Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-03-05, 21:26   #1
MaW
lång o hård manslem
 
Reg.datum: May 2002
Ort: Ulricehamn
Inlägg: 125
Rent vassle??

Tjenna alla goa gubbar och gummor..

Det är så att Morsan har köpt hem massa riktig "kossemjölk" dvs från en gård utan att nåt är gjort med den..

Hon hade tänkt sig att göra brynost eller nåt.. och efter det så blir det massa vassle över..

Då till frågan.. Hur mycket fett finns kvar och är det någon som vet om man kan göra typ någon god prottis på det??

Tacksam för svar
__________________
Det e inte mitt fel att jag e störst, bäst och vackrast!
MaW är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-03-05, 21:43   #2
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Den vasslen är utmärkt att baka bröd på, annars vet jag inte...dricka den kanske ?
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-03-06, 07:39   #3
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 802
Gör brynost / mesost av det du också.

Vassle är mjölk minus de 2.5 % kassein som man tagit bort.
Ca 5 % laktos eller mjölksyra, 1 % vassleprotein, 0.1 % fett och 2 - 3 % mineral som kalium, kalcium och natrium.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)