Hej alla,
Jag är en kille på 20 år, 184 cm lång och 73 kg tung.
Jag tar just nu proteintillskott före träning och en maltodrink efteråt,
äter ca en timma efter träning och någon timme därefter tar jag eventuellt en till proteindrink.
Jag har två frågor;
1) När blir en maltodrink (ca 60 gr maltodextrin blandat med vatten) isoton?
Sedan har jag läst en väldans massa angående proteindosering i forumet men inte riktigt hittat någon tråd som handlar om blandprotein (three-in-one).
2) Det jag vill åstadkomma är ett passande upplägg för proteinintaget, med en "maximal" dos utan att riskera att vävnaden blir mättad. Det jag inte riktigt förstått är hur man skall mäta EAA när man pratar om annat protein än vassle. (45 gr vassle skall ca 20 EAA om jag har förstått det rätt)
Mitt protein: 96 gr protein per 100 gr,
50% Vassle (vassleprotein isolat 90%) 23% Äggprotein (äggalbumin 82%) 25% Mjölkprotein (kalcium kaseinat isolat 90%) och tillsatt glutamin 1,5%
Tacksam för alla svar och tips på dosering (eller vidarelänkning, om jag missat något som ni hittar i forumet)!