Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-02-20, 11:01   #1
Bamse79
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Ume
Inlägg: 1 361
Tzatziki(kesella)

Vet inte om det varit uppe förut, men jag gjorde en egen tzatziki häromdan som blev rätt god.

En halv gurka
3 klyftor vitlök
1msk vinäger
lite svartpeppar
1burk lättkesella

Riv en halv gurka i rivjärnet(grövsta)
Ta den rivna gurkan och nyp bort allt vatten som går
Sätt i kesellan,vinäger, 3(efter egen smak) pressade vitlöksklyftor och peppra med svartpeppar
Rör ihop, tillsätt en gnutta vatten(beroende på hur du vill ha den)

En optimal och god tzatziki under deff. Går att ha till det mesta...

Blir godast dagen efter man gjort den tycker jag...
__________________
Here we go!
Bamse79 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-02-20, 11:55   #2
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 075
byt ut vinägern mot lite citronsaft

annars
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-02-20, 12:42   #3
Bamse79
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Ume
Inlägg: 1 361
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz
byt ut vinägern mot lite citronsaft

annars

får ta och prova med det
__________________
Here we go!
Bamse79 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-02-20, 22:41   #4
Kary
Registered User
 
Karys avatar
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 223
Citat:
Ursprungligen postat av Bamse79
Vet inte om det varit uppe förut, men jag gjorde en egen tzatziki häromdan som blev rätt god.

En halv gurka
3 klyftor vitlök
1msk vinäger
lite svartpeppar
1burk lättkesella

Riv en halv gurka i rivjärnet(grövsta)
Ta den rivna gurkan och nyp bort allt vatten som går
Sätt i kesellan,vinäger, 3(efter egen smak) pressade vitlöksklyftor och peppra med svartpeppar
Rör ihop, tillsätt en gnutta vatten(beroende på hur du vill ha den)

En optimal och god tzatziki under deff. Går att ha till det mesta...

Blir godast dagen efter man gjort den tycker jag...

Brukar göra tsatsiki så men utan vinäger eller citronsaft. Jättegott!
Kary är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)