2006-01-10, 17:01
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2005
Inlägg: 830
|
Ravioli är gott och billigt.
Under gårdagens shopingrunda i den lokala livsmedelsaffären inhandlades bla två stycken 800 grams burkar Ravioli. Mmmm, gott. Dessa kostar ca 8:- st och innehåller 32g protein, 96g kolhydrater och 16g fett. Är inte det bra med protein för pengarna?
__________________
Faster - Harder - Scooter
|
|
|
2006-01-10, 17:44
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Nästan nordpolen
Inlägg: 98
|
4% protein? (25kr för 100g)?
|
|
|
2006-01-10, 19:28
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 54
|
Inte allt för billigt om man kan räkna matte.
|
|
|
2006-01-10, 20:15
|
#4
|
Banned
Reg.datum: Jan 2002
Ort: The swept-wing Canada DC-8 streaked down the long runway of Vancouver International Airport, powerful jet engines shrilling to a banshee wail as they braked the giant aircraft.
Inlägg: 1 449
|
mjölk innehåller lika mkt protein och kostar en krona mindre...
|
|
|
2006-01-10, 20:17
|
#5
|
Registered User!
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Boden/Umeå
Inlägg: 4 932
|
Citat:
Ursprungligen postat av Fagen
Under gårdagens shopingrunda i den lokala livsmedelsaffären inhandlades bla två stycken 800 grams burkar Ravioli. Mmmm, gott. Dessa kostar ca 8:- st och innehåller 32g protein, 96g kolhydrater och 16g fett. Är inte det bra med protein för pengarna?
|
Nej, men dela upp burken på två måltider och drick en halvliter mjölk till så har du två fina måltider.
__________________
"Hellre en dålig bastu som används ofta och gärna än en perfekt bastu som sällan eller aldrig har några gäster" - Per Granlund, Svenska Bastuakademin.
|
|
|
2006-01-10, 20:19
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Inlägg: 4 141
|
frågan är om proteinet i raviolin är fullvärdigt.. säkert protein från pastan oxå (men vad vet jag?)
|
|
|
2006-01-10, 22:26
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
|
Säkert skapligt bra och billiga mål, men inte särskilt proteinrika. Och nån kullinarisk läckerhet är det knappast, möjligtvis i jämförelse med annan burkmat.
|
|
|
2006-01-11, 09:27
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: May 2005
Ort: Inte Hässleholm
Inlägg: 14 376
|
Kvarg kostar 8 spänn burken och ger 60g protein, dvs nästan dubbelt så mycket *hint*
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Tolkia
Kroppen gillar - tyvärr - tråkiga saker som balans, måtta och lagom.
|
C4L
|
|
|
2006-01-11, 10:37
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 16 982
|
Räcker väl med ett glas mjölk när man äter en burk, mer protein behövs väl knappast. Jag förstår inte den här proteinhysterin som är. Ok, om man är på diet och fyller ut hungern med mer proteinkälla, samt att det gynnar förbränningen. Men de där höga mängderna som folk här tom verkar mosa i sig lär ju inte kroppen ta vara på iaf. Det ska till att man trycker, för att ha en proteinsyntes som tar tillvara på överdrivna mängder protein..
__________________
Mullig men gullig.
|
|
|
2006-01-11, 10:46
|
#10
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Färdiga maträtter brukar aldrig vara riktigt bra i sammansättningen men kompleterar man med rätt livsmedel så kan det bli acceptabla till slut. Kompleterar man t ex raviolin med frysta grönsaker så hamnar man runt 12-15 kr för en hel måltid och det är ju inte så illa pinkat om man har bråttom. (Tar 3-5 minuter att värma i micron.)
Per gram protein är det dock inte det billigaste* man kan hitta i en matvaruaffär men ser man till hela måltiden så är det inte så dyrt.
Det som kan vara ett problem om man lever på den här typen av mat är fettkvalitet men äter man det bara ibland och äter lite bättre fett vid andra tillfällen så är det inget att bry sig så mycket om.
Iom att det är kött i produkten spelar resten av proteinkvaliten ingen större roll om det nu inte visar sig att det är massor kollagen eller liknande i den.
*Sojabönor 0,07-0,08 kr/gram protein, plus fibrer och långsamma kolhydrater som bonus.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
|
|
|
2008-01-13, 02:46
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 65
|
Apropå ravioli, efter 1½ år på dekis och förslappad kropp så har jag återupptagit tränandet nu efter nyår. 96 kg fet och ska ner minst 10 innan juni. Efter att inte ha brytt mig nämnvärt om kalori-intag och kost den senaste tiden, tog jag en snabb titt på Willys ravioliburkar som stod i skafferiet och som jag med nöje slevat i mig en burk varannan vecka eller så när det varit lite brottom med käket.
400 kcal/100g och burkjäveln ligger på 800g. Snabb huvudräkning resulterade i sopkorgen för den som stod kvar. Att skiten ens får säljas?
Som tur är har man inte tappat värst mycket i styrkan iaf. Men stabiliteten och uthålligheten är helt borta. Fast rackarns vad skönt det är med lite träningsverk igen.
__________________
Bänkarkungen.
|
|
|
2008-01-13, 03:16
|
#12
|
Custom User Title
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 1 276
|
Citat:
Ursprungligen postat av Bencharkungen
400 kcal/100g och burkjäveln ligger på 800g. Snabb huvudräkning resulterade i sopkorgen för den som stod kvar. Att skiten ens får säljas?
|
Jag förstår inte problemet.
|
|
|
2008-01-13, 03:24
|
#13
|
Jag har fel. :(
Reg.datum: Mar 2006
Inlägg: 2 995
|
Citat:
Ursprungligen postat av Überbiffen
Jag förstår inte problemet.
|
+1, lol.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Andy.da.wohoo
Snackar med en kille som jag har en hel del gemensamt med.
|
|
|
|
2008-01-13, 03:45
|
#14
|
Fluortanten
Reg.datum: Jan 2003
Inlägg: 4 178
|
Citat:
Ursprungligen postat av Überbiffen
Jag förstår inte problemet.
|
Att den ligger i sopkorgen.
|
|
|
2008-01-13, 05:23
|
#15
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 405
|
...då har man nog läst fel.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:52.
|
    
|