Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-09-04, 20:15   #1
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Baka matbröd med Bake pro * Experiment *

Ok, då har man skaffat sig det berömda Bake pro för att få i sig mera protein.
Jag har utgått från ett recept jag fick av min mormor (R.I.P.) på världens godaste matbröd (därför jag inte anger vilka kryddor som är i).

OBS! Detta är mitt första test att använda Bake Pro och även att göra receptet lite nyttigare så det är definitivt inte nått optimalt jättenyttigt bröd.
Ingredienser inom parantes är originalreceptet.


5 dl vatten +
50 g Becel (Extrasaltat Smör)
= Värms i kastrull till ca 40-50 grader

175 g Bake pro
150 g Dinkelmjöl
675 g Vetemjöl (endast ca 500 g vetemjöl)
1 pkt Torrjäst (50 g färskjäst)
Blandas i bunke

1/2 dl Brödsirap (Ljus sirap)
Div hemliga kryddor
Hälls i sist

Grader på Ugn = 150 (300)

Några ingredienser
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 1.jpg (32.7 KB, 349 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:17   #2
Action
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2002
Inlägg: 3 687
Som jag då förstått det hela, och som även går att läsa sig till om man söker lite på internet, så är det inget speciellt med BakePro jämfört med andra rena vassleproteinpulver.

Förutom att det då är neutral smak..
Action är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:20   #3
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Vatten och Becel i kastrull, ser inte så trevligt ut

Först så mätte jag upp 125 g (25 % av 500 g) bakepro 100 g dinkel och 375 g vetemjöl, men det visade sig vara alldeles för lite
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2.jpg (44.9 KB, 139 visningar)
Filtyp: jpg 3.jpg (30.5 KB, 110 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:22   #4
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Blanda i den varma vatten/becel blandningen i mjölblandningen.
Efter det tillsätt kryddor och sirap.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 1_5.jpg (34.8 KB, 337 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:25   #5
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Nu skall det jäsa 30 minuter och efter det så ser det ut så här (har ännu inte i allt mjölet därför som det är så löst).
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 4.jpg (40.2 KB, 333 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:27   #6
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Ta ut "degen" (den alldeles för lösa) på bakbordet ( i mitt fall en ren diskbänk) och jobba in mera mjöl.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 5.jpg (44.3 KB, 333 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:27   #7
A.K.O.A
Registered User
 
A.K.O.As avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 474
Citat:
Ursprungligen postat av Action
Som jag då förstått det hela, och som även går att läsa sig till om man söker lite på internet, så är det inget speciellt med BakePro jämfört med andra rena vassleproteinpulver.

Förutom att det då är neutral smak..

Bättre att köra med neutral kaseinprotein då?
A.K.O.A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:29   #8
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Dela upp degen i bullar (i mitt fall gjorde jag de på ca 125g).
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 6.jpg (34.6 KB, 331 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:29   #9
A.K.O.A
Registered User
 
A.K.O.As avatar
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 474
(eller sojamjöl såklart)
A.K.O.A är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:32   #10
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Första plåten som skall in i ugnen. Då Bake Pro klarar ca 100 grader (har läst att vissa använder 175 grader) och detta brödet igentligen skall ha 300 grader, så testar jag på 150 grader.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 7.jpg (51.6 KB, 332 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:32   #11
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Jag tycker olja funkar minst lika bra som flytande margarin i matbröd, då slipper man köpa margarin om man inte bakar så mycket.

Är det något speciellt med malningsgraden på dinkeln eller ville du bara testa hur det funkade i matbröd?
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:35   #12
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Väntar på att brödet skall bli klart, efter en del donande med vart man bör ha plåten någonstans så väljer jag nästan längst upp för att brödet skall få färg i det låga gradantalet. Endå så får brödet vara inne ca 10 min.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 19.jpg (22.3 KB, 324 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:36   #13
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Första kakan klar
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 17.jpg (34.0 KB, 325 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:38   #14
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Med lite god kalkon, gurka och mammas egenodlade tomater (finns lite onyttigt bredgott under med).
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 18.jpg (38.7 KB, 325 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-09-04, 20:39   #15
Bonnie
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2005
Inlägg: 757
Alla bröden (- den jag smaskade i mig).
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20.jpg (45.3 KB, 331 visningar)
Bonnie är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)