Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-04-05, 15:27   #1
bear.flowertwig
Fluortanten
 
bear.flowertwigs avatar
 
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 4 176
Protein Cheesecake

I analyzed cheesecake recipes from America's Test Kitchen, Chantal, Joe Pastry and even Paula Deen to come up with this, and I've eaten one every night for the past 7 nights. My criteria for this recipe was that it must look good, taste good (even to my wife), be macro friendly towards my diet and eaten in one setting. Also, no water baths or leaving the cake in the oven for 5 hours. This recipe is just for a 6" (15 cm) NY-Style Cheesecake.

Macro's: 834 calories; 123g Protein, 63g Carbs, 10g Fat

12oz (340g) - Fat Free Philadelphia Cream Cheese
10oz (284g) - F age 0% Fat Free Greek Yogurt
2 whole eggs
3/4 Cup (1,8 dl) - Granulated Splenda (sötningsmedel i pulverform)
1/4 Cup (0,6 dl) - 1% Milk
1.25 Scoop - Trutein Vanilla Protein (42.5g)
1 tsp - Vanilla Extract
1/4 tsp - Kosher salt (lite grövre än vanligt salt, flingsalt borde funka bra)

Directions: All ingredients at room temperature.

1. Preheat Oven to 325 (162 grader C) - Prepare 6" cake pan with non-stick spray and parchment paper in the bottom.
2. Cream Cheese in mixer - mix on medium until creamy - scrape sides of bowl down.
3. Add splenda - mix on medium until incorporated - scrape sides of bowl down.
4. Add eggs one at a time while on medium. Again...scrape.
5. Add the rest of the ingredients - mix on medium for 3 minutes.
6. Pour in pan - extra batter in mouth - yum.
7. Bake at 325 (162 grader C) for 30 minutes. Turn oven to 200 (93 grader C) for 50min - 1 hour. Remove and let cool on the counter. Wrap and refrigerate overnight.

http://forum.bodybuilding.com/showth...hp?t=141848361


Skjuts in i ugnen...
__________________
No homo IMHO.
bear.flowertwig är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 15:38   #2
forslund
Registered User
 
forslunds avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 2 315
Jag och tjejen har ätit upp en och en halv av dessa härligheter på en vecka nu.
Byter ut Grekisk yogurt mot kvarg också. Smakar fantastiskt.
forslund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 16:12   #3
Cujo
Registered User
 
Cujos avatar
 
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 51
oh my gaaawd!!

lagar aldrig amerikanska recept och är därför osäker på ingredienserna.

Fat Free Philadelphia Cream Cheese - philadelphia såklart? finns "fat free" i Sverige?

0% Fat Free Greek Yogurt - funkar den grekiska yoghurten på ica? den är dock 10%. Har vi fat free? icas 0.1% kvarg kanske?

Trutein Vanilla Protein - vilket prottepulver gäller? kan man köra whey tro?

Senast redigerad av Cujo den 2012-04-05 klockan 16:16.
Cujo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 16:17   #4
Fishtank
Banned User
 
Reg.datum: Apr 2010
Inlägg: 2 533
Citat:
Ursprungligen postat av Cujo Visa inlägg
oh my gaaawd!!

lagar aldrig amerikanska recept och är därför osäker på ingredienserna.

Fat Free Philadelphia Cream Cheese - philadelphia såklart? finns "fat free" i Sverige?

0% Fat Free Greek Yogurt - funkar den grekiska yoghurten på ica? den är dock 10%. Har vi fat free?

Trutein Vanilla Protein - vilket prottepulver gäller? kan man köra whey tro?
1. Lägsta jag sett är 5 procent men den funkar.

2. Kvarg brukar funka att byta ut mot.

3. Pröva, Kasein eller vassle borde inte spela så stor roll då det används mest för att höja proteinmängden i recept som det här.
Fishtank är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 16:17   #5
forslund
Registered User
 
forslunds avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 2 315
Philadelphia Extra Light 5% finns.
Finns turkisk yoghurt 3,5 %. Har för mig att det finns en greisk motsvarighet också? Kör kvarg annars.
Jag körde Kolozzeum Pure Whey gammaldags vanilj. Funkar skitbra.
forslund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 16:57   #6
BaKora
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2011
Inlägg: 84
Citat:
Ursprungligen postat av bear.flowertwig Visa inlägg
Recept
Extremt off topic: Precis gjort receptet så stod och läste din post många gånger när jag till slut listade ut varför du heter "bear flowertwig", fyndigt må jag säga!

OT: Kakan i ugnen, läst delar av den amerikanska tråden, förväntningarna skyhöga. Hur gör ni med väntetiden, besinnar ni er till nästa dag?
BaKora är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 17:03   #7
Vitlök
Registered User
 
Vitlöks avatar
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 586
Citat:
Ursprungligen postat av Cujo Visa inlägg
oh my gaaawd!!

lagar aldrig amerikanska recept och är därför osäker på ingredienserna.

Fat Free Philadelphia Cream Cheese - philadelphia såklart? finns "fat free" i Sverige?

0% Fat Free Greek Yogurt - funkar den grekiska yoghurten på ica? den är dock 10%. Har vi fat free? icas 0.1% kvarg kanske?

Trutein Vanilla Protein - vilket prottepulver gäller? kan man köra whey tro?
Har du en Lidl affär nära dig så har dom en cream cheese med 0,2% fett tror jag, 11gram protein och kostar ~50kr/kg. Säljs i 200grams askar.
Vitlök är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 17:05   #8
de_dave
Registered User
 
de_daves avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 886
Ser ju grymt ut.

