Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-10-01, 09:39   #1
Akilles
Registered User
 
Akilless avatar
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 982
Utländskt kött och BSE etc

Vågar man äta nötkött från Irland och/eller Brasilien? Det är ju billigare och SLV hävdar att man kan lita på EU:s kontroller för att förebygga att BSE-smitta sprids. Magkänslan säger mig att svenska bönder har en mer hälsosam köttproduktion och att man därför borde acceptera ett något högre pris och "stödja" den, men Lizard brukar äl skriva att svenskt kött är mycket prisovärt (fast hankanske menar smakmässigt). Vad är er åsikt?
Akilles är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-01, 10:05   #2
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 075
Anser att man ska stödja den inhemska produktionen.
Gå efter magkänslan! köp svenskt!
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-01, 11:10   #3
Pellefant
Registered User
 
Pellefants avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
Efter att de fann ett BSE(Galna kosjukan)-fall på en ko på svensk gård i våras så ser jag enbart till priset när jag köper kött.

Tror Scan utan större fog lyckats skrämma upp svenska folket att köpa svenskt kött och att det skulle vara bättre. Troligtvis finns det liknande branschorgan i alla länder som promotar sitt eget lands kött till sina invånare.

Om svenskt kött vore så väldigt speciellt så borde diskarna här i sverige gapa tomma och allt gå på export p.g.a den enorma utländska efterfrågan.
Pellefant är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-01, 11:25   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 830
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Om svenskt kött vore så väldigt speciellt så borde diskarna här i sverige gapa tomma och allt gå på export p.g.a den enorma utländska efterfrågan.
Bristande marknadsföring är nog snarare orsaken. Undantaget är IKEA. Leve IKEA som sprider svenska traditioner och livsmedel till världen.


Det finns en ålderdomlig och lång tradition i svenska livsmedelstillverkare att bara tillverka för den svenska marknaden. Vi var neutrala i det kalla kriget och byggde upp en egen struktur för livsmedelsproduktion. Ur mobiliceringssynpunkt skulle vi vara oberoende. Vi stod utanför EG och utbytet med EFTA var minmalt. Enorma handelshinder hindrade svenska slakterier att exportera till USA osv.

Köp svenskt kött. Svensk djurhållning är öppen för insyn och vi vill naturligtvis alla att djuren ska ha det bra innan slakt med bra foder, stora utrymmen och korta transporter.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-01, 18:37   #5
Akilles
Registered User
 
Akilless avatar
 
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 982
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Bristande marknadsföring är nog snarare orsaken. Undantaget är IKEA. Leve IKEA som sprider svenska traditioner och livsmedel till världen.


Det finns en ålderdomlig och lång tradition i svenska livsmedelstillverkare att bara tillverka för den svenska marknaden. Vi var neutrala i det kalla kriget och byggde upp en egen struktur för livsmedelsproduktion. Ur mobiliceringssynpunkt skulle vi vara oberoende. Vi stod utanför EG och utbytet med EFTA var minmalt. Enorma handelshinder hindrade svenska slakterier att exportera till USA osv.

Köp svenskt kött. Svensk djurhållning är öppen för insyn och vi vill naturligtvis alla att djuren ska ha det bra innan slakt med bra foder, stora utrymmen och korta transporter.
Jaså du köper svenskt kött. Du har väl också någon gång skrivit att du äter väldigt billigt. Har du lust att tipsa om vad för slags kött du brukar handla som är billigt och svenskt.
Akilles är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-01, 19:53   #6
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 830
Ja. Jag köper bara svenskt kött. Att jag äter biligt betyder bara att kosten baseras på ris/pasta/potatis som kompletteras med ca 100 g kött per måltid.


Billigt kött är grytbitar till kalops och grytor och vanlig enkel köttfärs till köttfärssås, köttbullar etc.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-02, 11:43   #7
zirak
Registered User
 
ziraks avatar
 
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Tellus
Inlägg: 323
Tyvär så är det mesta som slaktas här seg mjölkboskap, svenska konsumenter är duktiga på att bocka och rätta in sig i ledet.
zirak är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-02, 16:31   #8
Fartman
Registered User!
 
Fartmans avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
För min del går jag efter ekonomin. Köper jag irländsk nötfärs i storpack får jag helt plötsligt nästan dubbelt så mycket för samma peng. Men i framtiden då jag förhoppningsvis får mer pengar än csn-stöd så kan jag nog tänka mig att stödja inhemsk produktion. Inte för att jag tror att utländskt kött ska vara av sämre kvalité eller så utan pga att man vill ha kvar svenska producenter. Men just nu bestämmer ekonomin.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
Fartman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-03, 00:41   #9
Tiefensee
Registered User
 
Reg.datum: May 2006
Inlägg: 144
Förutom Wagyuköttet (japanska kor som får öl och massage varje dag) så är brasilianskt naturbeteskött bland det finaste kött man kan få tag på.
En brasiliansk ryggbiff är lika mör som en svensk vacmörad oxfile.
Tiefensee är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-03, 08:49   #10
Coldsmith
fjollhulken
 
Coldsmiths avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Inlägg: 1 745
Irländskt kött håller oftast högre kvalite än svenskt i mina ögon och i min mun. Dessutom är köttfärsen magrare och skuren med kniv, svensk köttfärs är fetare och skärs med maskin (större risk för "kontamination").

När jag köper köttfärs så blir det irländsk. Annars gillar jag sydamerikanskt kött.
__________________
Arch Angel
Coldsmith är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-10-03, 08:51   #11
Baha
Way of the ape
 
Bahas avatar
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Sverige
Inlägg: 2 636
Citat:
Ursprungligen postat av Coldsmith
Irländskt kött håller oftast högre kvalite än svenskt i mina ögon och i min mun. Dessutom är köttfärsen magrare och skuren med kniv, svensk köttfärs är fetare och skärs med maskin (större risk för "kontamination").

När jag köper köttfärs så blir det irländsk. Annars gillar jag sydamerikanskt kött.

håller med här.

köper ibland svenskt dock.
Baha är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)