2005-01-29, 17:53
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
|
Polarkraft Extrem-Är det SÅ bra?
Ni kanske har läst den första tråden om brödet Polarkraft Extrem ( http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/s...arkraft+extrem) Detta verkar ha fått bra kritik av de flesta. Jag har själv köpt det och ätit det och måste hålla med om att det är väldigt gott. Men färgen är ju näst intill VIT! Det innehåller både vetemjöl och potatisflingor vilket kanske inte är några höjdare för oss GI-kåta  Kan man ens jämför det med "riktigt" grovbröd GI-mässigt, nån som vet vad det ligger på? Sen har det ett extremt lågt kcal med (170), det är för mig en gåta för ett sånt gott bröd...
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)
<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
|
|
|
2005-01-29, 18:20
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
|
|
|
|
2005-01-29, 22:59
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
|
Har läst denna. Men jag fattar fortfarande inte. Allt det jag lärt min om bröd säger delvis emot detta. Det är vitt, innehåller vetemjöl, potatisflingor... skitsamma. det är väl bara att äta å va glad  men vet nån vad den har för GI? Under 70??
|
|
|
2005-01-29, 23:51
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2002
Ort: In my Durango -95
Inlägg: 1 414
|
Jag skulle tro att ett äkta surdegsbröd är lägre ur GI synpunkt.
__________________
It was me, that is Alex and my three droogs, that is Pete, Georgie and Dim...
|
|
|
2005-01-30, 09:55
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Skåne
Inlägg: 1 560
|
Är du säker på att du köpt RÄTT bröd ?? Mitt Polar Extrem är långt ifrån vitt...
Däremot har Polar en hel del andra bröd, varav vissa är "vita"...
|
|
|
2005-01-30, 10:36
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Lille
Inlägg: 1 375
|
Vad jag förundras över är hur brödet kan vara så sött och saftigt trots att den inte innehåller sirap och sockret kommer nästan sist i ingredienslistan, men det är bara att tacka och ta emot.
|
|
|
2005-01-30, 10:48
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 3 026
|
Hmm, vad hände med min post med bilden? Glömde jag posta eller tog någon bort den? Provar igen. Vill ju bara klargöra hurvida brödet är vitt eller inte.
Edit: Jaha, haha. Så många trådar om detta att jag hade blandat dem samman. Nåja, en bild på brödet gör väl sig bra här också antar jag
__________________
.frid
|
|
|
2005-01-30, 12:16
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
|
Inte är det mörkt i alla fall  om man öppnar det blir det ännu vitare, inte baguette-vit, men långt ifrån den färgen som man (jag) förknippar nyttiga bröd med!
|
|
|
2005-01-30, 13:59
|
#9
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
|
Ett bröds färg är inte direkt korrelerad med dess GI.
|
|
|
2005-01-30, 14:30
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
|
I regel bör väl bröd av den vita karaktären inte ha lågt GI medans bröd av den mörka varianten kan variera desto mer???
|
|
|
2005-01-30, 14:32
|
#11
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
|
Polarkraft Extrem är inte vitt, varken till färgen eller något annat. Då har du köpt ett ogräddat paket.
Senast redigerad av King Grub den 2005-01-30 klockan 14:39.
|
|
|
2005-01-30, 18:56
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
Det finns ju riktigt mörka bröd med runt 20gram socker/100g. Bara för att de innehåller bränt socker behöver de ju inte vara bättre...
Men ja, det är ju inte 100% råg i polarkraft extrem, men det är väl inte färgen som sätter gi, hade det varit flera matskedar loppfrön i en franska hade den ju ändå fått lågt gi, fast den är väldigt vit.
Mer intressant är ju hur näringsrikt brödet var, men i just det här fallet gjorde väl variationen det "bättre" än ett ensidigt rågbröd.
|
|
|
2005-01-30, 20:03
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
|
Något som brukar påverka GI är ju fiberinnehållet, och det är ju väldigt högt i Extrem. Sen finns det ju undantag åt båda hållen t.ex. potatismos och vanlig pasta.
Angående smaken och saftigheten så har det väl med "polarmetoden" att göra, ungefär: grädda och sen frysa in med en gång utan konserveringsmedel, forsla ut till butik för att tinas samma dag man köper det.
|
|
|
2005-01-31, 10:08
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Södertälje
Inlägg: 2 573
|
Grymt gott är det iaf!!!!
Tänk på att långt ifrån allt som ser nyttigt och utgör sig för att vara nyttigt ÄR det...
Polar Extrem tycks helt enkelt vara det omvända!
__________________
Nick Auger och Brad Wannabe...
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:44.
|
    
|