Ska testas efter påsk
__________________
"Att vara en vara, eller inte vara en vara. Det är den stora efterfrågan."

Revisorns kamp mot formen
de_dave är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 21:11   #9
Zizou
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Piteå
Inlägg: 4 357
Citat:
Ursprungligen postat av Cujo Visa inlägg
oh my gaaawd!!

lagar aldrig amerikanska recept och är därför osäker på ingredienserna.

Fat Free Philadelphia Cream Cheese - philadelphia såklart? finns "fat free" i Sverige?

0% Fat Free Greek Yogurt - funkar den grekiska yoghurten på ica? den är dock 10%. Har vi fat free? icas 0.1% kvarg kanske?

Trutein Vanilla Protein - vilket prottepulver gäller? kan man köra whey tro?
5% finns i sverige. Sen har ju t.ex Eldorado en med 4%, men jag råder dig att välja philadelphias 5% istället. Mycket godare!

Kvarg fungerar lika bra, smakar ungefär likadant som deras fat free greek yoghurt

Det är whey dom kör med. Så Ja, whey ska du använda.

Citat:
Ursprungligen postat av Fishtank Visa inlägg
3. Pröva, Kasein eller vassle borde inte spela så stor roll då det används mest för att höja proteinmängden i recept som det här.
Kasein skulle inte alls fungera lika bra, då det binder otroligt mycket mer vätska och på så sätt för smeten alldeles alldeles för tjock. Om du inte vill spä ut den med massa vatten eller mjölk och på så sätt göra smaken otroligt mycket svagare
__________________
Journal
Zizou är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-05, 21:25   #10
Cujo
Registered User
 
Cujos avatar
 
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 51
Tack för alla svar. Nu ska här lagas!
Cujo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-06, 06:40   #11
Baboom
Dwarfar bulkig Axon varje dag i veckan.
 
Babooms avatar
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sthlm
Inlägg: 1 535
Citat:
Ursprungligen postat av Cujo Visa inlägg
Tack för alla svar. Nu ska här lagas!
Gärna bild sen
__________________
Följ mig på Facebook -> FB-sida
Eller på min blogg -> www.andreazengstrom.se
Baboom är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-06, 14:19   #12
bear.flowertwig
Fluortanten
 
bear.flowertwigs avatar
 
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 4 176
Jag hade ingen bra form hemma med 15 cm i diameter så det fick bli en bunke. För att få ut cheesekaken både smorde och bröade jag den invändigt.



Lite trixigt att få ut den men det gick tillsist.



Konsistensen blev rätt bra men det finns förbättringspotential. Längst ner (toppen när den vändes upp) var på gränsen till för lös och längst upp blev den möjligen lite för fast och torr. Med en något större form och raka kanter borde den kunna bli ännu jämnare. Ska nog placera den ännu lite längre ner nästa gång också (la på folie över efter en tid för att inte grädda ytan för hårt).



Smaken var det dock inget större fel på Jag använde ca 1,25 dl whey fx vaniljvassle och ett vaniljpulver köpt på Ica.
__________________
No homo IMHO.
bear.flowertwig är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-07, 10:20   #13
Nelli
Registered User
 
Nellis avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Täby
Inlägg: 895
Var tvungen att testa men orkade inte riktigt hålla på med oz och udda gram antal så det blev en modifierad version.
Super gott dock!



400g 5% Philadelphia
500g ICA kvarg
60g vanilj casein
ca 150g vätska, vatten och caramel syrup (sockerfri som jag köpte på en resa) Men det borde funka bra med vanilj essens och lite sötningsmedel.
3 hela ägg
50g kokosmjöl (vet inte varför jag la till det men bra blev det)

Mixade allt till en slät smet och sen in i en form med löstagbara kanter - min är jätte stor så kakan blev inte så hög.
25 min 200grader sen 1h i 100 grader.

Blev jätte fin konsistens, lagom kladdig / saftig Lite för söt men med BS casein på blev det perfekt.
Nelli är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-07, 10:29   #14
Nelli
Registered User
 
Nellis avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Täby
Inlägg: 895
Macro per bit (tolv) 15g protein, 4g kolhydrater och 3g fett
Nelli är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-04-07, 11:01   #15
Razorman
Registered User
 
Razormans avatar
 
Reg.datum: May 2008
Ort: GbG
Inlägg: 338
Citat:
Ursprungligen postat av Nelli Visa inlägg
Var tvungen att testa men orkade inte riktigt hålla på med oz och udda gram antal så det blev en modifierad version.
Super gott dock!



400g 5% Philadelphia
500g ICA kvarg
60g vanilj casein
ca 150g vätska, vatten och caramel syrup (sockerfri som jag köpte på en resa) Men det borde funka bra med vanilj essens och lite sötningsmedel.
3 hela ägg
50g kokosmjöl (vet inte varför jag la till det men bra blev det)

Mixade allt till en slät smet och sen in i en form med löstagbara kanter - min är jätte stor så kakan blev inte så hög.
25 min 200grader sen 1h i 100 grader.

Blev jätte fin konsistens, lagom kladdig / saftig Lite för söt men med BS casein på blev det perfekt.
Ser riktigt god ut, måste testas :-)

edit, missade hur länge du hade den inne :-)!

Senast redigerad av Razorman den 2012-04-07 klockan 11:02.
Razorman är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)