2005-07-17, 16:00
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Missade sätta in kycklingfilé i kylen inatt - ätbara?
Hej,
Lagade ett kilo kycklingfiléer i ugnen inatt, och tog ut dem, såklart somnade jag innan jag satte in dem i kylen, så det stod på diskbänken ca sju timmar i sommarnattsvärmen, sedan i morse satt jag in dem i kylen.
Är de ätbara om jag skär dem i små bitar och steker dem eller bör de slängas?
|
|
|
2005-07-17, 16:05
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
|
Jag skulle inte ätit dom.
|
|
|
2005-07-17, 16:06
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 25 295
|
I min familj har vi glömt mat framme över natten i 20 år iaf och det har inte varit något problem att äta det. Jag hade ätit iaf, efter uppvärmning.
|
|
|
2005-07-17, 16:08
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Jag skulle inte ätit dom.
|
Tackar, då åker de i soporna. Tur att "Vi"(fd Vivo) säljer kycklingfilé billigt denna veckan, ska traska och köpa några kilo ikväll, så förlusten känns inte så farlig ändå.
|
|
|
2005-07-17, 16:10
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av Yankeee
I min familj har vi glömt mat framme över natten i 20 år iaf och det har inte varit något problem att äta det. Jag hade ätit iaf, efter uppvärmning.
|
Tack för ditt svar också.
|
|
|
2005-07-17, 16:15
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Gothenburg
Inlägg: 1 594
|
Jag hade ätit dem.
|
|
|
2005-07-17, 16:50
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Citat:
Ursprungligen postat av Nismo
Jag hade ätit dem.
|
Grrr.... nu får jag ju beslutsångest.
|
|
|
2005-07-17, 16:54
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2005
Ort: 7 mil från luleå i en liten by som heter Älvsbyn.
Inlägg: 90
|
Jag skulle ha kastat dom och köpt nya, varför ta risken att någonting händer?
|
|
|
2005-07-17, 16:58
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Gothenburg
Inlägg: 1 594
|
Citat:
Ursprungligen postat av Pellefant
Grrr.... nu får jag ju beslutsångest. 
|
hade inte ens tvekat
|
|
|
2005-07-17, 17:03
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Inlägg: 2 314
|
Ni har övertygat mig, nu ligger de i soporna.
Tackar.
|
|
|
2005-07-17, 18:02
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Borås, Sweden
Inlägg: 556
|
Ääääh, jag hade käkat dom efter lite x-tra tilllagning.
|
|
|
2005-07-17, 20:51
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Linköping
Inlägg: 72
|
Hettas de bara upp tillräckligt kan det knappas vara någon fara. Jag skulle smaskat!
__________________
går det så går det, går det inte är det som vanligt
|
|
|
2005-07-17, 21:11
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Seven seas... Arghh matey
Inlägg: 3 326
|
Bakterier dör vid uppvärming, men inte dom toxiner dom bildar så man kan fortfarande bli matförgiftad...
__________________
"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.”
|
|
|
2005-07-17, 21:13
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Ö
Inlägg: 4 973
|
Jag hade också ätit dom!
|
|
|
2005-07-17, 21:34
|
#15
|
Smalfet med lem
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Malmö
Inlägg: 1 420
|
Värmt dem och
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:34.
|
    
|