Citat:
Ursprungligen postat av tomccc
Tips på andra nötkällor? Anledningen att har det i gröten är för att jag vill ha i lite nyttiga fetter och att jag behöver kalorierna. Men det måste inte nödvändigtvis vara solrosfrön, det har bara blivit så.
Sedan undrar jag om härskna nötter ändrar näringsinnehållet eller är farligt?
|
Solroskärnor är nyttiga på alla sätt
utom just fetterna skulle jag påstå. Som Sverker säger är det en extrem obalans mellan omega-6 och omega-3 och dessutom mestadels fleromättat fett vilket är en ganska bedrövlig fettsammansättning om du frågar mej. Men det är ingen fara sålänge du äter fröna, solrosolja är dock ingen hit.
Som sagt är solroskärnor väldigt näringsrika samt goda och jag ser ingen anledning alls till varför du skulle plocka bort dom? Fettet i alla nötter, frön och oljor kan härskna vid felförvaring. Ju mer fleromättat fett desto mer ostabilt, det kan du ha som regel iaf.
Min linfröolja har jag i kylskåpet i en mörk flaska, snart har det gått två månader sen jag köpte den och fastän jag inte konsumerat allt än funderar jag på att slänga flaskan just p.g.a. av fettsammansättningen. Smör däremot låter jag stå nästan hur länge som helst tack vare att det är mycket mättat fett.