Brukar köra en Tikka Masala-variant... Fast den har förändrats lite så jag vet inte om en indier skulle känna igen direkt
Har aldrig varit så mycket för recept, så jag har inte så stor koll på vilka mängder jag använder...
Kycklingfilé som skurits i tärningar.
Marinad till kycklingfilén:
matlagningsyoghurt typ 2 dl till 4 filéer brukar räcka
riven ingefära, kanske en matsked
vitlök beroende på smak
malen koriander
malen spiskumin
garam masala
brukar ha rätt rikligt av kryddorna, det är ju en marinad...
Kycklingen får står över natten...
Sen steker jag kycklingen och lägger den åt sidan. I pannan hamnar sen:
Passerade tomater, typ ett paket av ICA's egna ekologiska
kokosmjölk, börjar med halva burken, fyller på om det behövs...
kycklingbuljong
mer av de ovanstående kryddorna, kanske lite tandoorikrydda också...
vitlök
ingefära
detta får koka ihop en stund, sen lägger jag i kycklingen och låter det sjuda en stund till...
Serveras med ris och Nan-bröd... suveränt gott!! Hoppas jag inte glömt något...