåller ca 100-110mg kalcium per 100g. Så ett paket på 500g ger ungefär 500-550mg.

Hur ser kosten ut i övrigt, mycket mejeriprodukter?

Mjölk innehåller ca 120mg kalcium per 100g.

Ja precis något sånt jag tänkte mig. Nja det har varit fruktansvärt mycket mjölk på sistone, men nu känner jag att jag får lugna ner mig med kalcium. Så ska försöka att inte dricka mer än en halvliter mjölk och inte äta mer 500 gr kvarg per dag.

oracas
2010-11-25, 20:28
Kopplingen är inte klarlagd. Rekommendationer att män inte bör överstiga 1200 mg kalcium per dygn pga den eventuella risken har lagts fram.

Hur mycket påverkar Fosfatet i kvargen upptagningen av kalcium?

Wirre
2010-11-28, 21:09
vad kostar lidls kvarg nu för tiden?

vicarious
2010-11-28, 21:35
vad kostar lidls kvarg nu för tiden?

12.99 för 500g, ibland är det extrapris.

davvvan
2010-11-30, 17:45
Om man inte har tillgång till Lidl, finns det något fullgott alternativ med liknande priser?

vicarious
2010-11-30, 18:55
Om man inte har tillgång till Lidl, finns det något fullgott alternativ med liknande priser?

Nope. Ska du få lika bra PPK så är det billigaste kaseinpulvret som gäller. Inte ens då kommer du upp i samma PPK.

Arlas och ICAs kvarg är svindyr, ett hårt slag mot alla som inte har Lidl i närheten.

davvvan
2010-11-30, 23:11
Nope. Ska du få lika bra PPK så är det billigaste kaseinpulvret som gäller. Inte ens då kommer du upp i samma PPK.

Arlas och ICAs kvarg är svindyr, ett hårt slag mot alla som inte har Lidl i närheten.

Närmsta ligger i Övik, känns ju jävla ösigt... Typiskt. Ja ICAs kvarg är verkligen svindyr, köpt den några ggr... Nu kör jag mest på ägg.

ArtArtan
2010-12-17, 19:31
Tänkte bara tipsa att Citygross i KungensKurva säljer Kesselan för halva priset just nu för kort datum om någon har vägarna förbi..

3bz
2011-01-27, 03:48
12.99 för 500g, ibland är det extrapris.

Underligt att kvargen är så pass dyr i Sverige, för ett år sedan kostade den 45 cent/500g i Tyskland, nu har priset höjts till 55 centm fortfarande ganska billigt dock.

stafh
2011-01-27, 20:06
Underligt att kvargen är så pass dyr i Sverige, för ett år sedan kostade den 45 cent/500g i Tyskland, nu har priset höjts till 55 centm fortfarande ganska billigt dock.

All mat är ju sjukt billig i tyskland i jämförelse med sverige.

Beelz
2011-02-11, 17:49
Sorry om det tagits upp men har funderat på detta skitlänge.... Är det BARA kasein i kvarg?!

dramodur
2011-03-18, 16:47
Tänkte prova en liten variant idag, köra ner proteinpulvret tillsammans med kakaon, bananen och havregrynet i 500 gram kvarg istället för mjölk. Någon som testat detta tidigare och funnit att någon slags oxidation skapad ett moln av giftig gas eller ifall det hela är säkert?

Crocker
2011-03-18, 16:49
Jag provade, två av mina livvakter dog. Fast det funkade ändå, mystiskt?

hejhopp79
2011-03-18, 16:58
Tänkte prova en liten variant idag, köra ner proteinpulvret tillsammans med kakaon, bananen och havregrynet i 500 gram kvarg istället för mjölk. Någon som testat detta tidigare och funnit att någon slags oxidation skapad ett moln av giftig gas eller ifall det hela är säkert?

Amen, kom igen.

dramodur
2011-03-18, 17:28
Allvarligt talat dock, proteinpulver i kvarg, fungerar det eller är det vedervärdigt? Provade en gång i youghurt (arlas naturella 3%) vilket inte direkt var en höjdare, skar sig på ett märkligt sätt.

Crocker
2011-03-18, 17:34
Allvarligt talat dock, proteinpulver i kvarg, fungerar det eller är det vedervärdigt? Provade en gång i youghurt (arlas naturella 3%) vilket inte direkt var en höjdare, skar sig på ett märkligt sätt.
Prova? Gick bra för mig. Dock dog som sagt mina livvakter, så akta dig för kemiska reaktioner.

