2004-11-16, 21:22
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
Polar Extrem
Undrar vad ni tycker om detta nya bröd...GOTT som bara den är det ialla fall,,min nya favorit!  vad ger ni detta bröd för betyg?
Polarkraft Extrem
Vatten, rågmjöl av hela spannmålskornet, vetemjöl, potatisflingor, vetegluten, fruktos, kruskakli av vete, korngritts, surdeg av råg, rågskållning, salt, vegetabiliskt margarin, fibrer från sockerbetan, jäst, socker, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra.
Energi kJ(kcal) 700(170)
Protein 8,5 g
Kolhydrat 28 g
varav sockerarter 5,5 g
Fett 2,5 g
varav mättat 0,3 g
Kostfiber 13 g
|
|
|
2004-11-16, 21:28
|
#2
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 416
|
Alldeles utmärkt betyg. Säkert ett av de bättre valen på brödmarknaden.
|
|
|
2004-11-16, 21:43
|
#3
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
Jag ger det också utmärkt, eftersom all polarkraft är gott  , men skepparhalvorna känns nyttigare då konsistensen är grövre, men det kanske är sak samma? Sänker GI något?
Har även sett att de har sänkt sockerhalten i de vanliga polarkraft råg, lingon m.fl., från 10/11/13gram till 7 o 8.5. Smaskens.
Har även märkt att finax fullkorn har bytt förpackning till en där man knappt ser skillnad på bröden, och felix har sänkt sockerhalten i sin ketchup, från 58 till 60% tomat, från 21 till 18g kolhydrat/100g och 90 till 75kcal.
Men som sagt, polarkraft är godast, men var det inte godare förr?
(fick smaka extrem då jag beställt bröd med mor men hon inte hittade rätt och tog polarkraft extrem o jag blev sur o trodde det var nersockrade sport men si det var det inte.)
|
|
|
2004-11-16, 22:28
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Uppsala
Inlägg: 132
|
blir hela 20 E% protein i brödstycket då totala energivärdet är så pass lågt som 170kcal/100gram...
|
|
|
2004-11-17, 12:31
|
#5
|
Endast Bite på kolo
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Parts Unknown
Inlägg: 1 334
|
Mycket gott bröd, fantastiskt att det är riktigt BRA också.
|
|
|
2004-11-17, 15:14
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 121
|
Underbart betyg av mig med!
Visst kanske det kan kännas nyttigare med "hårdare" bröd, men det är skönt att kunna äta mjukt gott bröd som omväxling till fullkornsknaprandet.
Högsta betyg till Polarbröd
|
|
|
2004-11-17, 19:28
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
|
Vad kostar extrem-brödet?
|
|
|
2004-11-17, 21:13
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
Kostade 18.90 på ica, såg det inte på willys när jag var där men kanske finns där, isf kanske runt 15, 480 gram, så ca 40kr/kg på ica.
|
|
|
2004-11-17, 22:08
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Ort: Trondheim/Strådalen/Stockholm
Inlägg: 406
|
GRYMT gott är det!
|
|
|
2004-11-18, 07:45
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Värnamo
Inlägg: 877
|
12,90:-/480g på min ica-affär....så 25,80kr/kg.....men har sett att det kan kosta runt 17-19:-/480g oxå..!
|
|
|
2004-11-18, 10:53
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 83
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mac
12,90:-/480g på min ica-affär....så 25,80kr/kg.....men har sett att det kan kosta runt 17-19:-/480g oxå..!
|
Shit!?! var och köpte det igår på den lokala konsum affären, om jag inte minns helt galet så gick 480g lös på 21.90 ...!
__________________
Nobody seems to know, that what you least expect is comming next...
|
|
|
2004-11-18, 15:59
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Sweden
Inlägg: 60
|
Det smakar riktigt bra, dessutom så håller det sig bra också
|
|
|
2004-11-19, 20:37
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: Örebro
Inlägg: 17 591
|
Allt mitt bröd håller bra, frys kallas det
|
|
|
2004-11-20, 00:02
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 121
|
Citat:
Ursprungligen postat av aliquis
Allt mitt bröd håller bra, frys kallas det 
|
Samma här... Optimalt är ju att plocka på sig polarbröden när de levereras, då är de ju halvfrysta... Sen får man dem jättefärska och fina när man vill äta dem!
|
|
|
2004-11-21, 16:58
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: May 2004
Ort: Krabbriket
Inlägg: 95
|
Lånar tråden: Vad händer om man vill ha brödet varmt t.ex. micra eller rosta dem? Blir bröder sämre än om man inte gör det? Var bara en fundering som flög genom mitt huvud.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:50.
|
    
|