Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-05-31, 21:36   #1
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
II på micrad gröt

Vad kan det vara för II på micrad havregrynsgröt, höjs denna också vid microlagning precis som GI? Att GI är mer eller mindre intressant vet jag men jag undrar om II på gröt fortfarande är lågt.
Detta är intressant eftersom jag brukar äta en hel del livsmedel med högt II till gröten, keso, mjölk osv.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-05-31, 21:42   #2
apa_ola
Rocky fo shizzle
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 995
Citat:
Ursprungligen postat av Max
Vad kan det vara för II på micrad havregrynsgröt, höjs denna också vid microlagning precis som GI? Att GI är mer eller mindre intressant vet jag men jag undrar om II på gröt fortfarande är lågt.
Detta är intressant eftersom jag brukar äta en hel del livsmedel med högt II till gröten, keso, mjölk osv.
vad? Menar du att du vet att det är mindre intressant?

edit: förlåt om jag störde, II vet jag ej om det ändras
apa_ola är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-01, 04:35   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Havregryn ger inte speciellt stort insulinsvar i förhållande till motsvarande energimängd referens (vanligen vitt bröd).
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-01, 18:39   #4
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Jag menade att jag tycker II är viktigt men GI ganska oviktigt så som jag använder det i min dagliga kost. Men om II är lågt (relativt) för havregryn oavsett tillagningssätt är allt frid och fröjd.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-01, 19:00   #5
edvin
Registered User
 
edvins avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Linköping
Inlägg: 335
Exakt vad skulle förändras i havret när man värmer det i mikro? Fattar inte varför det är sådant snack om "mikra" hit och dit. Jag förstår inte hur maten skulle förrsämmras beroende på hur man tillför den värme. I en mikro så används mikrovågor. So, det är ju vanligt ljus vid en annan våglängd och och ganska hög energi. På vilket sätt skulle det vara sämmre än att värma i kastrull? I en vanlig ugn är ju även strålningsvärmen en starkt bidragande faktor till att maten bli varm.
edvin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-06-03, 09:48   #6
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Eftersom GI förändras ganska radikalt ville jag veta om det samma gällde för II. Hur värmen sen överförs till grynen och hur den tekniska biten funkar har jag ingen aning om.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-04, 11:32   #7
Chandler
Registered User
 
Chandlers avatar
 
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Vasa, Finland
Inlägg: 1 218
Är det överhuvudtaget någon som helst skillnad på gröt kokt på klassiskt manér och micrad sådan? Näringsvärdena kan ju knappast påverkas?
__________________
"För gemene man utan domkraft eller truck kan 300 kilo förklaras force majeure, men för Sandvik med rötterna från fädernets sida i Pedersöre är det småskrot."
Chandler är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-04, 13:48   #8
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Skillnaden är bara på GI:t.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-04, 22:20   #9
Absinteh
Nerd in disguise
 
Absintehs avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 1 034
beror detta endast på att grynen inte kokas lika länge ?!
__________________
Min älskling.
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...ad.php?t=83003
Absinteh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-05, 05:13   #10
Chandler
Registered User
 
Chandlers avatar
 
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Vasa, Finland
Inlägg: 1 218
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Skillnaden är bara på GI:t.
Och den är ju betydelselös eller hur?

Om man skulle micra ett tag som omväxling. Litet svårare att få en trevlig konsistens, men snabbare & smidigare!
__________________
"För gemene man utan domkraft eller truck kan 300 kilo förklaras force majeure, men för Sandvik med rötterna från fädernets sida i Pedersöre är det småskrot."
Chandler är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-05, 05:26   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Citat:
Ursprungligen postat av Absinteh
beror detta endast på att grynen inte kokas lika länge ?!
Vattenlösliga fibrer tränger inte ut på samma sätt.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-07-05, 05:28   #12
Chandler
Registered User
 
Chandlers avatar
 
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Vasa, Finland
Inlägg: 1 218
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Vattenlösliga fibrer tränger inte ut på samma sätt.
Men detta har ingen inverkan på "nyttigheten"?
__________________
"För gemene man utan domkraft eller truck kan 300 kilo förklaras force majeure, men för Sandvik med rötterna från fädernets sida i Pedersöre är det småskrot."
Chandler är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)