KalleTeodor
2011-03-26, 18:32
Fan har typ 2 min till närmsta lidl, vilken av de andra butikerna har kvarg billigt

Fugly
2011-03-26, 18:56
Fan har typ 2 min till närmsta lidl, vilken av de andra butikerna har kvarg billigt

2min? seriöst?

vicarious
2011-03-26, 19:32
2min? seriöst?

han menar nog mil. det är bara lidl som säljer milbonas kvarg såvitt jag vet.

KalleTeodor
2011-03-26, 19:32
2min? seriöst?

*gah!* skrev fel xD

Mil menar jag givetvis!

vicarious
2011-03-26, 19:33
Sorry om det tagits upp men har funderat på detta skitlänge.... Är det BARA kasein i kvarg?!

Vad menar du? Om proteinet i kvarg bara är kasein? Ja.

annars är det ju kolhydrater och lite fett i kvarg också.

Långsmal
2011-03-27, 17:21
Är kvarg dåligt vid bulk? Är ju lite kcal tänker jag. Känner mig lite dum när jag "trycker kvarg" och står kvar på samma vikt månad efter månad. Men mkt protein..

Så Kvarg på bulk, bu eller bä?

vicarious
2011-03-27, 17:26
Är kvarg dåligt vid bulk? Är ju lite kcal tänker jag. Känner mig lite dum när jag "trycker kvarg" och står kvar på samma vikt månad efter månad. Men mkt protein..

Så Kvarg på bulk, bu eller bä?

Det är svårt att säga att ett enskilt livsmedel är bra eller dåligt om man inte ser på kosten i helhet. Har man svårt att få i sig tillräckligt med energi för att åstadkomma ett överskott kanske man bör testa byta ut kvargen mot något energirikare, till exempel fetare kvarg kanske?

davkei
2011-03-27, 18:32
Milbonas kvarg är grymt som mellanmål man håller sig mätt länge.

Långsmal
2011-03-27, 23:36
Det är svårt att säga att ett enskilt livsmedel är bra eller dåligt om man inte ser på kosten i helhet. Har man svårt att få i sig tillräckligt med energi för att åstadkomma ett överskott kanske man bör testa byta ut kvargen mot något energirikare, till exempel fetare kvarg kanske?

okej, finns det fetare kvarg så skall jag kolla upp det. Jag har ett j***a problem med att ligga på överskott *gah!*

Big Sleazy
2011-03-28, 10:33
okej, finns det fetare kvarg så skall jag kolla upp det. Jag har ett j***a problem med att ligga på överskott *gah!*

Häll lite olja eller smält smör i kvarget annars. :)

vicarious
2011-03-28, 10:34
Häll lite olja eller smält smör i kvarget annars. :)

Olja i kvargen, fy.

Eller så äter man något annat än kvarg? Kvarg är inget måste :Virro

Ägg, fet fisk, köttfärs, grädde, smör *drool* Listan kan göras lång..

MeekGeek
2011-03-28, 11:22
Häll lite olja eller smält smör i kvarget annars. :)

Grädde passar nog bättre, skulle jag säga.

Udd3n
2011-03-28, 12:02
Grädde passar nog bättre, skulle jag säga.

Vatten passar också bra att göra den lite mer som Yoghurt. Bara vispa lite med en gaffel.

vicarious
2011-03-28, 12:10
Vatten passar också bra att göra den lite mer som Yoghurt. Bara vispa lite med en gaffel.

Fast i det här fallet handlade det ju om att få den mer energirik, och då funkar inte vatten så bra =)

Långsmal
2011-03-28, 13:19
Ja, att göra kvargen fetare är ju ett alternativ!

Som ni säger går det ju att äta annat också men är mer less på ägg och kyckling än vad jag är på kvarg. Så blir kvarg med fett och kött ett tag framöver.

Crocker
2011-03-28, 20:44
Ja, att göra kvargen fetare är ju ett alternativ!

Som ni säger går det ju att äta annat också men är mer less på ägg och kyckling än vad jag är på kvarg. Så blir kvarg med fett och kött ett tag framöver.
Ett tips är att ha det med sweet chili och he på kyckling. Mumma!

Långsmal
2011-03-28, 20:46
Ett tips är att ha det med sweet chili och he på kyckling. Mumma!

Skall läggas på minnet