Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-03-10, 15:11   #1
Cerberus
Adam e söt.
 
Cerberuss avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: På en bananbåt utanför Colombias kust
Inlägg: 6 178
Hur mycket fett drar pommes frites på sig vid frityr?

Tänkte fritera lite sen hur många % av oljan kommer pommes fritesen dra på sig? Någon som vet?
Cerberus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:03   #2
thebandit
Registered User
 
thebandits avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 224
Citat:
Ursprungligen postat av Cerberus
Tänkte fritera lite sen hur många % av oljan kommer pommes fritesen dra på sig? Någon som vet?
Fritera??? Är du inte klok!!!???
thebandit är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:09   #3
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Mcdonalds pommes frites har 16% fett i sig.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:16   #4
Fartman
Registered User!
 
Fartmans avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes
Gud va krångligt det lät
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
Fartman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:20   #5
Cerberus
Adam e söt.
 
Cerberuss avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: På en bananbåt utanför Colombias kust
Inlägg: 6 178
Citat:
Ursprungligen postat av Fartman
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes
Gud va krångligt det lät
aha, det vet jag till nästa gång då nu ska jag äta mina halvflottiga pommes frites mums
Cerberus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:37   #6
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Citat:
Ursprungligen postat av Fartman
Väg oljan innan du stoppar den i fritösen, sen så väger du oljan som är kvar i fritösen efter fritering. Skillnaden sitter i dina pommes
Gud va krångligt det lät
Kan även lossna bitar i oljan samt vätskan i potatisen kan förångas eller hamna i oljan, men det kanske är försumbart.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 16:49   #7
Cerberus
Adam e söt.
 
Cerberuss avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: På en bananbåt utanför Colombias kust
Inlägg: 6 178
Tror det är rätt lugnt ändå, inget jag gör varje dag. Enbart idag
Cerberus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 17:00   #8
Fartman
Registered User!
 
Fartmans avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik_S
Kan även lossna bitar i oljan samt vätskan i potatisen kan förångas eller hamna i oljan, men det kanske är försumbart.
jo började tänka på sånt, och sen fastnar väl endel olja i fritösen osv.
Nåväl, skitsamma.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
Fartman är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 17:33   #9
Isdrake
Registered User
 
Isdrakes avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 481
Jag har tänkt pröva göra egna chips i helgen. Ifall jag väger potatisen före och väger den efter friteringen så borde väl skillnaden vara fettvikt? Eller potatisen kanske förlorar vätska när man friterar?
Isdrake är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-10, 18:07   #10
Ikon
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 133
Ett tips är att blötlägga det man ska fritera så det suger upp mindre olja p.g.a. att det redan är fyllt med vatten. Vet inte om det stämmer eller inte, men det stod i en kokbok.
Ikon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-12, 18:16   #11
GURKAN
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 187
Citat:
Ursprungligen postat av Ikon
Ett tips är att blötlägga det man ska fritera så det suger upp mindre olja p.g.a. att det redan är fyllt med vatten. Vet inte om det stämmer eller inte, men det stod i en kokbok.

Det bör du inte göra för det kan sluta mycket illa. Är det så att du stoppar ner pommes som du dränkt i vatten så lär det spruta olja åt alla håll.
GURKAN är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-13, 01:04   #12
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
17% får potatis i genomsnittlig fetthalt vid fritering (att jämföra med 0.1% innan). Blancheras potatisen innan minskas detta något.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-13, 01:09   #13
Cerberus
Adam e söt.
 
Cerberuss avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: På en bananbåt utanför Colombias kust
Inlägg: 6 178
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik_S
17% får potatis i genomsnittlig fetthalt vid fritering (att jämföra med 0.1% innan). Blancheras potatisen innan minskas detta något.
vad e blancheras?
Cerberus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-03-13, 08:17   #14
Fredrik_S
Registered User
 
Fredrik_Ss avatar
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 6 723
Snabb doppning i kokande vatten, ång eller mikorvågsbehandling. Alltså upphettninga av ett livsmedel under kort tid.
Fredrik_S är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)