2007-03-25, 10:36
|
#1
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
Behöver fler idéer
Ni sitter säkert och ruvar på en massa bra laxrecept, kycklingrecept och andra bra, kalorisnåla maträtter som ni kan dela med er av - jag har helt slut på idéer nu. Det måste vara lättlagat också för jag är fortfarande hyfsat nybörjare i köket och är oerhört svag på impovisationsbiten.
Kan man göra något intressant och energifattigt av en hel kotlettrad utan ben, eller är det dåligt kött?
|
|
|
2007-03-25, 11:06
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
|
Citat:
Ursprungligen postat av LadyG
Ni sitter säkert och ruvar på en massa bra laxrecept, kycklingrecept och andra bra, kalorisnåla maträtter som ni kan dela med er av - jag har helt slut på idéer nu. Det måste vara lättlagat också för jag är fortfarande hyfsat nybörjare i köket och är oerhört svag på impovisationsbiten.
Kan man göra något intressant och energifattigt av en hel kotlettrad utan ben, eller är det dåligt kött?
|
Laxen lägger du en hel sida i ugnen. Strö över alla de kryddor du gillar tills de täcker hela fisken. Brukar gå bra med frystorkade provençalska kryddblandningar plus peppar och salt. Men vad som helst duger faktiskt. Sjuts i i ugnen på 175 - 200 grader i femton minuter och sen är det klart. Vill du vara fin så har du lite vitt vin över laxen innan du kryddar. No work - big pay-off.
Kotlettraden snittar du fickor i och pular in dina kryddor. Det finns färdigriven ingefära att köpa på burk och tillsamman med peppar och salt brukar det få stort + när man serverar. Vitlökar går också bra, gärna med rosmarin som du rullar hela klumpen i tillsamman med peppar och salt. Har du benen kvar (och det hade du inte) så kan du banka över benen med en hammare (det är skoj) så att allt riktigt mosas in i kött och ben. Underhållande. Stek i ugnen, först på maxvärme i fem - tio minuter innan du sänker till 150 - 175 tills klar köttsaft bubblar upp. (Provsnitta en ficka och kolla om det är klart eller använd stektermometer).
På http://www.minosel.se/ finns det flera, enkla, proteinrika low-cal recept att hämta. Nästa vecka har Henrik Ryman, ansvarig för resturang Kalori, komponerat menyerna.
Lizard
__________________
Facts are meaningless - they can be used to prove anything!
Homer Simpson
|
|
|
2007-03-25, 11:19
|
#3
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
Tack Lizard
Räcker det verkligen med en kvart för att få laxfiléer klara?
Banka på kött är roligt, det är något väldigt underhållande med det faktiskt.
|
|
|
2007-03-25, 11:55
|
#4
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Citat:
Ursprungligen postat av LadyG
Tack Lizard
Räcker det verkligen med en kvart för att få laxfiléer klara?
Banka på kött är roligt, det är något väldigt underhållande med det faktiskt.
|
Handlar om hur tillagad man vill ha dem, jag föredrar min lax rå  men det är ju inte som med kycklingfilé att den måste upp i en viss temperatur, utan man får gå på tycke och smak. ytterligare en variant på laxsida är om du har en med skinnet kvar på. Köp en stor påse billig grov havssalt. häll en saltbädd i långpannan och lägg den tinade laxen på den, riv över det gula av citronskalet. peppra och häv på massor av dill. sen in i ugnen en kvart tjugo minuter. servera med pressad kokt potatis och en grönsallad. Sen kan du slänga ihop en mumsig romsås, finhacka lite rödlök, blanda med cremefraish eller gräddfil, rör i en burk röd stenbitsrom, smaka av med lite pressad citron och ev lite peppar, låt stå och dra medans fisken går klart i ugnen, mycket gott.
__________________
|
|
|
2007-03-25, 12:00
|
#5
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 020
|
Ang kycklingfilé. Fyll dem!
Tina kycklingfile eller köp färsk, snitta upp en grotta och pula in massor av godsaker, tex soltorkade tomater, oliver, mozarellea, fetaost, bladspenar, basilikkablad pesto eller vad du nu råkar gilla, vira sedan bacon eller lufttorkad skinka runt kycklingfilén och försegla med en tandpetare, bryn i panna för färg och kör sedan klart i ugnen
__________________
|
|
|
2007-03-27, 21:48
|
#6
|
Jag har fel. :(
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 2 995
|
En annan grej, som jag tycker är väldigt gott, är att mala ner kycklingen till färs  Sen blandar man i det man vill ha. Får icke glömma 1-2 ägg gulor, för att stabilisera färsen.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:05.
|
    
|