Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-10-30, 10:14   #1
Olsson
Registered User
 
Olssons avatar
 
Reg.datum: Feb 2003
Ort: helsingborg
Inlägg: 1 786
om kycklingfilé

En artikel som handlar om vattenhalt och bakterier i djupfrysta kycklingfiléer. Kanske kan vara intressant för folk här.

Artiklen: http://hd.se/ArticlePages/200410/28/...-210.dbp.shtml
Testresultaten: http://hd.se/files/kycklingfinal.pdf
__________________
”I ett oändligt universum i en oändlig tid kommer allt att hända. Så allt är oundvikligt, även det omöjliga.”

Min mountainbikeblogg
Olsson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-30, 12:56   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 414
Jag köper bara Guldfågeln, Torsåsens eller Kronfågel. Ser bra ut.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-30, 13:00   #3
Halldin
Ordvitz mon frère
 
Halldins avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 5 851
Försvinner alltså campylobakterna om dom tillagas i tillräckligt hög temperatur? Då är det ju lugna bullar.

Senast redigerad av Halldin den 2004-10-30 klockan 13:08.
Halldin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-30, 16:58   #4
raZmus
Registered User
 
raZmuss avatar
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 3 026
Köpte 2kg "ofryst" Kronfågel och 2kg fryst Guldfågeln idag . Köpte även Gröna Slaktarens Kycklingfilé som smörgåspålägg *mums*

/me tycker om kyckling
__________________
.frid
raZmus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-30, 20:17   #5
kal_erixon
Registered User
 
kal_erixons avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 588
den där kycklingen är ganska besvärlig.
är livrädd varje gång jag äter och känner efter som fan för att inte få i mig något "rosa"
sen är den hyfsade kycklingen så dyr att man inte har råd med den heller. är tvungen att köpa coops vattenfyllda kyckling
såg förrsesten innerfiléer på hemköp igår.
30:-/700gr = ganska billigt. vad är de för skillnad på innerfilé och vanlig filé?
kal_erixon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-31, 06:15   #6
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 825
Citat:
Ursprungligen postat av Halldin
Försvinner alltså campylobakterna om dom tillagas i tillräckligt hög temperatur? Då är det ju lugna bullar.

Ja. Det är lugna puckar ifall du genomsteker kycklingen. Det står ju i texten att bakterierna dör vid 60°. Kycklingköttet ändrar färg från rött/rosa till grått vid 65°.

Sedan gäller ju de vanliga rutinerna. Ät maten direkt varm eller kyl ned den snabbt.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-31, 08:36   #7
Halldin
Ordvitz mon frère
 
Halldins avatar
 
Reg.datum: Oct 2002
Inlägg: 5 851
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Ja. Det är lugna puckar ifall du genomsteker kycklingen. Det står ju i texten att bakterierna dör vid 60°. Kycklingköttet ändrar färg från rött/rosa till grått vid 65°.

Sedan gäller ju de vanliga rutinerna. Ät maten direkt varm eller kyl ned den snabbt.
Jag steker sällan kyckling, brukar bli ugnen på 225 grader till dom har en fin brun färg så det är nog lugnt.
Att man ska kyla det som blir över direkt visste jag inte, får vara bättre på det nästa gång.
Halldin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-31, 10:09   #8
Dalì
Registered User
 
Dalìs avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 323
Undrar egentligen hur många kunder som bryr sig om det finns campylobacter i deras kycklingfilé.
Finns det studier publicerade någonstans om kycklingklubbor?
Dalì är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-31, 13:06   #9
Lizard
Registered User
 
Lizards avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
Citat:
Ursprungligen postat av kal_erixon
den där kycklingen är ganska besvärlig.
är livrädd varje gång jag äter och känner efter som fan för att inte få i mig något "rosa"
sen är den hyfsade kycklingen så dyr att man inte har råd med den heller. är tvungen att köpa coops vattenfyllda kyckling
såg förrsesten innerfiléer på hemköp igår.
30:-/700gr = ganska billigt. vad är de för skillnad på innerfilé och vanlig filé?
Alltså "innerfilé" är ett sånt där skönt begrepp att ta till när man vill klassa upp nån obskyr del på djuret. Ryggfilé, lårfilé etc anger ju var delen är styckad från, men innerfilé säger ju inte så mycket. Nu är det ju så på en pulla att den bara har två större filéer och man kan nog lugnt utgå ifrån att begreppet härrör från den fingerstora del av bröstfilén som sitter lite lös vid styckningen. Den skärs allt som oftast bort på finare resturanter och om det görs redan på slakteriet så säljs den alltså separat. Enda nackdelen med den är att den innehåller vingens huvudsena som kan vara lite pulig att ta ut (om man så önskar).

Lizard
Lizard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 02:37   #10
MyungChul
Registered User
 
MyungChuls avatar
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
styckade kyckling senast i fredags.. och innerfilen sitter som det låter innanför filen och är lite mindre och lite mindre fast.. använd den som file

och campylobakterna dör vid 65° eller om de va 70° så det ska inte vara någon som helt fara om du har någorlunda köksvanor och campylobakter går att bota, vilket inte salmonella gör.. salmonellan dör för övrigt vid ungefär samma temp.. mitt tips är ugnen eller grillen.. marinerade å så gott
__________________
Salt och Peppar!
MyungChul är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 03:58   #11
no1fitness
no1bootybuilder
 
Reg.datum: Mar 2003
Inlägg: 6 911
Jag har provat många olika märken och har fastnat för Euroshoppers. Priset är bra, men de fanns ju inte med på den listan...
Innehåller 80% kyckling och innerfilén är bortskuren. Gillar inte alls den senan.
Gör min i ugnen och gillar den lite torr, så jag gissar att alla bakterier är borta efter 45 minuter i ugnen...
__________________
NY HEMSIDA ! BTB Gym
no1fitness är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 06:50   #12
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 825
Citat:
Ursprungligen postat av Dalì
Undrar egentligen hur många kunder som bryr sig om det finns campylobacter i deras kycklingfilé.
Finns det studier publicerade någonstans om kycklingklubbor?
Tror att smittskyddsläkaren i ditt landsting får in regelbundna rapporter om matförgiftningar.

Campylobacter finns redan i den levande kycklingen och sprids från kyckling till kyckling vid slakt och styckning.

Risken med olika kycklingdelar borde vara ungefär samma.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 11:17   #13
kal_erixon
Registered User
 
kal_erixons avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Inlägg: 588
lizard: de är alltså inte rent kött på innerfiléerna, som på vanliga filéer?
kal_erixon är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 14:10   #14
Lizard
Registered User
 
Lizards avatar
 
Reg.datum: Oct 2004
Inlägg: 1 643
kal_erixon

Jo, vist fan är det rent kött av samma kvalitet som den övriga filéen.
Det är väl bara det att det blir så små fjuttar av dem som kan upplevas vara problemet.


Lizard
Lizard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-11-01, 14:27   #15
abjorn
Norrlänningsjäkel
 
abjorns avatar
 
Reg.datum: Dec 2003
Ort: Umeå
Inlägg: 2 748
Käkar just nu innerfileer jag köpt på ica. 2 kg för 79kr. Bara att skära bort senan och dom smakar utmärkt. Lagom storlek också, tar bara 3-4 minuter att få genomstekta.
__________________
Everytime I look at myself, I can't belive how awesome I am!!!!
abjorn är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)