2004-10-07, 21:45
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sats, Göteborg
Inlägg: 1 078
|
Vad är bra fett?
Eller rättare sagt vilken fett är bäst att få i sig om man vill förbränna fett under cardion? Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter, men vad är bäst om man ska utgå från en "ren" fettkälla? Efter vad jag förstått så måste man få i sig hyggligt mycke fett om man vill få en bra fettförbränning. Jag läser på mitt Becel-paket hemma att det är rikligt på Omega 6 syror osv vilket ska vara bra, själv tycker jag att det smakar bra mycke bättre än olja, men är det så att oliv/matolja är den bästa fettkällan om man vill FÖRBRÄNNA fett när man tränar???
Är 40% k, 40% p, 20% f bra fördelat om man vill hålla sig i deff?
__________________
Born in: Gothenburg Birth: 1984
Weight: 75 kg Length: 23 cm (around) Bodyfat:: 7,3 % (January 2009)
<< Certified: Personal Trainer, Nutrition Coach and Gym-Instructor >>
|
|
|
2004-10-07, 21:52
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Norrköping
Inlägg: 831
|
Bra fett hittar du i, för att ta några exempel: raps-, oliv-, eller linfröolja, fet fisk som makrill eller sill eller strömming eller lax, nötter, mandlar och avokado.
Taget ur King Grubs Deffguide.
|
|
|
2004-10-08, 08:03
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: örebro
Inlägg: 1 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Eller rättare sagt vilken fett är bäst att få i sig om man vill förbränna fett under cardion? Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter, men vad är bäst om man ska utgå från en "ren" fettkälla? Efter vad jag förstått så måste man få i sig hyggligt mycke fett om man vill få en bra fettförbränning. Jag läser på mitt Becel-paket hemma att det är rikligt på Omega 6 syror osv vilket ska vara bra, själv tycker jag att det smakar bra mycke bättre än olja, men är det så att oliv/matolja är den bästa fettkällan om man vill FÖRBRÄNNA fett när man tränar???
Är 40% k, 40% p, 20% f bra fördelat om man vill hålla sig i deff?
|
om du med "ren" fettkälla menar bara fett så är ju en olivolja etc det bästa...
becel vet jag inte vad det innehåller men det lär väl vara en hel del mättat fett även fast det ska vara nyttigare än vanligt bordsmargarin...
annars sägs väl fiskolja kunna förbättra fettförbränningen (inget jag är säker på)
__________________
nobody is perfect. guess i´m nobody
Member of PIO - Påhittad Internet Organisation
Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Jämt.
Hela min sexuallitet är uppbyggd på skogs-porr.
(Hoppas att denna ska hamna i ngns undertext!  )
|
|
|
|
2004-10-08, 14:34
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 507
|
Citat:
Ursprungligen postat av TylerDurden84
Jag vet att tonfisk och makrill har bra fetter
|
Tonfisk innehåller knappt nåt fett alls...
|
|
|
2004-10-08, 14:35
|
#5
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
|
Citat:
Ursprungligen postat av jakobbus
Tonfisk innehåller knappt nåt fett alls...
|
Inte tonfisk i vatten på burk, men däremot om du köper färsk tonfisk i fiskdisken. Vilker förövrigt är mycket godare.
|
|
|
2004-10-08, 14:37
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: May 2004
Inlägg: 507
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Inte tonfisk i vatten på burk, men däremot om du köper färsk tonfisk i fiskdisken. Vilker förövrigt är mycket godare.
|
Det måste jag testa! Är det mycke dyrare än konserverna?
|
|
|
2004-10-08, 14:37
|
#7
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
|
Citat:
Ursprungligen postat av jakobbus
Är det mycke dyrare än konserverna?
|
Ett rungande JA!  Men det är det värt. Grillade tonfiskfiléer... Mmmm...
|
|
|
2004-10-08, 14:56
|
#8
|
Fetförbrännarn
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 268
|
Det ska vara på knäckemacka också.
|
|
|
2004-10-08, 15:04
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 158
|
Är det lättare att bränna bra fett?
|
|
|
2004-10-08, 15:08
|
#10
|
Good ol` Chicken
Reg.datum: Nov 2003
Inlägg: 600
|
Citat:
Ursprungligen postat av Frantic
Är det lättare att bränna bra fett?
|
Inget direkt svar på frågan, men jag vet att fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna. Dom "smörjer" cellerna istället och däribland ökar insulinkänsligheten, det gör enkelomättade fetter också. Men det kanske inte är så relevant om fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna eller inte eftersom kolhydrater kan ju omvandlas till fett och lägga sig där så allt kan ju bli fett.
|
|
|
2004-10-08, 18:27
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Dec 2003
Inlägg: 179
|
Citat:
Ursprungligen postat av Hoffa
Inget direkt svar på frågan, men jag vet att fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna. Dom "smörjer" cellerna istället och däribland ökar insulinkänsligheten, det gör enkelomättade fetter också. Men det kanske inte är så relevant om fleromättade fetter inte kan lägga sig som fett i fettdepåerna eller inte eftersom kolhydrater kan ju omvandlas till fett och lägga sig där så allt kan ju bli fett.
|
Nu är jag nog ute på djupt vatten, men är det inte så att dom väteatomer som fattas i omättade fettsyror gör att hållbarheten blir sämre, och att kroppen därför väljer att lagra in fettet i mindre utsträckning bara.
Om man t.ex. "bara" skulle äta fleromättade fettsyror men ändå ligga på "energi plus" så skulle väll kroppen ändå lagra dom, möjligen omvandla dom på nåt sätt, men dom skulle väll ändå lagras som fett?
Fick för mig att det låter logiskt, men rätta mig gärna om jag har fel
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:24.
|
    
|