Citat:
Ursprungligen postat av stridis
Ok nu har jag kollat livsmedelstabellen:
Bacon/100g : vatten 50.6, fett 32.8
stekt bacon/100g: vatten:31.9 fett 24.
|
Okej, nu har jag lekt lite

148 gram rå
bacon blev efter stekning och avrinning på hushållspapper till 56 gram knaperstekt
bacon. Så man kan räkna att 56 gram gånger 24 gram(/per hundra gram) fett är det fett man får i sig...? Alltså ca 13,5 gram (0,56 x 24)? I ett paket rå
bacon är det 140 gram x 32,8 fett, alltså 46 gram.
Och sen kunde man säga man säga att protein och kolhydrater i baconet är samma hyfsat samma mängd (?), inte procent dock, som i de ursprungliga 148 gramen?
Så det man kan dra av i kcal-väg om man knapersteker baconet är alltså 32,5 gram fett (46-13,5). Rimligt?
Någon som btw vet antal kcal per gram fett.....?