Det finns ju hur mycket som helst man kan göra, om man bara har lite fantasi. Som Hades sa är det ju lämpligt att laga mer av middagen och ta med sig dagen därpå. För att få i sig grönsaker häller man på en skopa djupfrysta ur en påse så blir de också lagom varma när maten micras. Några exempel på mat som går snabbt att micra, om man tar med sig den i lämplig matlåda, är:
* pasta, köttfärssås & grönsaker
* ris, wokade grönsaker & kassler
* potatisgratäng, stekt skinka & grönsaker
* potatismos, fiskpinnar(eller laxbiffar) & grönsaker
* ris, korv stroganoff & morötter
* potatis, brunsås, köttbullar & grönsaker
* broccolipaj med skinka & grönsaker
* basmatiris, lammförsbiffar & rostade grönsaker
* Bulgur med räkor och grönsaker
Kall mat:
* pastasallader, t ex med kyckling och fetaost eller kassler och annanas
* grönsallader, t ex ost och skinka, räkor och ägg eller kyckling och fetaost
* Pajer (ost, broccoli, skinka, räkor e dyl)
Fast nu när det är vinter är det gott med varm mat. Hur nyttig maten blir bestämmer du själv när du väljer råvaror och tillagningssätt, man kan göra potatisgrantäng som är både god och lågkalori också om man anstränger sig lite.
http://www.tasteline.com/ är ett bra ställe att söka inspiration på, om man inte vet vad man sk aha till middag. Man kan söka på smalt, billigt och snabbt också om man nu har sådana krav