Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-04-15, 18:02   #1
paddanboy
Registered User
 
paddanboys avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 1 229
Pulverisering av havre

Jag blandar havre i Protec, men för att havret skall lösas enklare och bli drickbar använder jag en mixer som gör havreflingorna till rent pulver, bokstavligt.

Hur påverkar "pulveriseringen" av havret dess glykemisk index? Det måste väl öka nämnvärt om det blir till pulver, varav det inte mättar lika bra?
paddanboy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-15, 18:05   #2
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Hur pass mätt man blir av mat med lägre respektive högre GI varierar från person till person.

För en frisk individ finns det ingen metabolisk fördel/nackdel med olika GI vid samma energimängd men som du säger kan man ju uppleva sämre mättnadskänsla, mindre stabilt blodsocker etc. men det är helt individuellt.

Testa dej fram själv.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-04-15, 18:05   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Citat:
Ursprungligen postat av paddanboy Visa inlägg
Hur påverkar "pulveriseringen" av havret dess glykemisk index? Det måste väl öka nämnvärt om det blir till pulver
Det lär det göra, ja.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)