Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-10-07, 21:45   #1
TylerDurden84
Registered User
 
TylerDurden84s avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
Vad är bra fett?

Eller rättare sagt vilken fett är bäst att få i sig om man vill förbränna fett under cardion? Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter, men vad är bäst om man ska utgå från en "ren" fettkälla? Efter vad jag förstått så måste man få i sig hyggligt mycke fett om man vill få en bra fettförbränning. Jag läser på mitt Becel-paket hemma att det är rikligt på Omega 6 syror osv vilket ska vara bra, själv tycker jag att det smakar bra mycke bättre än olja, men är det så att oliv/matolja är den bästa fettkällan om man vill FÖRBRÄNNA fett när man tränar???

Är 40% k, 40% p, 20% f bra fördelat om man vill hålla sig i deff?
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)


<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
TylerDurden84 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-07, 21:52   #2
Solle
Registered User
 
Solles avatar
 
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Norrköping
Inlägg: 831
Bra fett hittar du i, för att ta några exempel: raps-, oliv-, eller linfröolja, fet fisk som makrill eller sill eller strömming eller lax, nötter, mandlar och avokado.

Taget ur King Grubs Deffguide.
Solle är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 08:03   #3
stefannn
Registered User
 
Reg.datum: Jul 2003
Ort: örebro
Inlägg: 1 159
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Eller rättare sagt vilken fett är bäst att få i sig om man vill förbränna fett under cardion? Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter, men vad är bäst om man ska utgå från en "ren" fettkälla? Efter vad jag förstått så måste man få i sig hyggligt mycke fett om man vill få en bra fettförbränning. Jag läser på mitt Becel-paket hemma att det är rikligt på Omega 6 syror osv vilket ska vara bra, själv tycker jag att det smakar bra mycke bättre än olja, men är det så att oliv/matolja är den bästa fettkällan om man vill FÖRBRÄNNA fett när man tränar???

Är 40% k, 40% p, 20% f bra fördelat om man vill hålla sig i deff?

om du med "ren" fettkälla menar bara fett så är ju en olivolja etc det bästa...
becel vet jag inte vad det innehåller men det lär väl vara en hel del mättat fett även fast det ska vara nyttigare än vanligt bordsmargarin...
annars sägs väl fiskolja kunna förbättra fettförbränningen (inget jag är säker på)
__________________
nobody is perfect. guess i´m nobody

Member of PIO - Påhittad Internet Organisation

Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Jämt.
Hela min sexuallitet är uppbyggd på skogs-porr.




(Hoppas att denna ska hamna i ngns undertext! )
stefannn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 14:34   #4
Jakobbus
Registered User
 
Jakobbuss avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 507
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter
Tonfisk innehåller knappt nåt fett alls...
Jakobbus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 14:35   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
Citat:
Ursprungligen postat av jakobbus
Tonfisk innehåller knappt nåt fett alls...
Inte tonfisk i vatten på burk, men däremot om du köper färsk tonfisk i fiskdisken. Vilker förövrigt är mycket godare.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 14:37   #6
Jakobbus
Registered User
 
Jakobbuss avatar
 
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 507
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Inte tonfisk i vatten på burk, men däremot om du köper färsk tonfisk i fiskdisken. Vilker förövrigt är mycket godare.
Det måste jag testa! Är det mycke dyrare än konserverna?
Jakobbus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 14:37   #7
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
Citat:
Ursprungligen postat av jakobbus
Är det mycke dyrare än konserverna?
Ett rungande JA! Men det är det värt. Grillade tonfiskfiléer... Mmmm...
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 14:56   #8
Callister
Fetförbrännarn
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
Det ska vara på knäckemacka också.
Callister är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 15:04   #9
Frantic
Registered User
 
Frantics avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 158
Är det lättare att bränna bra fett?
Frantic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 15:08   #10
Hoffa
Good ol` Chicken
 
Hoffas avatar
 
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 600
Citat:
Ursprungligen postat av Frantic
Är det lättare att bränna bra fett?
Inget direkt svar på frågan, men jag vet att fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna. Dom "smörjer" cellerna istället och däribland ökar insulinkänsligheten, det gör enkelomättade fetter också. Men det kanske inte är så relevant om fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna eller inte eftersom kolhydrater kan ju omvandlas till fett och lägga sig där så allt kan ju bli fett.
__________________
Happiness is a state of mind

RIKTIGA GRABBAR ---> www.classicbodybuilders.com
Hoffa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-10-08, 18:27   #11
[UnTr] freshmint
Registered User
 
Reg.datum: Dec 2003
Inlägg: 179
Citat:
Ursprungligen postat av Hoffa
Inget direkt svar på frågan, men jag vet att fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna. Dom "smörjer" cellerna istället och däribland ökar insulinkänsligheten, det gör enkelomättade fetter också. Men det kanske inte är så relevant om fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna eller inte eftersom kolhydrater kan ju omvandlas till fett och lägga sig där så allt kan ju bli fett.
Nu är jag nog ute på djupt vatten, men är det inte så att dom väteatomer som fattas i omättade fettsyror gör att hållbarheten blir sämre, och att kroppen därför väljer att lagra in fettet i mindre utsträckning bara.
Om man t.ex. "bara" skulle äta fleromättade fettsyror men ändå ligga på "energi plus" så skulle väll kroppen ändå lagra dom, möjligen omvandla dom på nåt sätt, men dom skulle väll ändå lagras som fett?
Fick för mig att det låter logiskt, men rätta mig gärna om jag har fel
[UnTr] freshmint är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)