Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-05-21, 19:30   #1
Cilia
Kolos egen surtant
 
Cilias avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: (_/_)= small ass, (__/__) = big ass s= smile, S= big smile, g= grin, eg= evil grin, (.)(.) = stiff pez nipples
Inlägg: 20 105
Kycklingbuljong

det här vet ni nog redan men jag tänkte på det när jag fixade lite bulgur idag

När jag gör hel kyckling i ugnen så blir det alltid massa vätska över. Den brukar jag hälla över i en burk sen låter jag den kallna i kylen och då flyter allt fett upp på ytan och stelnar så kan man ta bort det med en sked och sedan har man en väldigt god kycklingbuljong.

Liknade går att göra om man vill koka kycklingen istället.
Man har i massa grönsaker i vattnet och kryddor och sen när kycklingen är klar låter man det svalna och tar bort fettet.

Jag tycker personligen att det smakar godare än köpebuljong och man få den ju "gratis".

Jag bruka ha i lite när jag kokar bulgur, quinoa eller liknande så får den en god smak.
__________________
"Jag gillar inte alls Janssons frestelse."
Santa Claus
Cilia är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-21, 19:46   #2
kahn
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 71
Har aldrig provat att göra buljong själv - för lat!

För er som är likasinnade kan jag dock rekomendera flytande kycklingfond (Bong tror jag den heter, gul knubbig liten flaska) istället för vanlig buljongtärning. Tycker smaken blir bra mycket bättre, även om hemgjord säkert blir ännu godare.
kahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-21, 19:50   #3
Cilia
Kolos egen surtant
 
Cilias avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: (_/_)= small ass, (__/__) = big ass s= smile, S= big smile, g= grin, eg= evil grin, (.)(.) = stiff pez nipples
Inlägg: 20 105
Citat:
Ursprungligen postat av kahn Visa inlägg
Har aldrig provat att göra buljong själv - för lat!

För er som är likasinnade kan jag dock rekomendera flytande kycklingfond (Bong tror jag den heter, gul knubbig liten flaska) istället för vanlig buljongtärning. Tycker smaken blir bra mycket bättre, även om hemgjord säkert blir ännu godare.
jag har bongs med när jag är lat.
men just när jag gör kyckling så känns det inte som ngt extra jobb
__________________
"Jag gillar inte alls Janssons frestelse."
Santa Claus
Cilia är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)