Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2006-01-10, 22:49   #1
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Smält ost och II

Som bekannt har de flesta mjölkprodukter ett högt II, men undantaget verkar ju vara hårdost, right? Eftersom pizza har ett grymt högt II så undrar jag om smält ost får högre II av någon anledning.
Det har hursomhelst blivit ganska mycket varma mackor med tonfisk/räkor/lök och nån lågfetts ost typ Västan har de senaste veckorna så jag undrar.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-10, 22:52   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407


Mean (±SEM) incremental changes ({Delta}) in serum insulin in response to equal amounts of carbohydrate from a white-wheat-bread reference meal (x) and test meals of whey ({circ}), milk ({diamondsuit}), cheese ({triangleup}), cod ({square}), gluten-low ({blacktriangleup}), and gluten-high ({blacktriangledown}) meals. A significant treatment effect (P < 0.0001) and treatment x time interaction (P < 0.0001) were found at a given time. Values with different lowercase letters are significantly different, P < 0.05 (Tukey’s test). n = 12 healthy subjects.

Ref: Am J Clin Nutr. 2004 Nov;80(5):1246-53.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-10, 23:01   #3
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Tolkar diagrammet som om ost har relativt högt II, men lägst av de ingående mjölkprodukterna. Och vidare att det knappast finns några studier gjorda på smält ost ?
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-11, 06:28   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Det skulle förvåna mig om det var någon skillnad. Det skulle förvåna mig ännu mer om man gjort något test på upphettad ost.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-11, 15:49   #5
MUGEN
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 591
skulle formen, koncistensen, värmeförhållandet i en produkt påverka hurvida mycket insulin som frisätts?
MUGEN är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2006-01-11, 15:56   #6
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Ja, tveklöst i vissa fall. Jämför kokt och bakad potatis. Nedbruten, lättupptaglig stärkelse i den senare.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)