2006-02-28, 09:36
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 24
|
Tonfisk kan det smaka gott??????
Har precis startat min deff idag och ska äta väldigt mycket kyckling tänkte jag.Va på mataffärenb igår och köpte 6 kilo kyckling file.Lägger in 2 kilo i ugnen och när jag lägger maten på vågen väger det endast 1.1 kilo..Haha fattar ingenting.Vet att dom sprutar fileerna med vatten,(står på påsen att det ska vara 20%)men vafan 1 kilo vatten.
Eftersom kyckling är väldigt dyrt tänkte jag blanda kosten med tonfisk.Nu till min fråga KAN MAN GÖRA TONFISK ÄTBART.Hatar nämligen skiten.
Har ni några tips om hur man kan göra för att få tonfiken att smaka bra.
Tänkte kanske blanda den med keso i en mixer sen ner med massor med kryddor?? Ge mig tips snälla!!!!
Tänkte också dela med mig mitt kostprogram för en dag:
1kilo kyckling
400g keso
4 proteindrinkar
4 ägg
200g ris.
splittar allt på 6 måltider.
Har ni några synpunkter?
SKRIV!!!
|
|
|
2006-02-28, 09:44
|
#2
|
Banned
Reg.datum: Apr 2003
Ort: *** region norr
Inlägg: 14 295
|
vars är fettet`?
|
|
|
2006-02-28, 10:09
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 4 141
|
48g fett är väl inget bra intag att starta på?? höj! o btw bör det vara nyttigt fett i form av tex. olja eller nötter
tonfisk är äckligt
|
|
|
2006-02-28, 10:11
|
#4
|
Ondskefullt omen
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Umeå, Tenton City
Inlägg: 9 075
|
Citat:
Nu till min fråga KAN MAN GÖRA TONFISK ÄTBART.Hatar nämligen skiten.
|
Det var många år sedan jag åt tonfisk, men jag fick ett råd att steka tonfisken.
Det smakade faktiskt bra då.
Du kan även testa att krydda med olika kryddor när du steker den, tex grillkrydda eller vitlök (vet ej hur vitlök smakar på tonfisk)
Synd att du är rädd för fett, för annars så har jag ett mycket gott recept på en tonfisklåda. Det påminner mycket om flygande jakob (som är med kyckling).
|
|
|
2006-02-28, 10:22
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2005
Inlägg: 1 194
|
Såhär gör du tonfisk ätbar:
Koka 1dl ris
Stek 3 ägg och hacka dom till flisor
Öppna 2 burkar tonfisk
Stek tonfisken lätt nån min, häll ned riset och äggflisorna
Häll på Sweet chilisås i mängder
Rör om
Ät
|
|
|
2006-02-28, 10:57
|
#6
|
Fitness4Life
Reg.datum: Jan 2005
Ort: Lomma
Inlägg: 6 865
|
Citat:
Ursprungligen postat av larre
Såhär gör du tonfisk ätbar:
Koka 1dl ris
Stek 3 ägg och hacka dom till flisor
Öppna 2 burkar tonfisk
Stek tonfisken lätt nån min, häll ned riset och äggflisorna
Häll på Sweet chilisås i mängder
Rör om
Ät
|
Kanske inte är så bra med massa Sweeeeet chili under deff
|
|
|
2006-02-28, 11:40
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 9 184
|
Jag tycker tonfisk blandat med mini keso + svartpeppar är riktigt gott.
|
|
|
2006-02-28, 15:27
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 24
|
Citat:
Ursprungligen postat av userfriendly
48g fett är väl inget bra intag att starta på?? höj! o btw bör det vara nyttigt fett i form av tex. olja eller nötter
tonfisk är äckligt 
|
vet att jag måste upp i fett och ska gå och köpa lite keshenötter(ursäkta stavningen)Hur mycket ska jag köpa för att få i mig 30g fett av keshenötter.ska nämligen ligga på ca 80g fett.
|
|
|
2006-02-28, 15:34
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 24
|
jätteköpt av kyckling
Någon som kanske har ett tips om var man kan köpa billig kycklingfilee.Billigaste jag hittat är 40spänn kilot.Måste finnas non som säljer i jätteförpackningar typ 20 kilos eller nått som man kan få biligt.
|
|
|
2006-02-28, 15:47
|
#10
|
Registered User!
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
|
Citat:
Ursprungligen postat av pierrean
Har precis startat min deff idag och ska äta väldigt mycket kyckling tänkte jag.Va på mataffärenb igår och köpte 6 kilo kyckling file.Lägger in 2 kilo i ugnen och när jag lägger maten på vågen väger det endast 1.1 kilo..Haha fattar ingenting.Vet att dom sprutar fileerna med vatten,(står på påsen att det ska vara 20%)men vafan 1 kilo vatten.
|
Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
|
|
|
2006-02-28, 15:51
|
#11
|
Registered User!
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
|
Citat:
Ursprungligen postat av Fartman
Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt.
|
Oj, har varit lite slarvig. Om det skulle vara oklart så menade jag att en kycklingpåse på 1000g skulle innehålla 200g PROTEIN enligt exemplet i min förra post.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
|
|
|
2006-02-28, 16:47
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Inlägg: 24
|
fattar igenting
Citat:
Ursprungligen postat av Fartman
Oj, har varit lite slarvig. Om det skulle vara oklart så menade jag att en kycklingpåse på 1000g skulle innehålla 200g PROTEIN enligt exemplet i min förra post.
|
Om jag tinar upp kycklingen kommer den väga mycket mindre.Måste jag då väga kycklinge när den är fryst för att få fram rätt portion.. det resonemanget låter helt olågiskt.
Ja menar om jag tar fram kyckligen för att tina den komme den väga mycket mindre och det är juh vatten som rinner bort.fattar ingenting vad du menar.
|
|
|
2006-02-28, 20:32
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Färsk tonfisk marinerad i chili och lime, grillas och serveras med en risotto och basilikasås? Kanske?
|
|
|
2006-02-28, 20:37
|
#14
|
SL-Kirurg
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 10 830
|
Några tonfiskvariationer i mitt liv
-Tonfisksallad med grönsaker, pasta, oliver och ägg.
-Tonfiskbiffar där grunden utgörs av tonfisk, mosad kokt potatis, ägg, lök, ströbröd, diverse roliga kryddor samt panering i kryddblandning
-Tonfiskröra med kesella, tonfisk, aromatkrydda, dill, purjolök
-Lasagne med stark tomatsås, tonfisk och keso
Alltihopa tonfiskkonserv. Kör alltid med tonfisk i vatten och då större bitar, inte s k "salladstonfisk" mao.
__________________
Cardiologer gör det underifrån
|
|
|
2006-02-28, 20:47
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Sundbyberg
Inlägg: 318
|
Här är ett perfekt recept för att kunna använda tonfisk utan att kräkas:
1 burk tonfisk
1 gul lök
1 paprika
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano
Stek löken, paprikan och svampen. Öppna tonfiskburken, släng skiten i soporna. Häll på krossade tomater och kryddor, koka ca 20 min. Servera med ris eller pasta.
__________________
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej domstol!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:44.
|
    
|